Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 67-59 τον Ολυμπιακό και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 67-59 τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στον τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. 


Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιόνας Ματσιούλις, ενώ καθοριστικά καλάθια πέτυχε και ο Μπράμος.

Εκτός για τον Παναθηναϊκό έμεινε ο Ούκιτς και για τον Ολυμπιακό οι Καββαδάς, Αγραβάνης, Παπαπέτρου.

Με εικοσάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς. Λίγο πριν την έναρξη μία κροτίδα έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο διαιτητής Χρυσόστομος Σχινάς, έδωσε εντολή στους «ερυθρόλευκους» να πάνε στα αποδυτήρια. Έπειτα από συστάσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον κόσμο οι φιλοξενούμενοι και το διαιτητικό τρίο επέστρεψαν στο παρκέ για το τζάμπολ.

Πιο… ορθολογικός ο Παναθηναϊκός 

Νευρικότητα και λάθη κυριάρχησαν εκατέρωθεν στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με γκολ φάουλ από τον Ματσιούλις και διατήρησε το προβάδισμα για περίπου ένα τρίλεπτο, όταν και ο Μάντζαρης με τρίποντο έφερε για πρώτη φορά μπροστά τον Ολυμπιακό (7-8). Οι «ερυθρόλευκοι» προτίμησαν να δοκιμάζουν τη τύχη τους από την περιφέρεια όμως δε ήταν σε καλή μέρα (2/8 τρίποντα). Από την άλλοι οι γηπεδούχοι παρά τα αρκετά τους λάθη (6) έβαλαν την μπάλα στη ρακέτα (6/8 βολές, 7/9 δίποντα) και αυτό ήταν που τους βοήθησε να ξαναπάρουν τα ηνία στο σκορ και να βρεθούν στο +7 (20-13). Μείωσαν με το τρίποντο του Σλούκα οι φιλοξενούμενοι 20-16.

Σχεδόν… ισορροπία 

Ο Ολυμπιακός πίεσε σε όλο το γήπεδο με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, απέδωσε καλύτερα αμυντικά, εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία των Διαμαντίδη, αλλά και Λάσμε και Γκιστ στο καλάθι των «πράσινων» και με επιμέρους 8-1 πέρασε μπροστά με τον Ντάνστον, 21-24 και παρέμεινε σε ρόλο οδηγού μέχρι το 24-27 και το τρίποντο του Μάντζαρη. Κάπου εκεί ήταν που ο Κάρι πήρε μπρος για τους «πράσινους» και με τη βοήθεια των συμπαικτών του και 11-2 επιμέρους έφερε τον Παναθηναϊκό στο +6 (35-29). Ολιγωρία στις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους από τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη με αποτέλεσμα να πληρώσουν ένα λάθος στην άμυνα και ένα στην επίθεση με ένα τρίποντο του Σπανούλη και ένα δίποντο του Λο και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, μόλις στο +1 (35-34).

Κακοί και οι δυο… 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία λεπτά χρειάστηκαν για να βρει μια από τις δύο ομάδες το δρόμο για το σκοράρισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ευστόχησαν στα ελεύθερα μακρινά σουτ αλλά και ο Λάσμε δύο φορές αστόχησε στη ρακέτα. Τελικά σεφτέ έκανε ο Διαμαντίδης με τρίποντο για το 38-34 ενώ με κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό ο Ματσιούλις διαμόρφωσε το 40-34. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε αρκετό χρόνο ακόμα, με τον Περπέρογλου να σκοράρει έπειτα από 5’47’’ για το 40-37. Η εκατέρωθεν αστοχία ήταν το στοιχείο που συνέχισε να κυριαρχεί με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν συνολικά από 10 πόντους και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται αντίστοιχα με την ανάπαυλα, 45-44 για τους γηπεδούχους.

Το ήθελε περισσότερο! 

Προβάδισμα ξανά στον Ολυμπιακό με τον Πρίντεζη (45-46) έπειτα από τη δεύτερη περίοδο. Ακολούθησαν εναλλαγές στο σκοράρισμα στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, αλλά και ο τραυματισμός του Ντάνστον 5’27’’ για το φινάλε στο γόνατο του δεξιού του ποδιού, που τελικά δεν αποδείχθηκε σοβαρός και έτσι ο Αμερικανός επέστρεψε στο παρκέ. Με σερί 7-0 από βολές και καλάθι του Ματσιούλις και τρίποντο του Μπράμου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +8 (61-53) 2’50’’ πριν το τέλος. Με τρίποντο του Σλούκα για το 61-56 απάντησε ο Ολυμπιακός. Ο Μπράμος πέτυχε σημαντικό καλάθι για το 63-56. Μείωσε με βολή ο Σπανούλης, 63-57 στο τελευταίο λεπτό ενώ στη συνέχεια τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού τον βοήθησαν να ροκανίσει χρόνο και να φτάσει τελικά χωρίς δυσκολία στο 67-59.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12 (7 ριμπάουντ), Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2 (7 ριμπάουντ), Αποστολίδης, Λάσμε 9 (10 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10 (5 ασίστ), Γκιστ 3, Παππάς 6

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (1), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Κατσίβελης, Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...