Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αρης και ΠΑΟΚ: Ωρα ντέρμπι

 Αρης και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο κατάμεστο «Κλ.Βικελίδης» (20:30 Νovasports 1) με στόχο τη νίκη που σημαίνει κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Τη πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ψάχνουν οι κίτρινοι με τον Τσιώλη να αποφασίζει τελευταία στιγμή για τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Με απουσίες ο «Δικέφαλος» που θέλει να ρεφάρει τη γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής.

ΑΡΗΣ

«Αυτοσκοπός το τρίποντο»


Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια για άλλες απώλειες και είναι αποφασισμένοι το απόγευμα της Κυριακής (23/10) να κάνουν σεφτέ στις επιτυχίες.

Ο Αρης θέλει τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλό του και τα κίνητρα που έχει είναι πολλά. Για παράδειγμα, με τους τρεις βαθμούς θα ανακάμψει βαθμολογικά και θα διατηρήσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις εν όψει της δύσκολης συνέχειας που έχει. Επιπλέον, θα κερδίσει ηρεμία (πολύ βασικό), και τη χρειάζεται γιατί το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δημιούργησε προβληματισμό και προκάλεσε τις αντιδράσεις των οπαδών του.

Ακόμη, με νίκη θα ανακτήσουν οι παίκτες την αυτοπεποίθησή τους, αφού στα ματς που έδωσαν μέχρι τώρα, το –υπερβολικό σε κάποιους– άγχος ήταν ολοφάνερο. Και τέλος, η νίκη θα «ζεστάνει» ξανά τους οπαδούς του, που δεν έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους προς την ομάδα, αλλά δεν έχουν άλλη υπομονή και περιμένουν… αποδείξεις.

«Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Εμείς έχουμε ένα στόχο, την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και στους παίκτες όλη την εβδομάδα, το πώς δηλαδή θα κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς, γεγονός επιτακτικό μετά και την ισοπαλία στην Κρήτη και τον τρόπο που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια, το πρόσωπο που δείξαμε στην Κρήτη και η σωστή τακτική συμπεριφορά των παιδιών θέλουμε να διατηρηθούν και να τα βελτιώσουμε σε ορισμένα σημεία», δήλωσε ο Τσιώλης για το αποψινό ντέρμπι μιλώντας στη NOVA.

Για τον ίδιο θα είναι το πρώτο ντέρμπι Αρης - ΠΑΟΚ και το περιμένει με αγωνία: «Κάθε προπονητής έχει τη φιλοδοξία να βρίσκεται σε τέτοια παιχνίδια και προσωπικά το περιμένω με χαρά και ανυπομονησία. Πρώτος στόχος όμως είναι να κερδίσει η ομάδα. Πέρα από ένα μεγάλο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, είμαστε επαγγελματίες και βρισκόμαστε στον Αρη», είπε, μεταξύ άλλων, ο 53χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε:«Η ουσία είναι το πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι για την ομάδα. Ο κάθε Τσιώλης έρχεται και παρέρχεται. Τα πάντα για τον Αρη. Αυτό έχει σημασία κι όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Η πίεση αυτήν τη στιγμή βοηθάει, άσχετα αν δεν πήγαμε καλά ως τώρα. Παρά την πίκρα και τη στεναχώρια που δώσαμε στον κόσμο, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να του δώσουμε χαρές, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ».

Τα αγωνιστικά πλάνα του Τσιώλη

Στο παρά πέντε θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα ο Σάκης Τσιώλης. Τα διλήμματά του αφορούν το δεξί άκρο της άμυνας, συνεπώς τον αντίπαλο του Βιεϊρίνια, το αριστερό άκρο της επίθεσης και τη θέση του φουνταριστού.

