Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ- ΑΕΚ: Με 3-0 ξέσπασε στον ΑΡΗ

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ μετά από μία ισοπαλία και μία ήττα, συνέχεια στα ανεπιτυχή αποτελέσματα για τον Αρη. Με αυτογκόλ του Λαζαρίδη και γκολ του Λυμπερόπουλου, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο στο α' ημίχρονο, ενώ ο Κάλα στο 78' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με την Ενωση να παίρνει βαθμολογική ανάσα και να παραμένει κοντά στους πρωτοπόρους. Κατρακυλά το σύνολο του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση, καθώς παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και βυθισμένο στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις βαθμούς. Δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης, ένα για την ΑΕΚ.

Αυτογκόλ ο Λαζαρίδης, σπουδαία επέμβαση ο Βελλίδης

Αποτελεσματική η ΑΕΚ, άτυχος, αλλά με αμυντικά κενά ο Αρης σε ένα χορταστικό α' ημίχρονο με ευκαιρίες, δοκάρια και δύο γκολ. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, μόλις στο 10', όταν μετά από σέντρα του Λεονάρντο ο Λαζαρίδης υπό την πίεση του Λυμπερόπουλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την επιθετική του διάθεση και στο 21' άγγιξαν το 2-0, αλλά ο Βελλίδης απόκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Λεονάρντο. Με τον Ούμπιντες να περνάει στην πτέρυγα και τον Καζναφέρη στον άξονα, ο Αρης  αντέδρασε και άρχισε να λειτουργεί καλύτερα, απειλώντας με τον Ούμπιντες στο 23'.

Δύο δοκάρια ο Αρης, δοκάρι και γκολ με Λυμπερόπουλο η ΑΕΚ

Παρότι ο Αρης ανέβηκε, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει καλή κυκλοφορία και να ψάχνει το γκολ, αλλά ο Κάλα στο 29' σημάδεψε το δοκάρι. Ενα λεπτό αργότερα οι θεσσαλονικείς απάντησαν στα δοκάρια με τον Καζναφέρη. Κι ενώ ο Αρης είχε συνέλθει και κερδίσει μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, ο Λυμπερόπουλος μετά από ωραία προσπάθεια του Μπέλεκ και κάθετη του Καφέ, ντρίπλαρε τον Βελλίδη και σε κενή εστία έγραψε το 2-0 στο 41', δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα σε καίριο σημείο του αγώνα. Η ατυχία του Αρη όμως είχε και συνέχεια, αφού μετά από το αυτογκόλ και το δοκάρι, είχε νέο σουτ στο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Παπαστεριανό στο 45'.

Δεν έβρισκε διαδρόμους ο Αρης

Με διορθωτικές κινήσεις προσπάθησε στις αρχές της επανάληψης να δώσει ώθηση στον Αρη ο Τσιώλης, ρίχνοντας στη μάχη τους Καπετάνο και Νέτο (στη θέση των Καζναφέρη, Ακόστα). Αντίθετα, ο Κωστένογλου άλλαξε τον Βάργκας με τον Γκέντσογλου. Ο ρυθμός του αγώνα δεν διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο με το α' μέρος, καθώς η ΑΕΚ έδειξε σαφώς πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να διασφαλίσει το σκορ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και δεν απειλούσαν τον Αραμπατζή.

Ο Κάλα σφράγισε το τρίποντο

Ο Τσιώλης συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα, πέρασε και τον Φατί (πίσω από τον Γιάκομπ) για να δώσει ύψος στην επίθεση και πέρασε εκ νέου στις πτέρυγες τον Ούμπιντες. Ούτε αυτές αλλαγές όμως είχαν αποτέλεσμα, αφού οι γηπεδούχοι κρατούσαν μακριά από τα καρέ τους αντιπάλους, περιορίζοντάς τους σε μία φλύαρη υπεροχή. Το τελειωτικό χτύπημα για τον Αρη ήρθε στο 78' όταν ο Κάλα μετά από κόρνερ του Λαγού νίκησε για τρίτη φορά τον Βελλίδη και η Ενωση έφτασε με πειστικό τρόπο στη νίκη με 3-0. Αντίθετα ο Αρη εξακολουθεί να προβληματίζει και να παραμένει καθηλωμένος στον πάτο της βαθμολογίας.

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...