Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάδα διεκδικεί το μεσημέρι του Σαββάτου την είσοδό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Έτοιμη να «πετάξει» μέσω Βαρκελώνης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ είναι η εθνική μας ομάδα.


Δεκατρείς χώρες περιμένουν τα 4 εναπομείναντα «χρυσά» εισιτήρια για την κορυφαία διοργάνωση του μπάσκετ που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στα γήπεδα της Ισπανίας.


Στην Καταλανική πρωτεύουσα το μεσημέρι του Σαββάτου η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ θα ανακοινώσει τις περίφημες wild card εκ των οποίων δύο αναμένεται να πάνε στην Ευρώπη, μια στην αμερικανική ήπειρο και άλλη μία στην ασιατική.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε δώσει τη μάχη μας. Μέχρι την τελευταία στιγμή όμως θα είμαστε ανήσυχοι και περιμένουμε αύριο να επιβεβαιωθεί η παρουσία μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία θα οδηγήσει αυτόματα και στην παρουσία μας στο Ευρωμπάσκετ 2015» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, κατά την αναχώρησή του (μαζί με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Τάκη Τσαγκρώνη) για την Βαρκελώνη, εκεί όπου θα βρίσκεται και ο Άρης Ζώης.

Υπήρχαν αρκετές διαφωνίες πάντως για το γεγονός ότι η ελληνική ομοσπονδία κατέθεσε υποψηφιότητα καταβάλλοντας 800.000 ευρώ, χωρίς πάντως έστω και ένα ευρώ από αυτά να προέρχεται από τον κρατικό κορβανά.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε Εθνική Ομάδα να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπάρχουν και κάποιες φωνές που έχουν ιδιοτελή κριτήρια και υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

»Θα τα πούμε και αυτά στη συνέχεια… Δημιουργούν ένα θόρυβο που δεν ευνοεί καθόλου το κύρος του ελληνικού μπάσκετ και το κύρος της χώρας μας και καλό θα ήταν να σταματήσουν» συνέχισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που εξήγησε και το τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα το να δώσει η εθνική το παρών σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

«Αποτελεί μία επιβεβαίωση και αναγνώριση της προσπάθειας που κάνει το ελληνικό μπάσκετ και οι Έλληνες παίκτες τις τελευταίες δεκαετίες που βρισκόμαστε στην κορυφή αθλητικών γεγονότων, στην κορυφή της παγκόσμιας επετηρίδας. Κι αυτό τουλάχιστον από τους εκτός συνόρων αναγνωρίζεται απόλυτα. Και φυσικά από την πλειοψηφία των εντός συνόρων».

Θυμίζουμε ότι οι υποψήφιες χώρες για τις τέσσερις wild cards είναι οι εξής (σε παρένθεση η θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη): Ελλάδα (5), Ρωσία (6),Τουρκία (7)μ Βραζιλία (10), Κίνα (12), Νιγηρία (18), Καναδάς (25), Βενεζουέλα (28), Ισραήλ (37), Φινλανδία (39), Πολωνία (40), Κατάρ (42) και Βοσνία Ερζεγοβίνη (57).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...