Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αποστολάκη: Κοινό όραμα με Μελισσανίδη

Κοινή γραμμή πλεύσης με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Εφη Αποστολάκη, που μίλησε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανέγερση του νέο γηπέδου, τα "εμπόδια" που έχει συναντήσει και τα κονδύλια που απαιτουνται.
Αναλυτικά η συνέντευξη στον "Δικέφαλο"

-Πείτε μας για όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Ακούστηκαν διάφορα, θεωρείτε πως κάποιοι κυνηγούν την ΑΕΚ;


«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σίγουρα συνέβησαν κάποια πράγματα και κάποιες εντάσεις που δεν βοηθούν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται μέχρι σήμερα. Το γκρέμισμα του γηπέδου ασφαλώς και έχει αρνητικές συνέπειες για τη Ν. Φιλαδέλφεια, γιατί μειώθηκε η επισκεψιμότητα. Άλλωστε, το εξέφρασαν και οι καταστηματάρχες με την προχθεσινή τους επιστολή. Δεν ξέρω αν κυνηγούν την ΑΕΚ και αν το κάνουν πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ, ως Δήμαρχος, είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα εδώ και τρία χρόνια, δέχθηκα την αντιπροσωπία της ΑΕΚ όποτε που ζητήθηκε. Το ίδιο έπραξα και τώρα με την τελευταία πρόταση από τον κ. Μελισσανίδη. Σας διαβεβαιώνω πως σε ότι με αφορά θα εργαστώ με πείσμα και συνέπεια για να χτίσει η ΑΕΚ το γήπεδο που της αξίζει, ενάντια σε όσους προσδοκούν να βάλουν εμπόδια. Αυτό αξίζει στην μακροχρόνια ιστορία του σωματείου της ΑΕΚ. Όπως έχω πει ξανά, ΑΕΚ και Ν. Φιλαδέλφεια πάνε μαζί».

-Υπήρχαν διαφωνίες και αντιδράσεις από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου;

«Υπήρξαν, ναι... Και δεν καταλαβαίνω πολλές φορές αν θέλουν ή αν δεν θέλουν το νέο γήπεδο. Πολλές φορές οι αντιδράσεις αυτές είναι για να γίνονται εντυπώσεις και να ακούγεται το όνομά τους. Δεν υπάρχει σοβαρότητα σε αυτό».

-Πιστεύετε πως το γήπεδο θα βοηθήσει και στην ανάπλαση του Άλσους;

«Θα ξαναγεννηθεί η Ν. Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα όπως και να έχει. Η κατασκευή του γηπέδου σίγουρα θα βοηθήσει και στην αναζωογόνηση του Άλσους. Από τη στιγμή που θα γίνει κάτι καινούργιο και ευρωπαϊκό, σίγουρα θα πάρει ανάσα και το Άλσος. Κατασκευές καινούργιες δε θα γίνουν γιατί δεν το επιτρέπει και ο νόμος. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πάνω σε αυτό το ζήτημα του Άλσους, γιατί πολλές φορές ακούγονται υπερβολές. Είναι ίσως από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής και προσπαθούμε να το διατηρήσουμε σε έναν αξιοπρεπή βαθμό για τον επισκέπτη, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Μπορώ να σας πω ότι ενδεικτικά το ετήσιο κόστος συντήρησης του ανέρχεται σε άνω των 150.000 ευρώ. Κοινός στόχος του Δήμου και της ΕΚ είναι να γίνει ένας υπέροχος χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας».

-Ακούσαμε για κάποιες υπογειοποιήσεις στις οδούς Πατριάρχου Ιωακείμ και Φωκών…

«Σε ότι αφορά τις υπογειοποιήσεις, εμείς ως Δήμος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πήραμε την απόφαση ότι συμφωνούμε. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς και πιστεύω ότι με προσεκτικά βήματα θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Το γήπεδο όπως κατασκευάζεται είναι νόμιμο σε όλα, αλλά για να γίνουν αλλαγές θα πρέπει πρώτα να έρθουν οι εγκρίσεις, κάτι που υπολογίζουμε σε έναν μήνα περίπου».

-Πίσω από τη Θύρα 21 βρίσκονται σκουπίδια. Έχετε βρει κάποιο χώρο ώστε να πηγαίνουν εκεί;

«Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου πρέπει οπωσδήποτε να μεταφερθεί και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν γίνεται με αφορμή το γήπεδο, αλλά είναι και πρόθεση της διοίκησης του Δήμου, γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να στεγάζεται εντός του Άλσους. Εξετάζουμε αρχικά τη μεταφορά σε ιδιόκτητους χώρους του Δήμου, που βρίσκονται έξω από τον ιστό της πόλης και περιφερειακά. Το ενδεχόμενο της ενοικίασης θα το εξετάσουμε όταν έχουμε αποκλείσει όλες τις υπόλοιπες πιθανές λύσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι πολύ σύντομα θα συγκαλέσουμε Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουστούν οι απόψεις και προτάσεις, ώστε να αποφασιστεί η ιδανικότερη λύση για την πόλη».

