Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Νίκη της ΑΕΚ στον 2ο τελικό. Το Σάββατο στο Άργος ο πρωταθλητής


 Η  ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του 2ου τελικού της Α1 Ανδρών, επικρατώντας με 24-19 του Διομήδη Άργους στο κατάμεστο κλειστό της Κυψέλης. Η «Ένωση» ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον ο τίτλος θα κριθεί στον τελικό των τελικών το Σάββατο στις 17:00 στο Άργος.
 Η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι από την αρχή, δείχνοντας αποφασισμένη να οδηγήσει την σειρά σε τρίτο και τελευταίο αγώνα. Με «ακρογωνιαίο λίθο» τον Δημήτρη Καφφάτο που πραγματοποίησε 17 επεμβάσεις, αγγίζοντας το 50%, η ΑΕΚ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα με 4-0. Με τον Αλέξη Αλβανό σε μεγάλα κέφια και να δημιουργεί πολλούς κινδύνους στην άμυνα του Διομήδη και τους Μπαλωμένο και Παπαδιονυσίου να εκτελούν, η «ένωση» πήρε προβάδισμα 10-5 στο 17:18 και 14-8 με τέρμα του Οικονόμου λίγο πριν το ημίχρονο.
Με την περιφέρεια του Διομήδη να είναι σε κακή ημέρα με τους Τάσκοβιτς, Καραιβάνοφ και τον Νούγκοβιτς νωχελικό κάτω από τα δοκάρια, ο Διομήδης δεν έδειχνε πως μπορεί να γυρίσει το ματς. Αντίθετα η άμυνα της ΑΕΚ παρέμεινε σε υψηλά στάνταρ και η επίθεση συνέχισε να βρει λύσεις με το σκορ να φτάνει στο 16-9 με τέρμα του Αλβανού στο 33:27. Στην πορεία του ματς δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, αφού οι «Λύκοι» το μόνο που κατάφεραν είναι να φτάσουν μέχρι τα 3 γκολ διαφοράς (20-17) στο 48', αλλά τα δύο γρήγορα τέρματα με Τσαούση, Μπαλωμένο (52'), ουσιαστικά έβαλαν τέλος στο παιχνίδι.
ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 24-19
Τα δεκάλεπτα: 5-3, 10-6, 15-9 (ημχ.), 17-13, 21-17, 24-19
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 3, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 6, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου 1, Αλβανός 3, Ναουμίδης, Τσαούσης 2, Παπαδιονυσίου 3, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 3, Χερουβείμ.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 3, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 7, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 2, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 3, Καραιβάνοφ 1, Τάσκοβιτς 1.
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, δίλεπτα: 4-1 πέναλτι: 0/1-3/4.
«Παίξαμε καταπληκτική άμυνα»
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Σήμερα πατήσαμε πάνω στο δεύτερο ημίχρονο του Άργους. Παίξαμε εκπληκτική άμυνα που ήταν το «κλειδί» της νίκης μας. Ο Δημήτρης Καφφάτος είναι ένας μεγάλος τερματοφύλακας και σήμερα έδειξε την κλάση του, έχοντας μπροστά του μια καλή άμυνα. Ο Αλβανός και ο Μπαλωμένος είναι παίκτες εγνωσμένης αξίας και με ήθος. Διαχειριστήκαμε το άγχος πολύ καλύτερα σήμερα. Δεν υπάρχει επόμενη ημέρα μετά το Σάββατο. Ίσως ο Διομήδης έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, λόγω έδρας. Θα πρέπει να διαχειριστούμε και την κούραση, διότι και εμείς και ο Διομήδης δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς».
Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Πρέπει να συγχαρώ τον αντίπαλο. Το επίπεδο συγκέντρωσης της ομάδας μου ήταν χαμηλό, πράγμα που έχει συμβεί ξανά στην έδρα της ΑΕΚ και φαίνεται πως κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες συνθήκες αγώνα. Ωστόσο όλη την χρονιά παλέψαμε για το πλεονέκτημα της έδρας και αυτό το έχουμε ακόμα, οπότε υπό αυτήν την έννοια δεν χάθηκε τίποτα. Θέλαμε να τελειώσουμε εδώ το πρωτάθλημα, αλλά έχουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας. Φάνηκε δια γυμνού οφθαλμού το πόσο το ήθελαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, ίσως τελικά το μυαλό μας να ήταν πολύ περισσότερο απ' ότι περίμενα στο 3ο ματς. Εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει, φυσικά και θέλω να είμαστε εμείς, αλλά για το καλό του αθλήματος να πάρει τον τίτλο ο καλύτερος».
Δημήτρης Καφφάτος (τερματοφύλακας ΑΕΚ): «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν καθαρά θέμα ψυχολογίας. Μπήκαμε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι. Τώρα θα πάμε στο Άργος για το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος. Ξέρουμε τον Διομήδη και μας ξέρει, δεν υπάρχουν μυστικά».
Νίκος Σαμαράς (δεξιός εξτρέμ Διομήδη): «Δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο «σφίξαμε» την άμυνα, αλλά αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100%, δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα σε τέτοια έδρα και κόντρα σε έναν τόσο καλό αντίπαλο. Σίγουρα το Σάββατο δεν θα έχουμε το σημερινό πρόσωπο. Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...