Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η Ευρώπη παίζει μπάλα…

150Image via WikipediaΗ ώρα που όλοι περίμεναν έφτασε! Η 9η αγωνιστική της Premier League βάζει «φωτιά» στην κορυφή με την Γιουνάιτεντ να υποδέχεται τη συμπολίτισσα Σίτι στο κυριακάτικο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η πορεία πρωταθλητισμού που έχει ξεκινήσει η Σίτι και ήδη βρίσκεται στο +2 από τη Γιουνάιτεντ, κρίνεται σε ένα κομβικό παιχνίδι. Εάν οι «Πολίτες» περάσουν από το «Όλντ Τράφορντ», τότε μπορούν να μιλούν για ανατροπή δεδομένων όσον αφορά στο «αφεντικό» της πόλης, αν όμως, οι γηπεδούχοι τηρήσουν την παράδοση, τότε θα ανακτήσουν την κορυφή και θα βάλουν πλώρη για τον τίτλο.
Οι «κόκκινοι» διάβολοι» είναι οι πρωταθλητές Αγγλίας και δεν θέλουν να τους αμφισβητήσουν οι συμπολίτες τους και μάλιστα μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι». Το κλίμα θα είναι τεταμένο, αφού τα τελευταία 24ωρα γίνονται εμπρηστικές δηλώσεις εκατέρωθεν από τους πρωταγωνιστές των δύο ομάδων.
Πάντως, το όλο σκηνικό δεν πτοεί τον Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος μόλις τρεις ώρες μετά το ντέρμπι θα μεταβεί με ελικόπτερο στο Γουέμπλεϊ… για τον αγώνα της ομάδας ράγκμπι Τάμπα Μπέι Μπακανίρς! Ο ιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ, Μάλκολμ Γκλέιζερ είναι και μεγαλομέτοχος των Μπακανίρς και φρόντισε για την «εξπρές» μετακίνηση του διεθνούς Άγγλου αμυντικού από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο.
Ο Φέρντιναντ αποκάλυψε στο Twitter πως θα παραστεί στο Γουέμπλεϊ και στην είσοδο των ομάδων ως επίτιμος αρχηγός των Μπακανίρς πριν το στρίψιμο του νομίσματος. Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ξεκινά στις 15.30 την Κυριακή, ενώ το παιχνίδι των Μπακανίρς με τους Σικάγο Μπέαρς στις 20.00.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ηςς αγωνιστικής της Premier League:
Σάββατο 22 Οκτωβρίου
14:45 Γούλβς – Σουόνσι
17:00 Νιουκάστλ – Γουίγκαν
17:00 Μπόλτον – Σάντερλαντ
17:00 Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ
19:30 Λίβερπουλ – Νόριτς Σίτι
Κυριακή 23 Οκτωβρίου
15:30 Άρσεναλ – Στόουκ
15:30 Φούλαμ – Έβερτον
15:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι
17:00 Μπλάκμπερν – Τότεναμ
18:00 Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς – Τσέλσι


ESPAÑA-FÚTBOL-LIGA PRIMERA DIVISIÓNImage by Globovisión via FlickrΣτην Primera Division…
Η Σαββατιάτικη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλη στο «Καμπ Νου» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 9ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι «μπλαουγκράνα» θα επιδιώξουν να επεκτείνουν το νικηφόρο εντός έδρας σερί τους, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενισχυμένοι και με την επιστροφή του Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος έμεινε περίπου 20 ημέρες εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Οι πάντα αξιόμαχοι Σεβιγιάνοι θέλουν από την πλευρά τους να διατηρήσουν το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα και παράλληλα να παραμείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.
Δύσκολη αποστολή περιμένει αύριο και τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δοκιμάζεται στο «Ροσαλέδα» απέναντι στη Μάλαγα, που μετά το εντυπωσιακό μεταγραφικό «ντεμαράζ» του καλοκαιριού πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία. Η ομάδα της Ανδαλουσίας μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα της και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη απέναντι στους «μερένγκες», οι οποίοι πάντως δείχνουν σταδιακά να βρίσκουν το ρυθμό τους μετά το «νωχελικό» ξεκίνημα.
Η εκπληκτική Λεβάντε, που συγκατοικεί με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, θα μεταβεί την Κυριακή στο γειτονικό Βιγιαρεάλ για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, που ως τώρα απογοητεύει με τις εμφανίσεις της, τόσο στην πριμέρα ντιβιζιόν όσο και στο Champions League. Με στόχο να παραμείνει κοντά στην κορυφή η Βαλένθια υποδέχεται στο «Μεστάγια» την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ η Μπέτις έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, υποδεχόμενη τη Ράγιο Βαγεκάνο.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:
Σάββατο 22 Οκτωβρίου
19:00 Σπόρτινγκ Χιχόν – Γρανάδα
19:00 Σανταντέρ – Εσπανιόλ
21:00 Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης
23:00 Μπαρτσελόνα – Σεβίλη
Κυριακή 23 Οκτωβρίου
13:00 Μπέτις – Ράγιο Βαγεκάνο
17:00 Σοσιεδάδ – Χετάφε
19:00 Οσασούνα – Σαραγόσα
19:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαγιόρκα
21:00 Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο
23:00 Βιγιαρεάλ – Λεβάντε

