Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αυτός ήταν ΠΑΟΚ! - Επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα με 1-2


Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ της Superleague πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 1-2 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης και ισοβάθμησε στην κορυφή της σχετικής βαθμολογίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το… χορό των τερμάτων άνοιξε στο 77’ ο Αθανασιάδης, ενώ στο 80’ ο Κατσουράνης έκανε το 0-2.

Στο 90’ ο Σίντελφελντ, ελέω χτυπήματος στον Σανκαρέ, υπέπεσε σε πέναλτι και άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του.

Ο Περόνε από την άσπρη βούλα έκανε το τελικό 1-2, με τον ΠΑΟΚ να βάζει τέλος στο αρνητικό σερί που τον ήθελε να έχει να νικήσει στην Τρίπολη από το 2009.

Ο αγώνας…

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα ήταν η ομάδα που έδειχνε να θέλει πιο πολύ τη νίκη, καθώς είχε των πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Βούκιτς να είναι από τους κορυφαίους του «δικεφάλου του Βορρά».

Από την πλευρά του, ο Αστέρας Τρίπολης είχε ως πρώτο στόχο την διατήρηση του μηδέν στα… μετόπισθεν, με τον Σανκαρέ να κάνει εξαιρετικό πρώτο μέρος, κόβοντας σωτήρια, ουκ ολίγες φορές προσπάθειες αντιπάλων παικτών.

Η πρώτη ευκαιρία, λοιπόν, στο ματς ήταν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, όταν ο Κάτσε στο 23’ βρήκε πανέμορφα τον Βούκιτς μέσα στην περιοχή, αλλά ο στράικερ του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του να κρεμάσει εξ επαφής τον Φούλοπ, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.



Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σαλπιγγίδης έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά ο Φούλοπ απέκρουσε σωτήρια. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, δίχως σκορ.

Καθάρισε στην επανάληψη!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ ήταν πάλι εκείνος που άγγιξε το… γκολ, όταν στο 49’, ο Κάτσε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Σαλπιγγίδη να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας, αλλά η κοντινή προβολή του δεύτερου ήταν αδύναμη με τον Φούλοπ να μπλοκάρει την μπάλα.

Πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα στο ματς, έλαβε χώρα στο 63’ όταν ο Ράγιος εκτέλεσε το μακρινό φάουλ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Γλύκου.

Λίγο αργότερα και στο 73’, ο ΠΑΟΚ πήρε την σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών με τον Ολίσε να δίνει πολύ ωραία στον Βούκιτς, ο οποίος ανενόχλητος και από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο έμπειρος στράικερ, το πέτυχε στο 77’ ο Αθανασιάδης, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα του Ρομπέρ άνοιξε το… σκορ.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε και δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 80’ με τον Κατσουράνη με γυριστή κεφαλιά να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το γέμισμα από φάουλ του Λίνο και να νικάει τον Φούλοπ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο ο Σίντελφελντ έκανε τεράστιο λάθος για την εμπειρία του, καθώς χτύπησε εκτός φάσης μέσα στην περιοχή τον Σανκαρέ με τον διαιτητή να τον αποβάλει (σ.σ.: έπειτα από υπόδειξη του επόπτη) και να σφυρίζει το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Περόνε στο 90’+1’, κάνοντας το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Σέτι (64' Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (79' Λέντσε), Ράγιος, Καλαντζής (46' Ναβάρο), Περόνε.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Σίντελφελντ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε, Ολίσε (85' Λόρενς), Ρομπέρ, Βούκιτς (74' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (66' Αθανασιάδης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...