-Τα επόμενα βήματα του Δήμου ποια είναι;

«Περιμένουμε καταρχάς να μας κατατεθούν οι ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές μελέτες, έτσι ώστε να πάρουμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσουμε. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί σε ότι έχουμε δει ως τώρα τηρούνται όλοι οι πολεοδομικοί και περιβαλλοντικοί όροι. Επιπλέον και για την κυκλοφοριακή μελέτη έχουμε δώσει και την δική μας που έχει ψηφιστεί από το Δ.Σ. και πάνω σε αυτή εργάζεται και η ΑΕΚ. Συνεπώς πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις».

-Οι δημότες πώς βλέπουν την ανέγερση του γηπέδου; Τι σχόλια ακούτε;

«Το 90% των δημοτών όχι απλά θέλουν να γίνει, αλλά αδημονούν για την εκτέλεσή του. Κατάλαβαν πως αυτά τα δέκα χρόνια που έχει λείψει η ΑΕΚ από εδώ, ερήμωσε η πόλη τους, γιατί αυτό δεν θα είναι ένα απλό, θα έχει μουσείο. Αυτό σημαίνει πως η επισκεψημότητα που θα έχει η Φιλαδέλφεια θα είναι καθημερινή. Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, καθώς θα ανοιχτούν και νέες θέσεις εργασίας και στην κατασκευή και μετά. Θα ζήσουν οικογένειες. Ποιος δεν θέλει λοιπόν, σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε, να πάρει ανάσα η πόλη; Ακόμη και το 10% που μένει… τώρα δηλώνουν υπέρ όπως είχαμε στο Δ.Σ. που έγινε».

-Σας έχει πει κάτι ο κ. Μελισσανίδης ή οι συνεργάτες του που θα θέλατε να μοιραστείτε με τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Δεν έχει ειπωθεί κάτι που δεν γνωρίζετε… Θέλω όμως να σας πω ότι έχω διακρίνει το όραμα που έχει ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο πολιτισμού και αθλητισμού. Το ίδιο θέλω και εγώ και οι συνεργάτες μου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράτασής μας. Πιστεύω ότι αυτό το κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού, θα προσδώσει σύγχρονα στοιχεία στην πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας, αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξει και το προσφυγικό στοιχείο. Πιστεύω ότι έχουμε κοινό στόχο και όραμα με τον κ. Μελισσανίδη. Η ΑΕΚ να γυρίσει σπίτι της. Αν δεν γίνει μαζί του, δεν θα γίνει ποτέ. Δίνουμε πολλά χρόνια μάχη γι” αυτό».

-Είστε αισιόδοξη πως το γήπεδο δεν θα βρει δυσκολίες;

«Ναι, είμαι αισιόδοξη. Θα γίνει και το έχω βάλει στοίχημα πλέον, γιατί έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες. Ήταν το όραμα του άντρα μου, του Γιώργου Αποστολάκη, που έλεγε: «Αν γίνει το γήπεδο, θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα μπει μέσα». Ήταν ΑΕΚτζής με τρέλα».

-Ποια ήταν η πρώτη σας εντύπωση όταν είδατε τα σχέδια της «Αγιά Σοφιάς»;

«Μόλις το είδα, αντίκρισα το όραμα. Μια εικόνα αναγέννησης και δημιουργίας, αφού υπάρχει η προσφυγιά, η ιστορία και ο ξεριζωμός. Είναι τόσο καλά μετελητέμο, τόσο ευρωπαϊκό, που μοιάζει με διαμάντι. Έχει μουσείο, χαμάμ, παραδοσιακό κουρείο… είναι ένα στολίδι, ένα κόσμημα. Δεν είναι ένα απλό γήπεδο. Εγώ τρελάθηκα, γιατί είναι κάτι ξεχωριστό. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν ισχύουν όσα ακούσαμε, από τον Μάρτιο θα μπουν και οι μπουλντόζες».

-Τα χρήματα από την Περιφέρεια είναι αποκλειστικά εκμετάλλευσης της ΑΕΚ ή του Δήμου που με αυτό το ποσό θα βοηθήσει το γήπεδο;

«Τον Σεπτέμβριο του 2013, έστειλα μια προσωπική επιστολή προς τον κ. Σγουρό, στην οποία ζητούσα να βοηθήσει σ” αυτή την προσπάθεια. Η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Σγουρός ανταποκρίθηκαν θετικά και δέσμευσαν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για αθλητικούς χώρους. Τα συγκεκριμένα χρήματα είναι αποκλειστικά για το συγκεκριμένο έργο και αποτελούν μέρος του προϋπολογισμού εκτέλεσής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...