Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

O Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε με τον Ηλυσιακό

Συνεπαρμένος από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, στο φάϊναλ φορ του Λονδίνου, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να επανέλθει στην ελληνική πραγματικότητα, απόδειξη ότι κέρδισε μόλις με 80-71 (κέρδιζε 39-38 στο ημίχρονο) τον Ηλυσιακό, σε εξ αναβολής αγώνα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Βραβεύτηκαν από τους γηπεδούχους οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Μπαρτζώκας και ο Σπανούλης, δύο 24ωρα πριν τη μεγάλη φιέστα που ετοιμάζει η ΚΑΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πριν το τζάμπολ του αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών.

Το περίμενε, το αντιμετώπισε, το ξεπέρασε. Συμβαίνει, άλλωστε, σε όλες τις ομάδες που επιστρέφουν "σπίτια" τους ως πρωταθλήτριες Ευρώπης, και θέλουν χρόνο για να επανέλθουν στα συγκαλά τους. Δεν είναι διακόπτης, το συναίσθημα, για να τον γυρίσεις απότομα, και να λειτουργήσουν πάλι όλα στην εντέλεια...

Το ευτύχημα, για τον Ολυμπιακό, είναι πως έπαιξε την Πέμπτη με τον Ηλυσιακό, όχι με κανα Παναθηναϊκό, ούτε με Πανιώνιο ή ΠΑΟΚ, επομένως βρήκε, έστω και μετά δυσκολίας, τρόπο να "τσεπώσει" την 24η νίκη του στην Α1. Η δε ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, καθηλωμένη στις 7 νίκες, θα ψάξει στο Περιστέρι, την Κυριακή, το αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην κατηγορία.
Την προσπάθειά τους, πάντως, την έκαναν οι γηπεδούχοι. Πήραν την πρώτη περίοδο (20-19), άντεξαν στη δεύτερη (38-39), πάλεψαν και την τρίτη (55-63), παραπέρα όμως δεν άντεχαν να φτάσουν. Με τον Λο, τον Σπανούλη και τον Χάϊνς σε σωστό ρυθμό, ο Μπαρτζώκας μείωσε σταδιακά την επιθετικότητα του Ηλυσιακού, παράλληλα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες (Πέρκινς, Κατσίβελης) που τον χρειάζονται, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί στη διάρκεια των πλέϊ οφ, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Στο γήπεδο των Ιλισίων μαζεύτηκε πολύς κόσμος, για να χειροκροτήσει δεόντως τους πρωταθλητές Ευρώπης, που βραβεύτηκαν πριν το τζάμπολ για τον αξέχαστο θρίαμβο του Λονδίνου. Οι Αγγελόπουλοι τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του Ηλυσιακού, Παντελή Γαμπιεράκη, ο Μπαρτζώκας από τον κόουτς, Δημήτρη Λιόγα, ο δε Σπανούλης από τον Νίκο Χατζή.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Καυκής 2, Αναγκόνιε 15(1), Αποστολίδης, Χατζής 12(1), Δορκοφίκης, Αντωνάκης 2, Μόρισον 19(1), Γουίσε 5(1), Μάρας 8, Παραγυιός 2, Στόγκλιν 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάϊνς 13, Λο 14, Αντιτς 8(2), Σπανούλης 14(2), Περπέρογλου 5(1), Σλούκας, Πάουελ 8, Πέρκινς 5(1), Πρίντεζης 5(1), Παπανικολάου 3(1), Γεωργάκης 1, Κατσίβελης 5(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...