Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

VIDEO - «Καθάρισε» και στα Πηγάδια ο Ολαϊτάν: Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2

Με σκόρερ και δημιουργό τον Μάικλ Ολαϊτάν ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα, αλλά νικηφόρα 2-0 από τα Πηγάδια της Ξάνθης, επικρατώντας της τοπικής ομάδας

Με παίκτη-κλειδί για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Ολαϊτάν, που πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 στα Πηγάδια τη Ξάνθη, παραμένοντας στο +11 από τον ΠΑΟΚ. 


Στο α' μέρος οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες (πιο σημαντικές η Ξάνθη), αλλά ο νεαρός νιγηριανός των ερυθρολεύκων ήταν ο μόνος εύστοχος και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο 24'. Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ κακό (πρώτη τελικά στο 87' από τους γηπεδούχους) με τον Ντε Γκούζμαν να αποβάλλεται στο 48' και τον Χολέμπας στο 74'. Οι ακρίτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 87' με τον Μάνταλο, αλλά με την πρώτη τελική του Ολυμπιακού στην επανάληψη ο Ιμπαγάσα στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 μετά από ασίστ του Ολαϊτάν. Πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη για τη Ξάνθη, που φαίνεται να χάνει το τρένο της πεντάδας.

Ωραίο παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες στις δύο εστίες, αλλά τον Ολυμπιακό να προηγείται, ήταν αυτό στο α' μέρος. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, αλλά μετά το 15' αμφότερες οι ομάδες ανέβασαν ρυθμούς. Πρώτος πλησίασε το γκολ ο Ολυμπιακός στο 18', αλλά ο Ολαϊτάν πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ, αλλά ένα λεπτό αργότερα η Ξάνθη είχε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία μετά από κακό γύρισμα του Χολέμπας και λάθος του Ρομπέρτο. Ο Τριάδης από πλάγια θέση πλάσαρε, αλλά ο Παπαδόπουλος πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 24' όμως ο Ολαϊτάν από κοντά άνοιξε το σκορ μετά από σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων από κόρνερ του Ντομίνγες. Το ματς είχε ανοίξει και στο 27' η Ξάνθη άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Βάλλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 35' οι ακρίτες είχαν μία ακόμα καλή στιγμή σε αντεπίθεση με Τριάδη-Σολάρι. Τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ήταν στο 37' όταν ο Τσέμα απόκρουσε δύσκολα σουτ του Μανιάτη. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά έκανε αρκετά λάθη, δίνοντας δικαιώματα στους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τη Ξάνθη. Ο Ντε Γκούζμαν στο 48' αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν ολόκληρο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και έφερε το ματς στα μέτρα του, χωρίς ωστόσο να αυξήσει την πίεσή του στην εστία της Ξάνθης, η οποία προσπαθούσε να γίνει απειλητική μέσω αντεπιθέσεων. Σε αντίθεση με το α' μέρος, το β' ήταν σαφέστατα κατώτερο ποιοτικά.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ, φάσεις δεν "έβγαιναν" (μέχρι το 80' καμία ομάδα δεν είχε τελική στο β' μέρος), αλλά η αριθμητική ισορροπία επανήλθε, καθώς στο 74' ο Χολέμπας αποβλήθηκε -σωστή και αυτή- με απευθείας κόκκινη για εκτός φάσης χτύπημα. Η Ξάνθη ανέβηκε ψάχνοντας την ισοφάριση και ο Μίτσελ έβαλε αμυντικογενείς παίκτες (Μπονγκ, Εντινγκά) για να κρατήσει το αποτέλεσμα). Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το έμφραγμα στο 87' όταν το σουτ του Μάνταλου πέρασε μόλις άουτ και στο 89' με την πρώτη του τελική στην επανάληψη κλείδωσε τη νίκη με τον Ιμπαγάσα. Δημιουργός ο Ολαϊτάν, που για δεύτερο σερί ματς είναι ο παίκτης-κλειδί των ερυθρολεύκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...