Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 56-63

Ο Παναθηναϊκός υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα του στο top-16 της Ευρωλίγκα από την Μπαρτσελόνα (63-56) και δεν κατάφερε να κάνει άλμα πρόκρισης. Καλύτεροι οι Καταλανοί σ΄όλη τη διάρκεια επικράτησαν δίκαια, νευρικός και άστοχος ο πρωταθλητής Ελλάδας.


Ο ρυθμός ξέφυγε από τα χέρια του Παναθηναϊκού από το πρώτο σχεδόν λεπτό του αγώνα. Το αμυντικό ρίσκο πάνω στον Χουέρτας γύρισε μπούμερανγκ και ο Βραζιλιάνος πλέι μέικερ με 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο 4-15. 


Οι  πράσινοι, βλέποντας ότι αμυντικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν, έπαιξαν καλύτερα και με διαδοχικά ελεύθερα τρίποντα πέρασαν μπροστά (23-23 με σουτ του Κάρι), στη συνέχεια όμως έχυσαν και πάλι την καρδάρα με το γάλα κάνοντας πολλά και εύκολα λάθη. Η Μπαρτσελόνα τα εκμεταλλεύτηκε άριστα και προηγήθηκε εκ νέου με μεγάλες διαφορές (29-42, 32-44).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε την άμυνά του αλλά δυσκολεύτηκε στην επίθεση. Τα τρίποντα ήταν δίκοπο μαχαίρι (πότε βοηθούσαν, πότε όχι) και έτσι παρά το γεγονός ότη Μπαρτσελόνα σκόραρε ελάχιστα (μόλις δέκα πόντους) οι πράσινοι απλώς μείωσαν τη διαφορά (39-44, 47-52).  Πλησίασαν ακόμη περισσότερο λίγο αργότερα (51-55 με τον Λάσμε), όμως κάθε φορά που έπρεπε να κάνουν την υπέρβαση για να περάσουν μπροστά, η Μπαρτσελόνα έβρισκε τον τρόπο να ξεφεύγει. Με το σκορ στο 56-62, Λάσμε και Διαμαντίδης αστόχησαν διαδοχικά για τρεις  ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κάρι έκανε λάθος πάσα. Κάπου εκεί οι όποιες ελπίδες εξαντλήθηκαν και ο Παναθηναϊκός καθηλώθηκε στους 56 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...