Για την πρώτη θέση το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ο Καζναφέρης, που λόγω σωματοδομής και ταχύτητας θεωρείται ο καταλληλότερος να αναλάβει τον Πορτογάλο άσο του ΠΑΟΚ. Αριστερά στη μεσαία γραμμή ο Καστίγιο μοιάζει να έχει ένα προβάδισμα έναντι του Ακόστα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει λογικά ο Γιάκομπ, ο οποίος νιώθει καλά και έχει καλύψει το χαμένο έδαφος.

Κατά τα άλλα, στα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βελλίδης, στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Σανκαρέ – Ντίκο και αριστερά ο Μίσελ. Οι δύο «κόφτες» στο 4-2-3-1 θα είναι ο Πρίττας με τον Φατί, τη δεξιά πτέρυγα θα καλύψει ο Ουμπίντες και ο Καπετάνος θα αναλάβει επιτελικό ρόλο πίσω από τον Γιάκομπ.
Νοκ άουτ είναι ο τιμωρημένος Σολτάνι και οι τραυματίες Σηφάκης, Τσέζαρεκ, Βράνιες, Γκαρσία, ενώ ο Τσιώλης άφησε εκτός αποστολής τον Κάρλος Τόχα.

Στον αντίποδα, πήρε στην 20άδα τους νεαρούς Οικονομόπουλο και Τοπούζη, μαζί με το Τριανταφυλλάκο για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Γιακούποβιτς, Νέτο, Λαζαρίδης, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας, και Πορτίγια.

«Θα κερδίσουμε»

Ο Αρης θα έχει αρκετούς «πρωτάρηδες» στο αποψινό ντέρμπι. Εκτός από τον Σάκη Τσιώλη, για πρώτη φορά θα βιώσουν την εμπειρία οι Σανκαρέ, Ουμπίντες, Ακόστα, Γιακούποβιτς, Ντίκο, Καπετάνος, Παπαστεριανός και Γιάκομπ. Λογικό είναι όλοι τους να περιμένουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον την αναμέτρηση, κάτι που φάνηκε και στα λόγια του Νόε Ακόστα. «Είναι το τοπικό ντέρμπι και η πόλη χωρίζεται στα δύο με συζητήσεις και διαμάχες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Μου θυμίζει τα αντίστοιχα ισπανικά ματς, όπως το Ατλέτικο-Ρέαλ ή το Σεβίλλη-Μπέτις».

Για το κλίμα στην ομάδα του, ο Ισπανός παραδέχτηκε: «Υπάρχει μεγάλη πίεση για το “τρίποντο”, αφού η ομάδα έχασε βαθμούς στην έδρα της. Εχουμε όμως και πολύ μεγάλη όρεξη. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε όλες τις συνθήκες που θα εμφανιστούν στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τα «κλειδιά» του αγώνα, σημείωσε: «Χρειάζεται συγκέντρωση και στα 90 λεπτά. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα “κλειστό” παιχνίδι, επομένως θα πρέπει να μην κάνουμε εμείς λάθη και να εκμεταλλευτούμε αυτά του αντιπάλου. Δεν έχει τύχει να δω κάποιο Άρης-ΠΑΟΚ, αλλά έχω ακούσει ότι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με εκπληκτική ατμόσφαιρα». 
 
ΠΑΟΚ: Με «Σάλπι» για το «διπλό»

Ο Λάσλο Μπόλονι έχει συγκεκριμένες επιλογές να κάνει στο Κυριακάτικο (23/10) παιχνίδι με τον Αρη, το οποίο είναι ειδικών συνθηκών και ανάλογο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μπορεί οι αντίπαλοι να είναι διαφορετικοί (σε όλα τα επίπεδα) αλλά τα δεδομένα πριν από τα δύο παιχνίδια είναι περίπου ίδια. Μόνο που αυτήν τη φορά τα προβλήματα είναι περισσότερα, με τους τραυματισμούς των Γκαρσία, Φωτάκη, Λίνο και Αθανασιάδη.

