Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μάρεϊ: Ευκαιρία για εκδίκηση

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Άντι Μάρεϊ και ο Νταβίδ Φερέρ διεκδικούν τον τίτλο του τέταρτου καλύτερου τενίστα, αφού η διαφορά τους από το τρίγωνο Νόβακ Τζόκοβιτς-Ράφα Ναδάλ-Ρότζερ Φέντερερ είναι μεγάλη τουλάχιστον πριν από το Γουίμπλεντον.

Οι δύο τενίστες θα λύσουν τις διαφορές τους στα προημιτελικά του τουρνουά, στο οποίο ο Σκωτσέζος έχει το πάνω χέρι και βεβαίως το κοινό με το μέρος του.

Ο Σκωτσέζος πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ ο Φερέρ θα κάνει το ντεμπούτο του στην οκτάδα στο SW19.

Ο Φερέρ απέκλεισε τον Μάρεϊ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, αλλά τώρα είναι το αουτσάιντερ. Ο Μάρεϊ πάντως τον υπολογίζει και προειδοποίησε πως "είναι λάθος όποιος νομίζει πως ο Νταβίδ είναι ακόμα ένας σπεσιαλίστας στο χώμα. Παίζει το καλύτερο τένις στην καριέρα του".

Ο Μάρεϊ, το Νο4 του ταμπλό, προηγούνταν με 7-5, 3-1 του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς στους "16" προτού "καθαρίσει" τον παίκτη του Μπομπ Μπρετ με 7-5, 6-2, 6-3 στο Κορτ 1.

Πάλι το κεντρικό κορτ ήταν... ρεζερβέ από άλλους όμως δεν τον ενοχλεί τον Μάρεϊ που δεν αγωνίζεται συχνά στο κεντρικό γήπεδο, αφού "στο κεντρικό κορτ πρέπει να παίζει κάποιος σαν τον Ρότζερ Φέντερερ, όχι εγώ".

Στο κεντρικό κορτ έπαιζε ο Φερέρ και νίκησε 6-3, 6-2, 6-3 τον θριαμβευτή στο US Open το 2009, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ο Φερέρ έχανε στον 4ο γύρο. Φέτος, τα κατάφερε και πλέον μετράει συμμετοχές στα προημιτελικά και στα τέσσερα Grand Slams.

Με αντίπαλο τον Μάρεϊ μετράει πέντε νίκες και πέντε ήττες. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση τους στο χορτάρι.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...