Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1

Το γκολ του Καβάνι στο τέλος (2-1) υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να πάει σε 15 βράδια στο Καραϊσκάκη και με νίκη επί της Άντερλεχτ να προκριθεί για τέταρτη φορά στη φάση των "16" του Champions League. 

Ο Μανωλάς είχε ισοφαρίσει το γρήγορο γκολ του Ιμπραχίμοβιτς, με 10 για ένα ημίχρονο η Παρί λόγω αποβολής του Βεράτι.


Πολύ θα ήθελαν να είχαν αποφύγει το γρήγορο γκολ οι "ερυθρόλευκοι", αλλά στο 7' ο -αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή- Ιμπραχίμοβιτς δεν συγχώρεσε. Το κενό στα αριστερά της άμυνας, με τον Μπονγκ να εκτίθεται μεταξύ Καβάνι και Φαν ντερ Βιλ, κόστισε το 1-0 και έφερε σε μειονεκτική θέση τους πρωταθλητές, οι οποίοι θα έπρεπε έκτοτε να αμύνονται αποτελεσματικά και ταυτόχρονα να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Με ασφυκτική πίεση πάνω στην μπάλα, προκειμένου οι Παριζιάνοι να μην εκμεταλλευτούν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, και τον Μήτρογλου να απειλεί δις (12', 34') ο Ολυμπιακός πέτυχε να ελέγξει την κατάσταση και να μένει στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Ιδίως δε από τη στιγμή που ο κέρβερος Ρομπέρτο έβγαλε το διαγώνιο σουτ του Καβάνι στο 40'.

Η δικαιολογημένη αποβολή του Βεράτι (με δεύτερη κίτρινη) στο 46' έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια στους παίκτες του Μίτσελ να κινηθούν στο χώρο. Το ποσοστό κατοχής της Παρί έπεσε απότομα και αυτόματα οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο. Ο Μίτσελ δεν δίστασε να πάρει τα ρίσκα του με Βάις (αντί Μπονγκ) και Ντομίνγκες (αντί Σαλίνο), αλλά με την οπισθοχωρημένη πλέον Παρί δεν ήταν το ίδιο εύκολο να βρεθούν διάδρομοι προς την εστία του Σιρίγκου.

Ο Ραμπιό, που χρησιμοποίησε ο Μπλαν, δούλεψε καλά στον άξονα και οι πρωταθλητές Γαλλίας όχι μόνο δεν κινδύνευαν, αλλά άγγιξαν το δεύτερο γκολ με τον Ρομπέρτο να κρατά ξανά τόσο στο τρομερό φάουλ του Ιμπραχίμοβιτς (51') όσο και στις διαδοχικές ευκαιρίες των Ραμπιό (72'), Ματουιντί (74').

Όταν στο 80' ο Μανωλάς (έστω κι αν ο Ντομίνγκες που έκανε την πρώτη κεφαλιά ήταν εκτεθειμένος) ισοφάριζε από κόρνερ του Χολέμπας και την ίδια ώρα η Άντερλεχτ ισοφάριζε 2-2 την Μπενφίκα, ο Ολυμπιακός είχε στην αγκαλιά του την πρόκριση στη 16άδα του Champions League. Ο συνδυασμός ωστόσο του γκολ του Καβάνι, που ξέφυγε από τον Μανωλά στο 90' και πλάσαρε εύστοχα, και του τρίτου των "αετών" στις Βρυξέλλες αναγκάζει την ελληνική ομάδα να νικήσει την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη για να προκριθεί, ανεξάρτητα τι θα συμβεί στη Λισαβόνα (Μπενφίκα-Παρί).

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα (85' Λούκας), Ματουιντί, Βεράτι, Λαβέτσι (49' Ραμπιό), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς (79' Μαρκίνιος)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Ντομίνγκες), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46' Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μήτρογλου

Κίτρινες: Βεράτι, Φαν ντερ Βιλ, Ματουιντί, Καβάνι - Μανωλάς, Ντομίνγκες, Βάις, Μανιάτης

Κόκκινη: Βεράτι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...