Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Euroleague: Στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα, που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Γαλατασαράι 88-81 στο ΣΕΦ και με απολογισμό 3 νίκες και 3 ήττες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ θα είναι η Σιένα, όπως ακριβώς και πέρυσι, μόνο που αυτή την φορά η ιταλική ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς βγήκε πρώτη στον όμιλό της. Οι Πειραιώτες δεν τα κατάφεραν πριν από περίπου 11 μήνες, αν και επικράτησαν με μεγάλη διαφορά στο πρώτο ματς (έχασαν τα επόμενα τρία), αλλά εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και όλα είναι ανοικτά.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει μεγάλο ματς στα πρώτα 20 λεπτά, ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα τη διαφορά, αλλά μετά την έξοδο του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» οι Τούρκοι με τον Τζαμόν Γκόρντον πρωταγωνιστή κατάφεραν να μειώσουν στο -4 (34-30). Η επανεμφάνιση του Σπανούλη «αποκατέστησε την τάξη» και με δικό του τρίποντο στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό 8 πόντων (43-35).

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα των Πειραιωτών στην 3η περίοδο. Πήραν διαφορά 11 πόντων και με τον Τζαμόν Γκόρντον να τίθεται νοκ άουτ λόγω τραυματισμού (διάστρεμμα) όλα έδειχναν ότι θα έκαναν «περίπατο». Οι Τούρκοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με δύο διαδοχικά τρίποντα του Λάκοβιτς μείωσαν στον πόντο (54-53). Με γρήγορο 10-0 ο Ολυμπιακός ξέφυγε 64-53 κι έγινε ξανά το «αφεντικό» του ματς.

Με κορυφαίο τον Σπανούλη (τελείωσε το ματς με 20 πόντους) στο τέταρτο 10λεπτο η ελληνική ομάδα έφτασε άνετα στη νίκη-πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...