Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Europa League: Αυξάνεται ο αριθμός των Κυπελλούχων που θα προκρίνονται στους ομίλους

Αντί για τους κυπελούχους των πρώτων έξι χωρών στην κατάταξη της UEFA στους ομίλους θα προκρίνονται οι νικητές του θεσμού των πρώτων δώδεκα χωρών

Ένα επιπλέον κίνητρο δίνει η UEFA στις ομάδες για να κατακτήσουν τον τίτλο του Κυπέλλου στις χώρες τους.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα της απευθείας εισόδου στους ομίλους του Europa League κάτι που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τους ανθρώπους της TEAM στη συνάντηση με τους ιθύνοντες των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών για τα δικαιώματα της περιόδου 2015-18.

Το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League παίρνουν οι 10 ομάδες, ο οποίες αποκλείονται από τα πλέι οφ του Champions League, οι 31 ομάδες που προκρίνονταν μέσω των πλέι οφ της διοργάνωσης, ο κάτοχος του τίτλου καθώς και οι Κυπελλούχοι των 6 πρώτων χωρών στη βαθμολογία της UEFA.

Πλέον, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για διαφοροποίηση του τρόπου της απευθείας εισόδου στους ομίλους είναι ειλημμένη με γνώμονα την ισχυροποίηση του Europa League. Έτσι το εισιτήριο θα παίρνει και μία Κυπελλούχος ομάδα από τις 12 πρώτες χώρες της κατάταξης κάτι που κάνει τον θεσμό  του Κυπέλλου ακόμα πιο "ελκυστικό" στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...