Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο «διπλό» (2-1) από τον Πανιώνιο!

Ο ΠΑΟΚ έπαθε κι έμαθε στο Παγκρήτιο, οπότε στην Νέα Σμύρνη παρουσιάστηκε σοβαρός και πήρε σπουδαίο «διπλό» (2-1) κόντρα στον Πανιώνιο! Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης τα γκολ της νίκης του «δικεφάλου»!


Καλό το θέαμα, αλλά στο πρωτάθλημα σημασία έχουν οι βαθμοί. Εντάξει στη Νέα Σμύρνη οι Πανιώνιος και ΠΑΟΚ έπαιξαν πραγματικά όμορφο ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτός που έφυγε χαρούμενος ήταν ο «δικέφαλος του βορρά». Οι Θεσσαλονικείς με γκολ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη νίκησαν με 2-1 και πήραν τρεις σημαντικότατους βαθμούς, σε ένα ματς που έλαμψαν με τους παρουσία τους οι Εστογιανόφ και Βιεϊρίνια, παίκτες που κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ωραίο ημίχρονο με δύο γκολάρες
Το πρώτο ημίχρονο σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους που είτε βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη, είτε το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Οι Πανιώνιος και ΠΑΟΚ είχαν ένα πολύ καλό ρυθμό, πέτυχαν από ένα γκολ, έχασαν ευκαιρίες και προσπάθησαν για το καλύτερο, έχοντας φυσικά και τα νεκρά τους διαστήματα, κάτι απολύτως δικαιολογημένο.
Πίεζε ο Πανιώνιος, ελέω Βιεϊρίνια το 0-1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, θέλοντας να πάρει από νωρίς το προβόδισμα. Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά κόντρα στην ροή του ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 16' ο Βιεϊρίνια με μαγικά τακουνάκια αρχικά κοντρόλαρε και στην συνέχεια βρήκε τον Αθανασιάδη που με σουτ έκανε το 0-1.
Πεσμένος ρυθμός και μαγεία Εστογιανόφ
Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία, με τον ρυθμό ωστόσο να έχει πέσει σημαντικά. Οι γηπεδούχοι έδειχναν επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν, ωστόσο στο 35' με εντυπωσιακή ενέργεια του Εστογιανόφ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ουρουγουανός έφυγε από δεξιά και στο λίγο μέσα από την περιοχή έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ κάνοντας το 1-1. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Βλακεία αστυνομίας και επτάλεπτη καθυστέρηση
Και εκεί που όλα έδειχναν έτοιμα να αρχίσει το δεύτερο μέρος, μια ανόητη ενέργεια της αστυνομίας πήγε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Συγκεκριμένα τα ΜΑΤ μπήκαν στην εξέδρα που βρίσκονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και το ξύλο έπεσε σύννεφο όπως και η ρίψη δακρυγόνων. Αυτό είχε ως συνέπεια να αργήσει να αρχίσει το δεύτερο μέρος για οκτώ λεπτά.
Ακόμα καλύτερα στην επανάληψη
Αν στο πρώτο μέρος όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα, στο δεύτερο το ευχαριστήθηκαν ακόμα περισσότερο. Ο ρυθμός ήταν πολύ πιο γρήγορος και παρότι είχε μόλις ένα γκολ, αυτό του Σαλπιγγίδη που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.
Πεντάλεπτο φωτιά...
Εδικά από το 50' έως το 55' υπήρξαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Αρχικά στο 50' ο Βιεϊρίνια έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους του σέντραρε στον Αθανασιάδη, που όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Εστογιανόφ με σουτ ανάγκασε τον Κρέσιτς να διώξει με δυσκολία, ενώ στο 55' ο Ίβιτς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο δοκάρι σε λίγες μέρες για τον Ίβιτς, καθώς και στον αγώνα με την Τότεναμ στάθηκε εξίσου άτυχος.
Μίλησε ο Σάλπι
Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν είχε ακουστεί. Όμως αυτό είναι ένας μεγάλος παίκτης, να μην ακούγεται και όταν χρειαστεί να καταφέρνει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σαλπιγγίδης είναι μεγάλος παίκτης και με προβολή στο 64' μετά από τραγικό λάθος του Γιόνσον διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Το πάλεψαν αλλά...
Ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγει μπροστά και να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν τα κατάφερε χάνοντας ευκαιρίες με Κουμορτζί και Γουνδουλάκη. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το πολύτιμο 1-2 και πήρε την δεύτερή του νίκη σε τρία ματς, επιστρέφοντας μετά την ήττα από τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Λεμονης): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια (82' Κολοβός), Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Ομο, Κιουμορτζί, Σάμαρης (75' Μιλοβάνοβιτς), Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης, Κούτσι.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς Γκαρσία, Φωτάκης, Ιβιτς (74' Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης (89' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια (93' Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...