Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ταξίδι Μελισσανίδη - Μπάγεβιτς στο Τορίνο για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο μεγάλος στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για το λόγο αυτό την Πέμπτη θα αναχωρήσει μαζί με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς με προορισμό το Τορίνο.

Οι δύο άντρες θα επισκεφθούν και θα δουν το νέο γήπεδο της Γιουβέντους, το οποίο έκανε εγκαίνια στις 8 Σεπτεμβρίου 2011. Αυτό είναι κτισμένο σε μία έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει μεγάλο εμπορικό κέντρο με 12 τεράστια περίπτερα και είναι για 41.000 θεατές οι οποίοι σε όποιο σημείο και αν κάθονται έχουν θαυμάσια θέα στον αγωνιστικό χώρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γιουβέντους ανακοίνωσε το σχέδιό της Νοέμβριο του 2008, την 1 Μαρτίου 2009 ξεκίνησαν τα έργα και σε λιγότερο από δύο χρόνια το γήπεδο κατασκευάστηκε με συνολικό κόστος 120 εκατ. ευρώ.

Παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται μέσω φωτοβολταϊκών που είναι τοποθετημένα στην οροφή του. Αυτά του εξασφαλίζουν επίσης ζεστό νερό και θέρμανση σε όλους τους χώρους. Επιπλέον υπάρχει ειδικό σύστημα συγκέντρωσης βρόχινου νερού το οποίο "ρίχνει" κατά 50% τις ανάγκες του σταδίου. Το στάδιο λειτουργώντας έτσι μειώνει σε τεράστιο βαθμό την πιθανότητα πυρκαγιάς, δεν μολύνει τον αέρα και δεν εκπέμπει αέρια που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Πάνω σ’αυτά τα πρότυπα θέλει ο Μελισσανίδης να κατασκευάσει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βέβαια ο χώρος είναι πολύ μικρότερος, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπάγιεβιτς θα συζητήσουν με την εταιρεία που έχει φτιάξει τα σχέδια, πράγμα που δείχνει ότι ίσως δεν προχωρήσει με ελληνικά εταιρεία.

Μαζί τους θα ταξιδέψουν και σύμβουλοι του Μελισσανίδη στο γηπεδικό ζήτημα.

Εκτός όμως απ’αυτό ο Ντούσκο ασχολείται και με τη δημιουργία νέας ομάδας. Με τον Λυμπερόπουλο και τον Δέλλα έχουν συζητήσει για το ποιους ποδοσφαιριστές θέλουν να κρατήσουν και την επόμενη εβδομάδα θα τους καταθέσουν επίσημες προτάσεις, ώστε να αποφασίσουν αν θα μείνουν στην ΑΕΚ.

Εξάλλου ο Ανδρέας Δημητρέλος με τον Χάρη Γρηγορίου και τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο συνεχίζουν να δουλεύουν για να ετοιμάσουν όσο πιο πολύ μπορούν την εταιρεία για την εκκαθάριση. Το ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα την αναλάβει θα το αποφασίσει η επόμενη ΓΣ./TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...