Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αποκλείστηκε η Σαράποβα!

Απότομη προσγείωση για την Μαρία Σαράποβα, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία ηττήθηκε από την Γερμανίδα Σαμπίνε Λιζίτσκι με 6-4, 6-3 και αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση του απλού γυναικών στο Wimbledon.
Η εκπλητική Λιζίτκσι, Νο15, κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα της την Ρωσίδα και με αυτή τη νίκη πήρε διπλή εκδίκηση από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αρχικά για την ήττα της στον περσινό ημιτελικό του Wimbledon κι έπειτα για την ήττα της φέτος, ξανά στο γύρο των «16» στο Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη.
Η Λιζίτσκι τελείωσε τον αγώνα με άσο στο δεύτερο σερβί της, στο 10ο γκέιμ κι ενώ πριν η Σαράποβα είχε σώσει δύο mach points.
Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την Λιζίτσκι να έχει έξι άσους, έναντι πέντε της Σαράποβα, να υπερέχει οριακά στους winners (18-15), αλλά να κάνει τέσσερα μπρέικ στις έξι ευκαιρίες που της δόθηκαν.
Η Λιζίτσκι πετώντας εκτός συνέχειας το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, δίνει ελπίδες για τη συνέχεια σε όλες τις παίκτριες στο πάνω μέρος του ταμπλό.
Η Γερμανίδα στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στη συμπατριώτισσά της Ανζελίκ Γκέμπερ (Νο 8) και την Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς.
Πέρασε ο Φέντερερ
Αυτή τη φορά ο Ρότζερ Φέντερερ δεν τα… χρειάστηκε, τουλάχιστον όχι τόσο πολύ. Επικράτησε 3-1 σετ (7-6, 6-1, 4-6, 6-3) του Βέλγου Ξαβιέ Μαλίς, στον 4ο γύρο του τουρνουά τένις του Wimbledon και προκρίθηκε στα προημιτελικά.
Ο Ελβετός τενίστας, Νο 3 στον κόσμο, αντιμετώπισε, πάντως, πρόβλημα τραυματισμού, όπως και ο αντίπαλός του, στη διάρκεια του πρώτου σετ. Μάλιστα, πριν την έναρξη του 4ου σετ πήγε στα αποδυτήρια για κάποιες ιατρικές φροντίδες.
Το πρώτο σετ ήρθε δύσκολα για τον Φέντερερ, που στη συνέχεια έδειξε να «καθαρίζει» το ματς, με την άνετη επικράτησή του στο 2ο (6-1). Στη συνέχεια όμως ο Βέλγος, Νο 75 στον κόσμο, έκανε την αντεπίθεσή του και πήρε το 3ο σετ με 6-4, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Τελικά στο 4ο σετ ο Φέντερερ ανέβασε την απόδοσή του και το κατέκτησε με 6-3, παίρνοντας και τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεκόπη για περίπου μισή ώρα λόγω βροχής.
Ο Φέντερερ έγινε ο πρώτος τενίστας που προκρίθηκε στους «8». Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Γιούζνι (Ρωσία) – Ιστομιν (Ουζμπεκιστάν) και αν προκριθεί, μπορεί να βρει στον ημιτελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε περίπτωση που ο Σέρβος περάσει τους δικούς του δύο αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...