Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ολυμπιακός: Για το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη

Ο Ολυμπιακός με φόρα από το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Με σύστημα 4-4-1 αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε που ίσως χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Έτοιμος για το ντεμπούτο του ο Μόνχε. Με εγκωμιαστικά σχόλια για τον κόσμο του Ολυμπιακού μίλησε ο Ζαν Μακούν. Εντυπωσιασμένος για τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε δήλωσε ο Κυριάκος Καραταίδης σε συνέντευξή του.Νίκη με…φρεσκάδα

Νίκη με φρεσκάδα

Τον τρίτο τους αγώνα σε διάστημα οκτώ ημερών καλούνται να δώσουν το απόγευμα της Κυριακής (23/10) οι Ερυθρόλευκοι. Το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε δοκιμάζεται σε μία πολύ δύσκολη έδρα, έχοντας απέναντι του μία δυνατή ομάδα.

Οι πρωταθλητές φιλοξενούνται στις 18:15 (Nova 2) στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, έχοντας στο μυαλό τους μόνο την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στο… ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Η αποψινή αποστολή τους, μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αν κοιτάξει κανείς τους ποδοσφαιριστές που δεν έχει στη διάθεσή του ο «Βάσκος» τεχνικός. Αναφερόμαστε φυσικά στους Τοροσίδη, Γέστε, Φέισα, Φουστέρ, οι οποίοι είναι στα… πιτ με διάφορα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και στον Μοντέστο, καθώς ο Γάλλος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός πάντως, θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με την ψυχολογία του στα ύψη, μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στην Ντόρτμουντ. Ομως κάθε αγώνας είναι διαφορετικός.

Αυτό το γνωρίζει καλά ο «Τσινγκούρι», ο οποίος πιθανώς να παρατάξει την ομάδα με νέα πρόσωπα. Πάντως, δεν υπάρχει σκέψη αλλαγής του αγαπημένου του 4-4-1-1, το οποίο χρησιμοποιεί από την πρώτη μέρα που… πάτησε το πόδι στην χώρα μας.

Ετσι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κοστάνσο, στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος με τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μανιάτη στο δεξί. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Μακούν και Ορμπάιθ ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τζιμπούρ. Οι θέσεις που ακόμα «παίζονται» στο μυαλό του Ισπανού είναι αυτές του επιτελικού μέσου και των δύο εξτρέμ. Αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει πολύ πιθανό να ξεκινήσει πίσω από τον Γαλλοαλγερινό ο Ιμπαγάσα, με τον Μιραλάς στα αριστερά του και τον Αμπντούν στα δεξιά.

Πάντως, θέση στην βασική 11άδα διεκδικούν και οι Φετφατζίδης, Μόνχε. Υπάρχει πιθανότητα δηλαδή να ξεκουράσει τον Ιμπαγάσα ο Βαλβέρδε και να βάλει σαν επιτελικό μέσο τον Ελληνα. Ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τη χρησιμοποίηση του Μόνχε στα αριστερά, με τον Μιραλάς να μεταφέρεται στην δεξιά. Ολα θα ξεκαθαρίσουν λίγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Μέσα και ο Μόνχε

Πανέτοιμος για την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι ο Βιθέντε Μόνχε (φωτ.), όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. «Ηρθα στην ομάδα με χαρά και μεγάλη όρεξη. Είμαι έτοιμος και αν μου το ζητήσει ο προπονητής θα παίξω».

Ο Αργεντινός μίλησε ακόμα για το κλίμα που συνάντησε στην ομάδα: «Οταν είσαι καινούριος παίκτης και δεν έχεις κάνει προετοιμασία πάντα ψάχνεις τη θέση σου στην ομάδα». Τέλος, για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είπε: «Το ματς με τον Πανιώνιο θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Η σύνθεση της αποστολής

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα πάρει μαζί του στη Νέα Σμύρνη για το ματς με τους Κυανέρυθρους, τους: Κοστάνσο, Μέγερι, Μανιάτη, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ποτουρίδη, Χαβίτο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδη, Αμπντούν, Μόνχε, Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Μιραλάς. Εκτός έμειναν οι Τοροσίδης, Δασκαλάκης, Γέστε, Φέισα, Φουστέρ, Μοντέστο, Ζαραδούκας, Γκρμπιτς, Βαλεριάνος και Παπάζογλου.


«Μοναδικοί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού»

Εντυπωσιασμένος από την… τρέλα των φιλάθλων του Ολυμπιακού και την αγάπη που δείχνουν για τον σύλλογο σε κάθε αγώνα δήλωσε ο Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος μέσος βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (22/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης» προκειμένου να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Πειραιωτών.

