Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ: Παναθηναϊκός -Εργοτέλης, Αστέρας Τρίπολης -SKODA Ξάνθη, Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα

Η νίκη στην Ξάνθη και η καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός άνοιξε την όρεξη στους «πράσινους», οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο των επιτυχιών απέναντι στον Εργοτέλη

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει και τη στήριξη του κόσμου, αφού η διαφαινόμενη συμφωνία με τον πρίγκιπα έχει δημιουργήσει ευφορία.

Από την άλλη μεριά ο Εργοτέλης θα επιδιώξει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί ολοκληρώνοντας το βαρύ πρόγραμμα.

Παναθηναϊκός:

Δίχως κλασικό φορ για την κορυφή της επίθεσης, όχι μόνο στην ενδεκάδα του, αλλά και στην αποστολή του, θα υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ για την έβδομη αγωνιστική το Σάββατο (19:30).

Μετά τους Τοτσέ και Ρούντολφ, που συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα, νοκ άουτ τέθηκε και ο Αντώνης Πετρόπουλος που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ίωση και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Εκτός πλάνων είναι επίσης οι τραυματίες Βύντρα, Κοτσόλης, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης και Σεϊταρίδης, καθώς και ο τιμωρημένος Βιτόλο, αλλά και οι Φουρλάνος-Ταμπάκης.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ετοιμάζει τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στη Skoda Ξάνθη. Ο Κατσουράνης θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Βιτόλο και ο Μαρίνος αυτή του τραυματία Βύντρα, ενώ ο Καντέ φαίνεται να κερδίζει τη θέση στην άμυνα δίπλα στον Μπουμσόνγκ από τον Σαριέγκι.

Οι «πράσινοι» θα παίξουν πιθανότατα με τους Καπίνο, Μαρίνο, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλο, Σιμάο Κατσουράνη, Κουίνσι, Ζέκα, Λέτο και Κλέιτον.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Το δύσκολο πρόγραμμα του Εργοτέλη, φτάνει στο τέλος, στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι Κρητικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, με στόχο να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο μοναδικός πονοκέφαλος είναι ο τιμωρημένος Τόμας Βίσιο, τον οποίο σκοπεύει να αντικαταστήσει με τον Κλαούντιο Ντατόμο. Ο Ιταλός αμυντικός θα κάνει ντεμπούτο με τους Κρητικούς, κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως είχε κάνει και με την ΑΕΚ την περσινή σεζόν.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός δεν θα κάνει αλλαγές στο σύνηθες 4-3-3 που θα παραταχθεί η ομάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Πίρσον, με τους Σασιασβίλι, Χίμπλιγκερ, Γιοβάνοβιτς και Ντατόμο, να αποτελούν την αμυντική γραμμή.

Οι Ζούνιορ, Ολίσε ή Μπέτο αποτελούν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Ρομάνο (πιθανότατα) να συμπληρώνει την τριάδα του κέντρου. Όσον αφορά στις πτέρυγες και στην επίθεση ο Καραγεωργίου αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Λεάλ, Κουτσιανικούλη και Μπούντιμιρ.

Αποστολή: Καβουσάκης, Πίρσον, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Ολίσε, Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Ρομάνο, Κυριακίδης, Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ, Νταντόμο και Ρέντζας.

Αστέρας Τρίπολης-SKODA Ξάνθη (17:15)



Ώρα για μπάλα! Τα δικαστήρια τελείωσαν, οι αποφάσεις βγήκαν και πλέον ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την Ξάνθη το Σάββατο στην επιστροφή του στις υποχρεώσεις του στην Σούπερ Λίγκα. Οι Αρκάδες προέρχονται από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ενώ οι Ακρίτες έχουν παρουσιάσει ένα καλό σύνολο, αλλά δεν έχουν ακόμη καλή συγκομιδή βαθμών.

Αστέρας Τρίπολης:

Οι Αρκάδες μετά την δικαστική τους περιπέτεια ετοιμάζονται να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους αρκετά ενισχυμένοι. Οι Λεάντρο Αλβάρες, Μάριο Μπρέσκα και Ηλίας Σολάκης κατηφόρισαν από τον Βόλο στην Τρίπολη για να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το σύνολο του Οράσιο Γκονσάλβες. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα θα έχει τους δύο πρώτους στην διάθεσή του, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και στο αρχικό σχήμα.

Παράλληλα για πρώτη φορά στην αποστολή βρίσκεται και ο Τσίμο Ναβάρο, για τον οποίο ακούγονται τα καλύτερα στην Τρίπολη αλλά ήταν τραυματίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει ένα 4-2-3-1 με τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Ο Αργυρόπουλος θα είναι δεξιά, ο Φορμίκα αριστερά και οι Πουλίδο, Μπαρτολίνι κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Οι Αλβάρες και Ουσέρο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ και από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Ο Μπρέσκα θα είναι δεξιά, ο Έγκον στον άξονα και ο Ράγιος αριστερά. Στην κορυφή θα είναι και ο μοναδικός επιθετικός που έχει ο Αστέρας στην διάθεσή του αυτή την στιγμή και δεν είναι άλλος από τον Εμάνουελ Περόνε.

Η αποστολή: Χακόμπο, Μπαντής, Αργυρόπουλος, Ναβάρο, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Χουανίτο, Αλβάρες, Ουσέρο, Ράγιος, Ροζέριο, Σέσμα, Τσαμπούρης, Χούλι, Περόνε, Έγκον, Μπρέσκα.

