Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΙΤΑΛΙΑ: Η κούπα στην Κυρία!

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ιταλία, το Σούπερ Καπ, πήγε στη Γιουβέντους που νίκησε στο Πεκίνο με 4-2 στην παράταση τη Νάπολι, που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία.

Οι δύο ομάδες άρχισαν το ματς με 3-5-2, όπως έπαιζαν δηλαδή και πέρυσι. Και όπως την περασμένη σεζόν, έτσι και τώρα, οι Μπιανκονέρι φρόντισαν να πάρουν από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και να επιβάλουν στον αγώνα τον ρυθμό που αυτοί ήθελαν. Οι Τορινέζοι ήλεγχαν την αναμέτρηση αλλά οι Ναπολιτάνοι... σκοτώνουν στις αντεπιθέσεις και αυτό αποδείχθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο.

Η αρχή έγινε στο 27' με τον Καβάνι να φεύγει μόνος του από τη σέντρα και να τελειώνει σωστά τη φάση έστω με διπλή προσπάθεια, για το 0-1. Η Γιούβε ισοφάρισε στο 37' με ωραίο σουτ του Ασαμόα αλλά στο 41' η άμυνα της πρωταθλήτριας κοιμήθηκε ξανά και ο Πάντεφ έφυγε γρήγορα και πλάσαρε ιδανικά τον Μπουφόν για το 1-2!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάσιμο Καρέρα (που θα είναι ο αντι-Κόντε) έβγαλε τον Μάτρι και πέρασε στο ματς τον Βούτσινιτς, με την κίνηση να αποδίδει. Με τον Μαυροβούνιο η Γιουβέντους ήταν πιο απειλητική μπροστά και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με αυτόν: Η μία στο οριζόντιο δοκάρι, η άλλη δεν έγινε γκολ επειδή ο Καναβάρο πρόλαβε στην κενή εστία να απομακρύνει.

Οσο η Γιουβέντους προσπαθούσε, πάντως, για την ισοφάριση, η Νάπολι της υπενθύμιζε ότι αν βρίσκει χώρους μπορεί να τελειώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορούσε να το κάνει και τώρα αλλά ο Καβάνι ήταν άστοχος σε δύο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Παράλληλα, το ξύλο έπεφτε... ασταμάτητα στα μαρκαρίσματα, κυρίως των Ναπολιτάνων προς τους Γιουβεντίνους.

Οι Μπιανκονέρι, τελικά, βρήκαν την ισοφάριση στο 72' με την εκτέλεση πέναλτι του Βιντάλ. Υπόδειξη του διαιτητή που προκάλεσε διαμαρτυρίες στους Παρτενοπέι αν και ο Φερνάντεζ σίγουρα δεν βρίσκει μπάλα στη φάση με τον Βούτσινιτς.

Οι δύο αποβολές...
Με το 2-2 η ψυχολογία ήταν υπέρ της Γιούβε πλέον και στη συνέχεια ήταν υπέρ της και τα αριθμητικά δεδομένα καθώς η Νάπολι έμεινε με 9 παίκτες... Πρώτα αποβλήθηκε ο Πάντεφ στο 84' μετά από υπόδειξη του βοηθού προς τον διαιτητή. Το ριπλέι δείχνει τον Σκοπιανό να λέει διάφορα προς τον βοηθό αλλά τι ακριβώς το ξέρουν αυτοί οι δύο...

Η δεύτερη αποβολή ήρθε στο 91', όταν ο Ζούνιγκα που είχε ήδη κίτρινη κάρτα χτύπησε αντιαθλητικά τον Τζιοβίνκο και είδε τη δεύτερη. Η Νάπολι διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που έγινε πρώτα στον Κολομβιανό αλλά από τις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε και ο προπονητής Βάλτερ Ματζάρι, που μία μέρα πριν στη συνέντευξη Τύπου και αναφερόμενος στην τιμωρία του Αντόνιο Κόντε έλεγε ότι «δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι ή όχι στον πάγκο ο προπονητής».

Εύκολα, πλέον, στην παράταση...
Το σκορ ήταν 2-2 αλλά οι 11 της Γιουβέντους είχαν 9 απέναντι τους οπότε τα πράγματα στην παράταση ήταν θεωρητικά εύκολα. Εγιναν και πρακτικά από τη στιγμή που ο Μάτζιο στο 97' με αυτογκόλ έκανε το 3-2 για τους Μπιανκονέρι, που έφτασαν και στο 4-2 στο 101' με το πλασέ του Βούτσινιτς, μετά από ωραία συνεργασία των Ασαμόα-Μαρκίζιο.

Μέχρι και το τέλος του ματς η πρωταθλήτρια Ιταλίας έριξε τον ρυθμό της καθώς όλα είχαν κριθεί και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σήκωσε την πρώτη του κούπα ως νέος αρχηγός της Γιουβέντους!

* MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κβάντβο Ασαμόα, που πέτυχε ένα γκολ, μάρκαρε συνεχώς και βοήθησε πάρα πολύ αν και αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά.

ΔΕΝ ΠΗΓΕ Η ΝΑΠΟΛΙ!
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία κανείς από τη Νάπολι δεν πήγε να παραλάβει μετάλλιο μετά το τέλος του ματς, με τα ιταλικά ΜΜΕ να μην αναφέρονται και με τα καλύτερα λόγια σε αυτή την απόφαση των Παρτενοπέι επειδή ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είχε πει ότι «η Νάπολι ήθελε να γίνει το ματς στην Κίνα για να ανεβάσουμε το πρεστίζ του συλλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...