Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΟΚ: "Εκλεισε" Γκσπούρνινγκ

Ο ΠΑΟΚ δίνει τα χέρια με τον Αυστριακό τερματοφύλακα, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

 
Στην απόκτηση του Μίχαελ Γκσπούρνινγκ προχωρά ο ΠΑΟΚ. Ο 32χρονος ήρθε στη Θεσσαλονίκη και περνά ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον "Δικέφαλο".

Ο ίδιος έμεινε ελεύθερος από το Σιάτλ (ομάδα των ΗΠΑ) και πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για να δώσει τα χέρια με τους "ασπρόμαυρους".


Για τον Γκσπούρνινγκ ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί και παλαιότερα λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων που είχε κάνει με την Ξάνθη. Πλέον μένει να δούμε τι θα γίνει τώρα με τον Σανθ Χακόμπο.

Το Who is who του Γκσπούρνινγκ
Ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ πέρασε τα επτά πρώτα χρόνια της καριέρας του στην πατρίδα του φορώντας κατά σειρά τις φανέλες των Αούστρια Βιέννης (2000-01), Λέομπεν (2001-04) και Πάσιν (2004-07) ενώ το καλοκαίρι του 2007 αποφάσισε να κάνει το βήμα εκτός συνόρων αποδεχόμενος την πρόταση της Skoda Ξάνθης.

Αρχικά έκανε εντύπωση με το επιβλητικό του στιλ (βοήθησαν σε αυτό και τα 197 εκατοστά ύψος), όμως πολύ γρήγορα έδειξε πως πέρα από ένας πολύ ψηλός τερματοφύλακας ήταν και παίκτης... υψηλού επιπέδου.

Κατάφερε σταδιακά να κερδίσει τα γάντια του βασικού και στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην ακριτική πόλη φόρεσε 89 φορές τη φανέλα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα (95 στο σύνολο): είχε 14 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν, 26 στη δεύτερη, 29 στην τρίτη και 20 στην τέταρτη.

Το καλοκαίρι του 2011 έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους συμφώνησε με τους Σιάτλ Σάουντερς, αντικαθιστώντας τον βετεράνο Αμερικανό γκολκίπερ, Στέισι Κέλερ.

Ο Γκσπούρνινγκ έχει αγωνιστεί και τρεις φορές με την εθνική ομάδα της χώρας του, κάνοντας νταμπούτο σε φιλικό παιχνίδι Αυστρία-Τουρκία στις 19 Νοεμβρίου 2008. Το δεύτερο ματς του ήταν κόντρα στη Ρουμανία (1 Απριλίου 2009) για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ενώ το τελευταίο ματς που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν κόντρα στη Σερβία (6 Ιουνίου 2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...