«Αισθάνομαι τη συμπαράσταση που μας δίνει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό για μάς να έχουμε τέτοιο κόσμο. Εχω γνωρίζει πολλά γήπεδα. Ειλικρινά, σαν και αυτό δεν έχω ξαναδεί. Μας έχουν δώσει πολλούς βαθμούς γιατί τραγουδούν για μας από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και αυτό είναι κάτι ανεπανάληπτο», είπε αρχικά ο έμπειρος χαφ.

Ενώ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο ματς με την Ντόρτμουντ: «Δεν ξέρω αν είμαι εγώ που έφερα τη νίκη. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».

Τέλος, για το ματς με τους Κυανέρυθρους του Τάκη Λεμονή τόνισε: «Ο στόχος μας είναι πάντα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Εγώ είμαι έτοιμος να βοηθήσω και αν μου ζητηθεί θα το κάνω».

«Με εντυπωσίασε ο Ολυμπιακός»

Ο Κυριάκος Καραταΐδης, μπορεί να μη βρίσκεται κοντά στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια εδώ και μερικά χρόνια, αλλά το ενδιαφέρον του για την ομάδα παραμένει πάντα ζωηρό. Αλλωστε είναι ένας από αυτούς που έγραψαν ιστορία στη χρυσή εποχή των Πειραιωτών με τα συνεχή πρωταθλήματα και τις μεγάλες επιτυχίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΕΞΕΔΡΑ» ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών μίλησε για τη νίκη επί της Ντόρτμουντ ενώ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος για τη εικόνα της ομάδας.

«Τρελάθηκα με τον Ολυμπιακό. Πραγματικά δεν περίμενα να τον δω σε τέτοια κατάσταση και ακόμη περισσότερο να παίρνει μια τόσο σπουδαία νίκη. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποια ομάδα είχε αντίπαλο. Την πρωταθλήτρια Γερμανίας! Λέω τρελάθηκα, χωρίς να είμαι υπερβολικός, γιατί ο Ολυμπιακός πραγματικά ήταν πολύ καλός. Με εξέπληξε ο τρόπος παιχνιδιού και το πώς κατάφερε να επικρατήσει της Ντόρτμουντ. Πριν από το παιχνίδι είχα κάποιες επιφυλάξεις για το αν η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Πιστεύω ότι από τα τρία παιχνίδια που είχε στο Καραϊσκάκη για το Τσάμπιονς Λιγκ αυτό ήταν το πιο δύσκολο. Ασχετα αν με τη Μαρσέιγ στράβωσε το ματς»,είπε μεταξύ άλλων ο παλιός αρχηγός των Ερυθρόλευκων.

Τι είναι αυτό που σου άρεσε περισσότερο από τον Ολυμπιακό της περασμένης Τετάρτης;

Πρώτα από όλα, ότι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και διαχειρίστηκε το παιχνίδι πολύ καλά, ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που όλοι περίμεναν να αντιδράσει η Ντόρτμουντ. Και όμως η ομάδα ήταν σοβαρή και λειτούργησε σωστά. Αυτή η νίκη αλλάζει τα δεδομένα στον 6ο όμιλο.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να καταφέρει κάτι στη συνεχεία;
«Σε αυτά τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι εύκολο να κάνεις προβλέψεις. Απλώς το μόνο που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Ετσι όπως τον είδα στο ματς της περασμένης Τετάρτης, αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις, όλα μπορούν να γίνουν στα τρία παιχνίδια που απομένουν. Φυσικά και δεν είναι εύκολα τα πράγματα, γιατί έχει δύο δύσκολα ματς εκτός, με την Ντόρτμουντ και τη Μαρσέιγ, και το τελευταίο στο Καραϊσκάκη με την Αρσεναλ.

Θα είναι σημαντικό, έτσι όπως θα εξελιχθούν τα πράγματα, η Αρσεναλ να κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια και να κλειδώσει την πρώτη θέση, κάτι που το βλέπω εφικτό. Οπότε, αν έρθει αδιάφορη στο τελευταίο ματς, όλα μπορούν να γίνουν! Η επόμενη αγωνιστική θα είναι η πιο σημαντική, αν και όπως προανέφερα το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ό,τι γίνει».

Πόσο μεγάλο είναι το μερίδιο του Βαλβέρδε στην επιτυχία;

«Σε κάθε επιτυχία έχει μερίδιο ο προπονητής. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς και καλούς παίκτες. Απλώς θέλουν κάποιο χρόνο και νομίζω ότι σταδιακά η ομάδα θα αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της. Στα προηγούμενα παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, έδειξε κάποιες αδυναμίες, αλλά είναι φανερό πως με την πάροδο του χρόνου θα υπάρχει βελτίωση και θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα, αλλά και οι γεμάτες εμφανίσεις, γιατί ο κόσμος θέλει να βλέπει και λίγο μπάλα. Το θέμα είναι ο κόσμος να στηρίξει και την ομάδα και στα δύσκολα και όχι μόνο στις επιτυχίες. Θέλει στήριξη αυτή η ομάδα και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

ΕΞΕΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...