Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Α1 Μπάσκετ: Πρεμιέρα με νίκες των γηπεδούχων

P basketballImage via WikipediaΟι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Μπάσκετ. Ο Ηλυσιακός επικράτησε της Καβάλας, ενώ Κολοσσός Ρόδου και Ρέθυμνο μπήκαν με το δεξί κόντρα σε Πανιώνιο και Ίκαρο Καλλιθέας αντίστοιχα.

Ο έμπειρος Νίκος Χατζής ήταν ο άνθρωπος της «τελευταίας στιγμής» για τον Ηλυσιακό. Με δικό του καλάθι 5.9 δεύτερα πριν τη λήξη, η αθηναϊκή ομάδα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 68-67 επί της Καβάλας, η οποία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα βρισκόταν μπροστά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι με αυτό τον τρόπο πήραν «εκδίκηση» για τον πρόσφατο αποκλεισμό τους στο κύπελλο από τη μακεδονική ομάδα.

Στην τρίτη περίοδο κρίθηκε το ματς στο Ρέθυμνο. Μέχρι τότε, ΑΓΟΡ και Ικαρος Καλλιθέας πήγαιναν πόντο-πόντο, αλλά οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα αυτό έπαθαν «μπλακ άουτ» με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα η ομάδα του Στέργιου Κουφού και να πανηγυρίσει ένα σημαντικό «τρίποντο». Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Κρίστμας που τελείωσε το ματς με 245 πόντους.

Από ένα ημίχρονο είχαν Κολοσσός Ρόδου και Πανιώνιος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη μεγάλη νίκη με 72-67. Οι Ροδίτες ήταν καλύτεροι στα πρώτα 20 λεπτά, όταν και προηγήθηκαν 42-25, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν (το σκορ στο διάστημα αυτό ήταν 30-42). Ο Γιάνκοβιτς του Πανιωνίου ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 25 πόντους, ενώ 20 πέτυχε για την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» ο Μπόικιν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...