Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

VIDEO - Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Με δύο γκολ του Καρέλη στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια Λεωφόρο (3-1). Ο Ντε Βινσέντι είχε ισοφαρίσει το τακουνάκι του Μπεργκ.


Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με τον κλασικό ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με τον Μέντες αμυντικό μέσο, τους Ζέκα και Λαγό στις δύο γωνίες του και τον Πράνιτς σε ελεύθερο ρόλο στην κορυφή. Στην επίθεση, το δίδυμο Μπεργκ, Φιγκερόα. Ο Σάκης Τσιώλης από την άλλη, παρέταξε τον ΠΑΣ με ενισχυμένη μεσαία γραμμή, με δύο αμυντικά χαφ και τους Τσάβες, Ντε Βισέντι και Βίλα πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, τον Ίλιτς.


Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχε την κατοχή και επιχειρούσε να επιτεθεί κυρίως από αριστερά με τους Ζέκα και Νάνο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε παθητικό ρόλο, αλλά ανέβαινε ψηλά για να μαρκάρει.

Οι "πράσινοι" έφταναν συχνά με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά είχαν φανερό πρόβλημα στην τελική πάσα. Κατάφεραν, ωστόσο, να παραβιάσουν την εστία του Βελλίδη στο 33', με τον Πράνιτς να ντριμπλάρει τον Ρουμπουλάκου, να σουτάρει, ο γκολκίπερ των Γιαννιωτών να αποκρούει με γροθιές, αλλά να έρχεται ο Μπεργκ με τακουνάκι και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ έδειξε στη συνέχεια διάθεση να αντεπιτεθεί (ο Κοροβέσης ήταν ο πιο απειλητικός, αλλά δεν είχε βοήθειες), όμως οι γηπεδούχοι αμύνονταν αποτελεσματικά. Ο εξαιρετικός Μπεργκ από την πλευρά του, έχανε δύο πολύ καλές ευκαιρίες λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Στην επανάληψη οι μονομαχίες έγιναν ακόμη πιο δυνατές, με τον Παναθηναϊκό να θέλει δεύτερο γκολ και τον ΠΑΣ να φτάσει στην ισοφάριση. Τελικά συνέβη το δεύτερο: στο 52' ο Ίλιτς ντρίμπλαρε από αριστερά τον Τριανταφυλλόπουλο, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον αμαρκάριστο Ντε Βινσέντι, ο οποίος εξ επαφής ισοφάρισε. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη πραγματικά αξιόλογη φάση για τον ΠΑΣ, με τον Ντε Βινσέντι να σκοράρει στην έδρα του Παναθηναϊκού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι "πράσινοι" προσπάθησαν στη συνέχεια να ανακτήσουν τον έλεγχο του ματς, αφού για λίγο χάθηκε η αυτοσυγκέντρωσή του, ο ρυθμός έπεσε γενικά, ενώ ο ΠΑΣ παρέμενε επικίνδυνος στην αντεπίθεση. Στο 75', μάλιστα, ο Κουτρουμπής έκοψε αποτελεσματικά τον Ίλιτς πριν αυτός σουτάρει και σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός όμως έδειξε ψυχραιμία και δυνάμεις και καθάρισε το ματς με δύο γκολ του φανταστικού Καρέλη στα τελευταία λεπτά: με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια (ντρίμπλαρε εκπληκτικά τον Τζημόπουλο), ο Καρέλης τελείωσε τη φάση σουτάροντας υπέροχα στην κίνηση, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεργκ βγήκε τετ-α-τετ και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Καρέλη, ο οποίος σε κενή εστία "νίκησε" τον Βελίδη γράφοντας το τελικό 3-1.

27ο λεπτό: Εξαιρετικό τρίγωνο από τον Λαγό, Μέντες, Μαρινάκη, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε προ του Φιγκερόα.

32ο λεπτό: Ο Πράνιτς τρίπλαρε τον Ρουμπουλάκου, σούταρε, ο Βελλίδης απέκρουσε με γροθιές, αλλά ο Μπεργκ με το τακουνάκι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

43ο λεπτό: Ο Μπεργκ έπαιξε το ένα-δύο με τον Λαγό, μπήκε από δεξιά, πέρασε τον Τζημόπουλο, αλλά με το αριστερό τελείωσε άσχημα τη φάση και έχασε μεγάλη ευκαιρία.

52ο λεπτό: Ο Ίλιτς από αριστερά τρίπλαρε τον Τριανταφυλλόπουλο, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον αμαρκάριστο Ντε Βισέντι, ο οποίος εξ' επαφής ισοφάρισε.

73ο λεπτό: Διπλή απειλητική στιγμή για τον Παναθηναϊκό από εκτελέσεις κόρνερ του Πράνιτς. Στην  πρώτη το γύρισμα του Μαρινάκη κόπηκε και στη δεύτερη, το συρτό σουτ του Μπεργκ μπλόκαρε ο Βελλίδης.

84ο λεπτό: Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Νίκο Καρέλη, ο οποίος πήρε κάθετα την μπάλα από τον Πράνιτς, πέρασε μία εκπληκτική τρίπλα τον Τζημόπουλο με το αριστερό και σούταρε στην κίνηση και σκόραρε.

91ο λεπτό: Κάθετη πάσα του Κουτρουμπή, ο Καρέλης την άφησε να περάσει σπάζοντας το οφσάιντ, ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Καρέλη, ο οποίος σε κενή εστία σκόραρε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ (62' Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (70' Ατζαγκούν), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Φιγκερόα (63' Καρέλης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος (86' Κρητικός), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Τσάβες (25' Ρουμπουλάκου) (61' Κεϊτά), Βίλα, Ίλιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...