Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σάρας: Το παρασκήνιο μιας μεταγραφής

Γιατί ο Ομπράντοβιτς μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για μεταγραφή προαναγγέλοντας τον Σάρας; Το gazzetta.gr ξεδιπλώνει γνωστές και άγνωστες πτυχές της υπόθεσης του Λιθουανού που, παρεμπιπτόντως, περιμένει και διάδοχο τον Γενάρη!

Το story

Τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, έτυχε αποθεωτικής αποδοχής κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο από περισσότερους 1000 οπαδούς του "τριφυλλιού". Ο "Saras" αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας, όσο λίγοι ξένοι που φόρεσαν την "πράσινη" φανέλα, όχι μόνο γιατί προσέφερε στην κατάκτηση 6 τίτλων (3 πρωταθλήματα & 2 Κύπελλα Ελλάδας και 1 Ευρωλίγκα), αλλά γιατί στα τρία πρώτα χρόνια του στην ομάδα, έπαιξε με πάθος, δέθηκε με την εξέδρα και το κυριότερο, "απαρνήθηκε" τον "αιώνιο αντίπαλο".

To καλοκαίρι του 2009, ο Λιθουανός point-guard "εξαργύρωσε" την εξαιρετική του εμφάνιση στο φάϊναλ-φορ του Βερολίνου και ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο τη συνεργασία του με τους "πράσινους", αποδεχόμενος σημαντική μείωση στις ετήσιες απολαβές του (1,5 εκατομμύριο Ευρώ) σε σχέση με το ηγεμονικό συμβόλαιο των 7 εκατομμυρίων Ευρώ που είχε υπογράψει για τα δύο πρώτα χρόνια στην Αθήνα.

Η ζημιά που υπέστη στο γόνατο, όμως (υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση στην πατρίδα του), αποδείχτηκε σοβαρότερη του αναμενόμενου και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν έξι μήνες, γεγονός που όχι μόνο δεν του επέτρεψε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό όσο θα ήθελε, αλλά δεν "άρεσε" καθόλου στα "αφεντικά" του "τριφυλλιού", που από λίγο έως πολύ, έθεσαν βέτο για την μη ανανέωση της συνεργασίας μαζί του.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι και οι απόψεις και οι θεωρίες που ακούστηκαν και αναπτύχθηκαν έδωσαν και πήραν... Γιατί έφυγε λοιπόν ο "Saras" από τον Παναθηναϊκό, όταν ο κόσμος της ομάδας ζητούσε διακαώς την παραμονή του; Δεν τον ήθελε η διοίκηση ή προπονητής; Το gazzetta.gr παίρνει θέση και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την σχέση του 35χρονου διεθνούς Λιθουανού point-guard, που όπως όλα δείχνουν θα... "γεράσει" στην Αθήνα!

Πως "ψήθηκε" η επιστροφή

Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι ο "Saras" δεν είχε βρει ακόμη ομάδα και στο Ευρωμπάσκετ πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις και έδειχνε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο manager του "τριφυλλιού" "έριξε" τις πρώτες γέφυρες, γνωρίζοντας πολύ καλά την άποψη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και συνεκτιμώντας ότι ο Λιθουανός άσος θα δεχόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα (όπου έχει αγοράσει σπίτι) για αγωνιστικούς ("δέθηκε" πολύ με τον Παναθηναϊκό) και οικογενειακούς λόγους (έχει παντρευτεί Ελληνίδα με την οποία περιμένει δεύτερο παιδί), καθώς επίσης και το ότι το οικονομικό δεν θα ήταν πρόβλημα... O Γιασικεβίτσιους δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ζήτησε να μάθει την άποψη του "Ζοτς" και αν ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός είχε δώσει την συγκατάθεσή του...

Η άποψη του Ομπράντοβιτς

Έχετε ακούσει πολλές φορές τον "Ζοτς" να προαναγγέλλει και να επιβεβαιώνει μία μετεγγραφή, όπως έγινε κατά την χθεσινή αναχώρηση της αποστολής των "πρασίνων" για την Μόσχα, πρώτον αν δεν "γουστάρει" πολύ έναν παίκτη και δεύτερον και κυριότερον, όταν ο παίκτης αυτός δεν έχει υπογράψει; Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και αυτή η δήλωση, πέρα από την επιβεβαίωση του θέματος, ήταν παράλληλα κι ένα μήνυμα στον ατζέντη του Μιλένκο Τέπιτς, Μίσκο Ραζνάτοβιτς... Ένα ξεκάθαρο μήνυμα που διευκρινίζει στον Σέρβο ατζέντη, ότι ακόμη κι αν ο διεθνής Σέρβος γκαρντ επιχειρήσει να "κάτσει" πάνω στο συμβόλαιό του και πάει στην FIBA, θα δει όλη τη σεζόν από την κερκίδα...

Πότε θα ενσωματωθεί ο Saras

Από την περασμένη Κυριακή, ο 35χρονος point-guard απολαμβάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα με την οικογένειά του. Προχθές μάλιστα, γιόρτασε τα πρώτα γενέθλια της κόρης του και πρόσφατα έμαθε με μεγάλη χαρά, ότι τον ερχόμενο Ιανουάριο, η σύντροφός του, Άννα, θα του χαρίσει τον πολυαναμενόμενο διάδοχο... Παράλληλα γυμνάζεται καθημερινά και όπως όλα δείχνουν, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα υπογράψει το συμβόλαιό του και θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.
http://www.gazzetta.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...