Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σε κλινική απεξάρτησης ο Ολυμπιονίκης Ιαν Θόρπ

Ο Αυστραλός πρωταθλητής κολύμβησης δίνει μάχη με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό


Μπορεί να διέπρεψε αγγίζοντας την κορυφή, μπορεί να ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο και να απέσπασε χρυσά μετάλλια γευόμενος τη γλύκα της νίκης, όμως, η πραγματικότητα είναι πιο πικρή.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Ιαν Θόρπ, δίνει μία νέα μάχη πιο σκληρή και δύσκολη από όλες όσες έχει δώσει μέχρι τώρα, αυτή με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό.


Προ ημερών ο 31χρονος αθλητής τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στην κατοικία του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να νοσηλευτεί. Ωστόσο, η κατάσταση της ψυχικής υγείας του σε συνδυασμό με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τον οδήγησε σε κλινική απεξάρτησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η ανθρώπινη «Τορπίλη» όπως είναι γνωστός ο Θορπ, ελάττωσε ταχύτητα και δε βρήκε το στόχο της…

«Είναι σοβαρή η κατάσταση. Δε θέλω να προσθέσω κάτι άλλο. Ο Ιαν είναι καλός άνθρωπος, αλλά έχει δυσκολία να αναγνωρίζει τα προβλήματά του», δήλωσε στην Daily Telegraph ο στενός του συνεργάτης, Αλαν Τζόουνς.



Ένας συνδυασμός αθλητικών αποτυχιών, τραυματισμού και κακής επένδυσης που τον έκανε να χάσει μεγάλο χρηματικό ποσό τον οδήγησαν στη λύση του αλκοόλ και τον βύθισαν σε πολύ σκοτεινά νερά, που απέχουν πολύ από αυτά της πισίνας που έχει συνηθίζει να κολυμπάει και να διαπρέπει.

Όπως, άλλωστε, είχε γράψει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του πριν λίγο καιρό, η κατάθλιψη που τον «παρέλυσε», τον έστρεψε στο ποτό.

«Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες για να υπερασπιστώ τα μετάλλια που κέρδισα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Ήμουν πάντα μόνος και μέσα σε μία ομίχλη ντροπής. Ήταν σαν ένα βάρος να με βύθιζε. Υπήρχαν ημέρες που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Ούτε ένα ποτήρι νερό από την κουζίνα δε μπορούσα να πάρω», έγραφε ο Θορπ.

«Σκέφτηκα μέρη και τρόπους για να αυτοκτονήσω, αλλά πάντα άλλαζα γνώμη, κατανοώντας πόσο γελοίο θα ήταν. Το ποτό με απελευθερώνει από τις άσχημες σκέψεις, είναι ένας τρόπος να ελέγξω τα συναισθήματά του», είχε αποκαλύψει ο 31χρονος.

Τώρα μένει να τα βάλει με τον σκληρότερο αντίπαλό του, τον ίδιο του τον εαυτό, και να βγει νικητής όπως άλλοτε. Να ξαναθυμηθεί το συναίσθημα της νίκης που έχει σκεπάσει καλά μέσα στην ψυχή του και να ανέβει για μία ακόμα φορά στο υψηλότερο βάθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...