Logo of the Bundesliga 2010Image via WikipediaΣτην Bundesliga…
Δύσκολο έργο έχει, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου, καθώς δοκιμάζεται εκτός έδρας με το Ανόβερο, που κάνει μία πολύ καλή χρονιά και βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.
Παράλληλα, η Γκλάντμπαχ, που εξακολουθεί να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, φιλοξενείται από την Χοφενχάιμ σε μία ανοικτή αναμέτρηση, ενώ η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Ντόρτμουντ θα υποδεχθεί την Κολονία και είναι το φαβορί για τη νίκη.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου
21:30 Άουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης
Σάββατο 22 Οκτωβρίου
16:30 Χέρτα Βερολίνου – Μάιντς
16:30 Μπορούσια Ντόρτμουντ – Κολωνία
16:30 Χοφενχάιμ – Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ
16:30 Καϊζερσλάουτερν – Φράιμπουργκ
16:30 Νυρεμβέργη – Στουτγκάρδη
19:30 Αμβούργο – Βόλφσμπουργκ
Κυριακή 23 Οκτωβρίου
16:30 Μπάγερ Λεβερκούζεν – Σάλκε
18:30 Ανόβερο – Μπάγερν Μονάχου

PARMA, ITALY - JANUARY 10: German Bustos of Fe...Image by Getty Images via @daylifeΣτο Campionato…
Χωρίς το κλασικό ντέρμπι, αλλά με πολλά ενδιαφέροντα ματς, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πιο αμφίρροπο ιταλικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Οι συμπρωτοπόροι Γιουβέντους και Ουντινέζε αγωνίζονται εντός έδρας, με τη «Βέκια Σινιόρα» να φιλοξενεί το Σάββατο στο Τορίνο την Τζένοα και τους «φριουλάνι» να υποδέχονται την Κυριακή τη νοεφώτιστη Νοβάρα.
Η Λάτσιο δοκιμάζεται στον «Νταλ΄Αρα» απέναντι στην Μπολόνια, η οποία έχει ανάγκη τους βαθμούς για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, ενώ στη Σαρδηνία η Κάλιαρι υποδέχεται τη Νάπολι, σε ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Η Μίλαν θέλει να συνεχίσει την ανάκαμψή της με νίκη στο «Βία ντελ Μάρε» απέναντι στη Λέτσε, ενώ η… παραπαίουσα Ιντερ ελπίζει να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενη την Κιέβο. Πολύ ενδιαφέρον ματς θα γίνει και στο «Ολίμπικο», όπου η Ρόμα φιλοξενεί την Παλέρμο του Αλέξη Τζόρβα.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του Campionato:
Σάββατο 22 Οκτωβρίου
19:00 Φιορεντίνα – Κατάνια
21:45 Γιουβέντους – Τζένοα
Κυριακή 23 Οκτωβρίου
13:30 Λέτσε – Μίλαν
16:00 Σιένα – Τσεζένα
16:00 Ουντινέζε – Νοβάρα
16:00 Ρόμα – Παλέρμο
16:00 Πάρμα – Αταλάντα
16:00 Ίντερ – Κιέβο
16:00 Κάλιαρι – Νάπολι
21:45 Μπολόνια – Λάτσιο

Parc des Princes, current stadia of PSG.Image via WikipediaΣτο Championnat…
Με στόχο να παραμείνει μόνη στην κορυφή του Championnat, η Παρί Σεν Ζερμέν, φιλοξενεί, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, την Ντιζόν και είναι το φαβορί για τη νίκη. Παράλληλα, η Μονπελιέ έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Καέν, ενώ η Λιόν θα υποδεχθεί στο ντέρμπι της αγωνιστικής την Λιλ, με τους «Λιονέ» να έχουν ελαφρό προβάδισμα λόγω έδρας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 22 Οκτωβρίου
20:00 Σοσό – Εβιάν
20:00 Σεντ Ετιέν – Βαλενσιέν
20:00 Νανσί – Νις
20:00 Μαρσέιγ – Αζαξιό
20:00 Καέν – Μονπελιέ
20:00 Μπορντό – Μπρεστ
22:00 Λοριάν – Τουλούζ
Κυριακή 23 Οκτωβρίου
18:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Ντιζόν
18:00 Οσέρ – Ρεν
22:00 Λιλ – Λιόν
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...