Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κόντρα με προεκτάσεις στην ΕΠΟ

Η κόντρα που έχει προκύψει στο εσωτερικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν αποκλείεται να έχει συνέπειες για το εγχώριο ποδόσφαιρο.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής είπε στα μέλη πως ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ έχουν ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο  και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν πρόσφατα τόσο η ΕΠΣ Κιλκίς, όσο και η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως διέρρευσε, εστάλη και έγγραφο για το θέμα στην Ελληνική Ομοσπονδία, με το οποίο ζητείται η απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων.
Οπως είπε ο κ. Σαρρής, σε περίπτωση που δικαιωθούν τα ασφαλιστικά μέτρα (εκδικάζονται σήμερα) και διοριστεί προσωρινή διοίκηση από δικαστήριο, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποβολής των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Κάτι που αυτόματα σημαίνει πως η εθνική ομάδα θα αποκλειστεί από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ επίσης θα αποκλειστούν και οι ελληνικές ομάδες από τα κύπελλα Ευρώπης. Σύμφωνα με τα καταστατικά της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, απαγορεύεται ρητά η ύπαρξη προσωρινών διοικήσεων μετά διορισμό από δικαστήριο.

Να τονιστεί, πάντως , πως η αντιπολίτευση αμφισβητεί την ύπαρξη του εγγράφου και δεν θέλει να κάνει πίσω στα ασφαλιστικά μέτρα. Να θυμίσουμε πως οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς καταγγέλουν πως:

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού για τη θέση που κατέχει, δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας.
Τροποποιήθηκε ο κανονισμός επαγγελματιών ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά την παράβαση των κανονισμών.

Η συγχώνευση Γ' και Δ' εθνικής σε μια κατηγορία έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, κατά παράβαση των κανονισμών.

Η σύμβαση με ταξιδιωτικό πρακτορείο που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το ΔΣ της ΕΠΟ.

Σε κάθε ΔΣ της ΕΠΟ παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, η αποζημίωση των οποίων βαραίνει την Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...