Οι αλλαγές σε σχέση με το σχήμα της Πέμπτης θα είναι συγκεκριμένες. Ο Κοντρέρας αναμένεται να πάρει τη θέση του Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, ο Σνάουτσνερ αυτήν του Λίνο στο αριστερό άκρο και ο Γεωργιάδης θα αντικαταστήσει τον Αθανασιάδη, με τον Σαλπιγγίδη να μετατοπίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Στις άλλες θέσεις δεν θα γίνουν αλλαγές. Ο Μπόλονι βασίζεται στο κίνητρο των παικτών του, που έτσι κι αλλιώς είναι αυξημένο σε τέτοια παιχνίδια, αλλά και στο άγχος του αντιπάλου.

Ο Ρουμάνος γνωρίζει τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον ‘Αρη όπως και αυτό της επόμενης αγωνιστικής στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, ίσως και να δείξουν το δρόμο στον ΠΑΟΚ σχετικά με τους στόχους του στο φετινό πρωτάθλημα. Με δύο νίκες ουσιαστικά θα παραμείνει εντός της διεκδίκησης της κορυφής και μάλιστα με αρκετές πιθανότητες, ενώ στην αντίθετη περίπτωση με αρνητικά αποτελέσματα θα απομακρυνθεί από το «τρένο» της πρώτης θέσης.

Ο Μπόλονι δεν έχει το άγχος του συναδέλφου του στον πάγκο και θέλει η ομάδα του να επιβάλει το ρυθμό της. Κάτι που έκανε στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Σάμροκ Ρόβερς. Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Θα πρέπει η τελική ενέργεια να είναι αποτελεσματική. Τα στηρίγματα… εμπειρίας που θα έχει στην ενδεκάδα ο Μπόλονι δεν είναι και πάρα πολλά, αλλά Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Λαζάρ, ακόμα και ο καλός Ιβιτς, μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα τέτοιο ματς.

Η σύνθεση της αποστολής

Καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά, στη τελευταία προπόνηση του Σαββάτου ( 22/10) πριν από το παιχνίδι με τον Αρη επικράτησε ανησυχία μην τυχόν προκύψει τίποτα καινούργιο. Ευτυχώς για τον Λάσλο Μπόλονι, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Εκτός από τους Γκαρσία, Φωτάκη, Λίνο, Αθανασιάδη και Τσουκαλά, οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή του.

Στην αποστολή βρίσκεται και ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά χθες, αλλά δύσκολα θα αγωνιστεί σήμερα, καθώς ακόμα δεν είναι στο 100%. Ντεμπούτο στην αποστολή κάνει ο Γιώργος Κατσικάς, μία εβδομάδα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ, βρίσκεται στους 20 του Μπόλονι και θα φανεί αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Επίσης, ο Μπόλονι πήρε μαζί του και τους Σπαντάτσιο - Γιάννου, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικές λύσεις με τόσες απουσίες, ενώ εκτός άφησε τον Λεονάρντο.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Κατσικάς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Χαλκιάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ετο, Ιβιτς, Λαζάρ, Λεονάρντο, Ρομπέρ, Σπαντάτσιο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ δεν αλλάζει φέτος. Στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις.

«Η κατάσταση είναι γνωστή στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, αφού συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις. Μπορεί να μην ξεκίνησε το Κύπελλο ακόμα αλλά είναι μια διοργάνωση που την περιμένουμε. Η φιλοσοφία μας είναι να κάνουμε καλή δουλειά και στις τρεις διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό γκρουπ παικτών για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις αυτές».

Ο Ιταλός μίλησε επίσης για το παιχνίδι με τον Αρη και πιο συγκεκριμένα για την απουσία οπαδών της ομάδας του: «Ειδικά στην Ελλάδα θα ήταν πολύ καλό. Είναι όμορφο σε ντέρμπι να έχεις φιλάθλους και των δύο ομάδων. Ξέρω ότι εδώ είναι δύσκολο, αλλά γιατί να μη γίνει όπως στο εξωτερικό;» αναρωτήθηκε ο Τσιρίλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...