Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έγγραφο φωτιά της FIFA στην ΕΠΟ


Ο κίνδυνος να αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόσο η Εθνική Ομάδα όσο και οι ελληνικοί σύλλογοι είναι πλέον ορατός και υπαρκτός, καθώς η «SportDay» δημοσιεύει το έγγραφο που απέστειλε η FIFA.

Το έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας έφερε την υπογραφή του εκτελεστικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και στην αρχή αναφέρει:

«Σας αναφέρουμε ότι είμαστε ήδη ενήμεροι από την αλληλογραφία σας της 27/5 2013, το περιεχόμενο της οποίας μας "τράβηξε" όλη την προσοχή μας. Συγκεκριμένα, εμείς έχουμε επίγνωση ότι οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν κινηθεί νομικά απέναντι στην εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ στα ελληνικά δικαστήρια. Πάνω σε αυτό, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλες οι ομοσπονδίες-μέλη της ΦΙΦΑ χειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς την επιρροή τρίτων μερών, όπως ρητά αναφέρεται στα άρθρα 13 και 17 αντίστοιχα του κανονισμού της ΦΙΦΑ. Παρ' όλα αυτά, αν οποιαδήποτε προσφυγή σε ελληνικό δικαστήριο απέναντι στην ΕΠΟ ή οποιονδήποτε από τους αξιωματούχους θα θεωρηθεί σαν παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΠΟ και η υπόθεση θα φτάσει στα ανώτερα όργανα της ΦΙΦΑ για τις ανάλογες κυρώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και την αποβολή».

Οι κύριοι Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου που έκαναν και την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αμφισβήτησαν την ύπαρξη και την γνησιότητα του εγγράφου αυτού, το οποίο στην συνέχεια λέει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ.2 και παρ.3 των κανονισμών της ΦΙΦΑ ενδεχόμενη προσφυγή σε τακτικά δικαστήρια απαγορεύεται και είναι υποχρέωση των ομοσπονδιών-μελών μας να διαβεβαιώσουν ότι αυτός ο όρος τηρείται ουσιαστικά από όλες τις ενώσεις-μέλη, καθώς επίσης και να τιμωρεί αυτούς οι οποίοι αποτυγχάνουν να σεβαστούν αυτή την υποχρέωση. Ενδεχόμενη αδυναμία να πράξετε έτσι, μπορεί να επιφέρει σαν αποτέλεσμα την τιμωρία της ίδιας της ΕΠΟ από εμάς.

Σχετικά με αυτό, θα θέλαμε να σας υπογραμμίσουμε τις επιπτώσεις της αποβολής που μπορεί να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα από την Ελλάδα, οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων και των συλλόγων, δεν θα μπορεί να έχει καμία διεθνή επαφή-δραστηριότητα (άρθρο 14, παρ.3 του καταστατικού της ΦΙΦΑ). Επίσης αυτό σημαίνει ότι ούτε η ομοσπονδία ούτε κανένα μέλος ή εκπρόσωπός της μπορεί να επωφεληθεί από οποιαδήποτε αναπτυξιακά προγράμματα, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα από τη ΦΙΦΑ ή την ΟΥΕΦΑ. Επιπλέον, είστε ενήμεροι ότι κάθε απόφαση των ελληνικών τακτικών δικαστηρίων, η οποία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΠΟ δεν θα αναγνωριστεί και δεν θα συγχωρηθεί για κανέναν λόγο από τη ΦΙΦΑ. Συγκεκριμένα, καμία προσωρινή διοίκηση και μάλιστα διορισμένη από το κράτος δεν θα μπορεί να αναγνωριστεί, ούτε να έχει επαφή ή σχέση με τη ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε δράσης δρομολογηθεί από αυτή την επιτροπή. Όπως ρητώς αναφέρεται στις ακόλουθες παραγράφους του άρθρου 17 των κανονισμών της ΦΙΦΑ.

Μια επιτροπή ενός μέλους-ομοσπονδίας μας πρέπει είτε να εκλέγεται είτε να διορίζεται από την ίδια την ομοσπονδία. Το καταστατικό αυτής θα εξηγεί την πρέπουσα διαδικασία, η οποία εγγυάται την ολοκληρωτική ανεξαρτησία από την εκλογή ή διορισμό. Οποιοδήποτε επιτροπή που δεν έχει εκλεγεί ή διοριστεί σε συμφωνία με τις υποδείξεις της παραγράφου 2, ακόμα κι αν έχει προσωρινή μορφή, δεν θα αναγνωρίζεται από τη ΦΙΦΑ. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τις επιτροπές οι οποίες δεν έχουν εκλεγεί ή διοριστεί, σύμφωνα με την παράγραφο 2, δεν θα αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα, να μας κρατάτε ενήμερους καθημερινά και διαρκώς, για οποιαδήποτε ενέργεια».

Πηγή: Gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...