Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«Ρολάν Γκαρός»: Ως Κύργιος πήγε, ως... κύριος προκρίθηκε

Από... σπόντα βρέθηκε ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος, στο κυρίως ταμπλό του «Ρολάν Γκαρός», κατάφερε όμως στην παρθενική εμφάνισή του σε γκραν σλαμ να κερδίσει με 3-0 σετ (7-6, 7-6, 7-6) τον Τσέχο Στέπανεκ, και να προκριθεί στο β'γύρο, όπου θ' αντιμετωπίσει είτε τον Κροάτη Τσίλιτς (Νο 11 στην παγκόσμια κατάταξη), είτε τον Γερμανό Πέτσνερ (No 102).

Αρχικός σκοπός του Κύργιου (Νο 262), στο Παρίσι, ήταν να επαναλάβει την επιτυχία του στο αυστραλιανό όπεν, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία τζούνιορ. Πριν από έξι μέρες, όμως, αποφασίστηκε από τους Αυστραλούς να πάρει τη θέση στο τραυματισμένου Τζον Μίλμαν, στο κυρίως ταμπλό, και αυτή η επιλογή τους αποδείχθηκε σημαδιακή, καθώς ο Νικ έκανε το παιχνίδι της ζωής του, κόντρα στον 35χρονο Στέπανεκ, νούμερο 52 της παγκόσμιας κατάταξης.

Υστερα από 171 λεπτά αγώνα, ο Κύργιος κατέληξε να κερδίσει και τα τρία σετ που ξεκίνησε, όλα στο τάϊ μπρέϊκ: με 7-4 πόντους το πρώτο, 10-8 το δεύτερο, 13-11 το τρίτο! Ονειρεμένη κατάληξη για τον νεαρό τενίστα από την Κανμπέρα, που ανέβηκε 600 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την επιτυχία του στη Μελβούρνη, τον Ιανουάριο, αλλά... ντράπηκε να μπει σήμερα στα αποδυτήρια των "μεγάλων" του τένις, υποστηρίζοντας ότι πιο άνετα αισθανόταν παρέα με τους συνομίληκούς του: "Εκεί, άλλωστε, έχει περισσότερο χώρο, για μένα"...

Του Ηλία Δρυμώνα/enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...