Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σάντος: «Με πάθος για την πατρίδα μας!»


«Ελάτε να μας στηρίξετε γιατί σας χρειαζόμαστε. Μπορεί να μην παίζουμε καλά, αλλά σας υποσχόμαστε να δείχνουμε πάντοτε πάθος και αφοσίωση για την πατρίδα μας!». Ο Φερνάντο Σάντος έστειλε μήνυμα στους Ελληνες φιλάθλους για το αυριανό φιλικό παιχνιδι με την Ελβετία (21:30) στο Καραϊσκάκη, μιλώντας σαν Ελληνας! 

«Για μας είναι σημαντικό ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται ένας πυρήνας οπαδών της Εθνικής. Μου αρέσει πολύ να βλέπω τον κόσμο να στηρίζει και να ακολουθεί παντού την ομάδα. Αυτό το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι να έρθει και να στηρίξει την προσπάθεια μας, βγάζοντας πάθος και αγάπη για την πατρίδα μας», είπε ο Πορτογάλος, που θεωρεί κρίσιμο το ματς έστω κι αν είναι φιλικό, καθώς αποτελεί τεστ για το κρίσιμο παιχνίδι με την Βοσνία τον Μάρτιο.

Ο Φερνάντο Σάντος είπε ακόμη: «Από την στιγμή που μπαίνουμε στο γήπεδο και εκπροσωπούμε την Ελλάδα, αυτό από μόνο του αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για την νίκη. Θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες μας και πως νιώθουν αυτή τη στιγμή και παράλληλα να δοκιμάσουμε και άλλα πρόσωπα, ώστε να ξέρουμε σε ποιους μπορούμε να υπολογίζουμε ενόψει του κρίσιμου αγώνα τον Μάρτη. Πάντα πρέπει να θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν φιλικά, και ότι όλα τα ματς είναι πολύ σημαντικά, δίνοντας το 150% και 200% των δυνατοτήτων μας και να μην χαλαρώνουμε».

Για τον χρόνο που θα ήθελε να έχει στην διάθεσή του τους διεθνείς, σχολίασε: «Το ματς με την Βοσνία είναι πολύ σημαντικό και θα ήθελα τους παίκτες από τώρα ως τον... Μάρτη. Ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται, συνεπώς αυτές οι πέντε ημέρες που θα έχουμε πιστεύω ότι είναι αρκετές. Ούτε να κλαίμε πρέπει, ούτε να παραπονιόμαστε για τον χρόνο που έχουμε στην διάθεση μας».

Για το πρόβλημα με τις απουσίες στα άκρα, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχαμε εξτρέμ με την καθαρή έννοια του όρου, πλην ίσως ελάχιστων εξαιρέσεων. Οπότε προσπαθούμε να «καμουφλάρουμε» τις θέσεις αυτές, όπως γίνεται με τον Σαμαρά, ο οποίος παίζει στα άκρα χωρίς να είναι ακραίος. Ξέρουμε πολύ καλά το πώς να αντιδράσουμε τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Εχουμε βρει λύση και η στρατηγική μας δεν έχει αλλάξει από την αρχή έως τώρα. Στην άμυνα θέλουμε να παίζουμε δυνατά και πιέζουμε τον αντίπαλο ώστε να τον αναγκάζουμε να κάνει λάθη και στην επίθεση. Να έχουμε σωστή κυκλοφορία και να φτάνουμε με σωστό τρόπο στην αντίπαλη περιοχή. Άλλές φορά η φιλοσοφία μας βγαίνει, άλλες όχι, ωστόσο δεν μπορούμε να επικρίνουμε τους ποδοσφαιριστές γιατί πάντα προσπαθούν για το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...