SKODA Ξάνθη:

Και τώρα πάμε για τους βαθμούς. Μετά την ικανοποίηση για τις θετικές εμφανίσεις με τους μεγάλους τόσο στα Πηγάδια, όσο και εκτός έδρας, ήρθε η ώρα υη ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να αρχίσει να παίρνει βαθμούς. Για μια ακόμη αγωνιστική η SKODA Ξάνθη θα αντιμετωπίσει ομάδα η οποία προέρχεται από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, όπως με τον Ολυμπιακό, τον ΟΦΗ, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

Έτσι είναι δύσκολο να μπορέσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και το τεχνικό τιμ της Ξάνθης να έχει σαφή εικόνα για τον αντίπαλο, από την άλλη όμως θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την καλύτερη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του.

Στην προηγούμενη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό υπήρξαν αρκετά κενά διαστήματα στην απόδοση της ομάδας και η ήττα 3-2 ήρθε φυσιολογικά. Τα αμυντικά προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους και σίγουρα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να λύσει ο Έλληνας τεχνικός. Η απουσία του Σπύρου Βάλλα είναι εμφανής όμως το πρόβλημα είναι στην ομαδική αμυντική λειτουργία και όχι στα πρόσωπα που βρίσκονται στην αμυντική γραμμή.

Ξεχώρισε και πάλι ο Βλαχοδήμος που αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα παραμείνει στην Ξάνθη για μεγάλο διάστημα. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Νταρμπιόν και Βάλλας με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή εντεκάδα.

Η αποστολή αποτελείται από τους:

Λυμπερόπουλο, Βιβιάνι, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη, Κομεσίδη, Κουριτίμπα, Σταθάκη, Στάσιακ, Φλίσκα, Μάνταλο, Βασιλακάκη, Ντάνι, Ντίκα, Μαρσελίνιο, Πόι, Μαρκόφσκι, Μάρα, Βλαχοδήμο, Σουάνη και Καζάκη.



Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)


Τον ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται ο Ατρόμητος, στο πλαίσιο 7ης «στροφής» της Σούπερ Λίγκας (17:15).

Δύο ομάδες με εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Περιστέρι, με τους γηπεδούχους να μην αντιμετωπίζουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, εκτός της απουσίας του Μπάλλα, και τους φιλοξενούμενους να έχουν αρκετές απουσίες και τον Ζαϊρί εκτός αποστολής.

Ατρόμητος

Σε ό,τι έχει να κάνει με προβλήματα απουσιών, τραυματισμών κτλ, ήταν μία από τις πιο ήσυχες εβδομάδες που πέρασε ο Ατρόμητος τη φετινή σεζόν. Ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ ο Γιώργος Δώνης είχε την απαραίτητη ηρεμία και τον χρόνο για να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές ενόψει της αναμέτρησης με τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Οι μοναδικοί που έλειπαν ήταν οι Παναγιώτης Μπάλλας και Φώτης Καϊμακαμούδης, οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων και δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το ματς του Σαββάτου.

Όσον αφορά τον Μπάλλα, τον οποίο ο Δώνης εμπιστεύεται πάρα πολύ και τον χρησιμοποιεί όποτε του δίνεται η ευκαιρία, το κενό του θα καλυφθεί από μία από τις αρκετές λύσεις που διαθέτουν οι «κυανόλευκοι» στο χώρο του άξονα.

Τώρα, στην αρχική εντεκάδα δεν μας περιμένει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη από τον Έλληνα τεχνικό του συλλόγου του Περιστερίου. Κάτω από τα δοκάρια θα δούμε τον Ιτάνζ, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Σκόνδρα, Φυτανίδη, Τόμας και Γιαννούλη. Στον άξονα, στη θέση του αμυντικού χαφ όπως όλα δείχνουν θα ξαναδούμε το… τρικ με τον Ζουέλα, με τους Τάτο και Γκαρσία μπροστά του.

Στην γραμμή κρούσης, δεξιά θα αγωνιστεί ο Καραγκούνης, αριστερά ο Επστάιν και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Οι 19 εκλεκτοί του Δώνη: Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Καραγκούνης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Τόμας, Ζουέλα, Τάτος, Γκαρσία, Καραμάνος, Μπέλιτς, Αναστασάκος, Επστάιν, Μήτρογλου, Μπρίτο, Δημούτσος, Μακρής.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Με μια ηχηρή απουσία ταξίδεψε στην Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ο Στεφάν Ντεμόλ άφησε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο τον Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που θα ήθελε ο βέλγος τεχνικός. Εκτός έμεινε και ο Κουέβας, ο οποίος φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί.

Στα θετικά η επιστροφή του Πάντου, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Απόντες για την ομάδα των Ιωαννίνων θα είναι οι Φέγκρους, Πατσατζόγλου, Ντάσιος και Μιχαήλ.

Ο ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο με τον Πανιώνιο παρόλο που για περίπου σαράντα λεπτά αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω.

Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Στεφάν Ντεμόλ παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η επιλογή του να χρησιμοποιήσει τέσσερις επιθετικούς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο και νιώθει τυχερός που η ομάδα δεν ηττήθηκε.

Το 4-3-3 φαίνεται πως θα επιλέξει ο Στεφάν Ντεμόλ ,χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη αφού ο Ατρόμητος θεωρείται από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα χρειαστεί πολλά τρεξίματα για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της αναμέτρησης.

Αναλυτικά, την αποστολή της ομάδας απαρτίζουν οι: Κηπουρός, Ταμπάσης, Πάντος, Κώτσιος, Μπουζίντ, Βάντερσον, Λίλα, Βίλα, Ανδράλας, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλος, Μπεσέρα, Κυριάκος, Γεωργίου, Τζάνης, Μπακαγιόκο Ιμπραΐμα, Μπαγκαγιόκο Μαμαντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...