Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Θεατές σε ένα καλοπαιγμένο σίριαλ

Η ρεπόρτερ του Άρη στο gazzetta.gr, Ελένη Γερούση γράφει για την τελευταία αγωνιστική των «κίτρινων», όπου χάθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς επειδή άφησε την τύχη του να κρέμεται από τις διαθέσεις άλλων.

Ο Άρης έκανε το καθήκον του, αλλά από τη στιγμή που άφησε την τύχη του σε ξένα χέρια ήταν αναμενόμενο ότι τα πράγματα δεν θα πήγαιναν όπως θα ήθελε. Μια ποδοσφαιρική χρονιά με πολλά λάθη, αγωνιστικές αυτοκτονίες και πεταμένους βαθμούς έφεραν το τελευταίο επεισόδιο που παίχτηκε μπροστά στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας.

Έχασε την τελευταία αγωνιστική τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, επειδή άφησε την τύχη του να κρέμεται από τις διαθέσεις και τις προθέσεις ανθρώπων που ορίζουν χρόνια τώρα τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φέτος ο Άρης δόξασε τα ελληνικά χρώματα στην Ευρώπη, πέτυχε άθλους αγωνιστικούς και δυστυχώς τόσο ο κόσμος του όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα στερηθεί την ευκαιρία να ζήσει ανάλογες στιγμές τη νέα αγωνιστική σεζόν. Τη θέση του Άρη θα πάρει η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος τρεις μέρες πριν τοποθετήθηκε στο νευραλγικό πόστο του εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα για το ποιος θα είναι το αφεντικό στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος..

Από κει και πέρα και για να μη φαίνονται όλα τα παραπάνω σαν δικαιολογίες για τη μη επίτευξη ενός σημαντικού στόχου για την ομάδα, πρέπει να αναγνωριστεί από όλους ότι το σημερινό αποτέλεσμα έχει αιτίες και υπευθύνους.

Οι συνεχείς αποχωρήσεις βασικών μονάδων της ομάδας, η μη αξιοποίηση του κεφαλαίου Κούπερ, το πισωγύρισμα με την επιλογή Μιχαλήτσιου, είναι μερικοί από τους λόγους που η ομάδα πάει διακοπές τόσο νωρίς... Ο Άρης το να βρίσκεται στην πεντάδα του πρωταθλήματος κάθε χρονιά είναι αξίωμα και όχι υπόθεση.

Τα φετινά λάθη ίσως είναι ένας καλός οδηγός για τις μελλοντικές επιλογές της διοίκησης, η οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Οι επιλογές της πρέπει να είναι ορθολογικές και ωφέλιμες για την επίτευξη του μοναδικού στόχου, τον οποίο νομοτελειακά οφείλει να ακολουθεί η ομάδα και αυτή πρέπει να είναι μόνο η κορυφή.

Σε μια μέρα σαν τη σημερινή, το να σχεδιάζεις το αύριο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Αν θες όμως να κινηθείς σε έναν γενικό άξονα και να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες οφείλεις να έχεις έναν βασικό προσανατολισμό. Και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δημιουργία, αλλά κυρίως τη διατήρηση βασικού κορμού ποδοσφαιριστών, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του κατά ομολογία καλύτερου Έλληνα προπονητή θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος και εκμεταλλευόμενος τη δυναμική του συλλόγου θα οδηγήσει την ομάδα όσο ψηλότερα μπορεί.

Αρωγός σε όλη αυτήν την προσπάθεια οφείλει να είναι και ο κόσμος των «κίτρινων», ο οποίος με τη συμμετοχή του στη Λέσχη θα δώσει τη δύναμη που χρειάζεται η ομάδα για να παλέψει απέναντι σε όλο το ελληνικό ποδοσφαίρου. Γιατί τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, φτάνει να το θέλει και ο ίδιος ο Άρης.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...