Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ευρωλίγκα: Τέταρτη ήττα ο Παναθηναϊκός από Λαμποράλ Κούτσα

Την 4η ήττα του σε 7 παιχνίδια γνώρισε απόψε στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός από τη Λαμποράλ Κούτσα με 79-77 και, πλέον, η υπόθεση πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.


Οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα, καθώς «επέστρεψαν» από το -21 στη διεκδίκηση της νίκης και όλα κρίθηκαν στο άστοχο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη σε «νεκρό χρόνο».

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε από το ξεκίνημα να κυνηγάει στο σκορ, έσφιξε την άμυνά της και ουσιαστικά έχασε λόγω της κακής της εμφάνισης στο πρώτο 20λεπτο. Η συγκλονιστική εμφάνιση του Διαμαντίδη και του Ματσιούλις (πέτυχαν από 19 πόντους) δεν έφερε τη νίκη για το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη και στη συνέχεια καλείται να κάνει το 3Χ3 για να περάσει στην επόμενη φάση, αρχής γενομένης από αυτό που ακολουθεί με τον Ερυθρό Αστέρα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν «διπρόσωπος» και μετά την ήττα αυτή έχασε κάθε ελπίδα για τη διεκδίκηση της πρωτιάς, ενώ όπως προαναφέραμε θέλει οπωσδήποτε τρεις νίκες στη συνέχεια για να αισθάνεται σίγουρος. Οι Βάσκοι είχαν...εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας στα πρώτα 20 λεπτά, όπου με 10/11 τρίποντα κυριολεκτικά «σκότωσαν» την ελληνική ομάδα. Ο Σαν Εμετέριο «έβγαζε φωτιές» με 5/5 τρίποντα και ήταν μακράν ο κορυφαίος των Ισπανών.

Παρά την θέληση του ο Στεφάν Λάσμε δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε τον Παναθηναϊκό, που παρά την κακή του εμφάνιση στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε «μεταμορφωμένος» στο δεύτερο. Με επί μέρους σκορ 21-2 και με άμυνα από «μπετόν» η ομάδα του Πεδουλάκη έφερε «τούμπα» το παιχνίδι με μία βολή του Διαμαντίδη πέρασε μπροστά με 58-57. Στην τελευταία περίοδο και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Σκαριόλο ξέφυγε ακόμη και με 9 πόντους, ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι τις λύσεις και έφτασε σε απόσταση αναπνοής. Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το Διαμαντίδη να αστοχεί στο τρίποντο που επιχείρησε με την εκπνοή, με τους Βάσκους να πανηγυρίζουν την 4η νίκη τους, που τους διατηρεί στην 3η θέση του 4ου ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...