Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Λύτρωση της ΑΕΚ στο 87΄ κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας

Σε έναν αγχωτικό αγώνα με αρκετό πάθος και από τις δυο ομάδες, η ΑΕΚ κατάφερε και έβαλε το γκολ που τις δίνει την μισή πρόκριση και σε μια βδομάδα από τώρα, καλείται να σφραγίσει την πολυπόθητη πρόκριση.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον διαιτητή να το ακυρώνει ως οφσάιντ αλλά στο ριπλέι η φάση είναι οριακή. Πάντως ο δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση στην μεσαία γραμμή προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την επιθετική της ποιότητα.

Για τα playoffs του Europa League, η ΑΕΚ υποδέχθηκε την Ντιναμό Τιφλίδας στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς όπου η νίκη έμοιαζε με μονόδρομο.

Παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχαν την υπεροχή κόντρα στους αντιπάλους τους (οι οποίοι αποφάσισαν να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο), δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες τις οποίες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ.

Και εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, «χτύπησε» στο 87΄ ο Χοσέ Κάρλος με κεφαλιά από σέντρα του Γεωργέα και έγραψε το τελικό 1-0, το οποίο στέλνει την ΑΕΚ με άλλο αέρα στον επαναληπτικό της Γεωργίας.


Κορυφαίος του ματς ο Χοσέ Κάρλος, ενώ προσπάθησε πολύ και ο Μπέλεκ. Στα... ρηχά ο Γκουντγιόνσεν, ενώ απαρατήρητος πέρασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος που έγινε σχετικά νωρίς και αλλαγή άλλωστε.

Αναμενόμενο το 4-2-3-1 από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έκανε πράξη αυτά που εφάρμοσε στις τελευταίες προπονήσεις. Μοναδικός προωθημένος ο Λυμπερόπουλος, με τον Κάρλος να παίζει πιο πίσω του και τους Γκουντγιόνσεν και Μπέλεκ στις πτέρυγες.

Τίποτα το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ορεξάτες, αλλά μέχρι εκεί. Η μοναδική υποψία ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 4', όταν ο Λόρια πρόλαβε να μπλοκάρει τη μπάλα, στην ωραία κάθετη μπαλιά του Κάρλος στον Μπέλεκ. Τα πρώτα... αχ στις εξέδρες ήρθαν στο 17', όταν μετά από ωραία σέντρα του Γκουντγιόνσεν ο Μπέλεκ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά η προβολή που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τίποτα το αξιόλογο από εκεί και πέρα, στο ματς μέχρι το 30', πέρα από την αναγκαστική αλλαγή του Δέλλα, ο οποίος υπέστη τράβηγμα και τη θέση του πήρε ο Κάλα. Ο τελευταίος στο 35' έκανε ωραία μπαλιά στον Μπέλεκ, ο οποίος κοντρόλαρε ωραία τη μπάλα, αλλά στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Λορία ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Αυτά τα λίγα στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να μην έχει την παραμικρή πίεση στα μετόπισθεν, αλλά μπροστά να θέλει, αλλά να μην μπορεί.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς ξεκίνησε στο ίδιο αργό τέμπο, με τους Γεωργιανούς να δίνουν χώρους στην “Ένωση”, η οποία όμως πέρα από μια φλύαρη κατοχή της μπάλας δυσκολευόταν πολύ στο να φτάσει σε τελειώματα φάσεων και καθαρές ευκαιρίες.

Στο 56', και μετά από καλή προσπάθεια του Λεονάρντο, ο Γκουντγιόνσεν έκανε ωραίο συρτό σουτ, αλλά και πάλι ο Λορία ήταν σε ετοιμότητά. Ένα λεπτό αργότερα το μακρινό σουτ του Μάκου έφυγε λίγο άουτ, για να έρθουν νέα... αχ στο 62'. Ο Κάρλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε, λίγο μέσα από την περιοχή της Ντιναμό, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ελαφρώς βελτιωμένη η ΑΕΚ, αλλά και πάλι... δυσκοίλια επιθετικά. Τουλάχιστον, δεν έχει απειληθεί ούτε μια φορά σε όλο το ματς. Στο 67' ο Ουαλός ρέφερι χαρίστηκε στον Μανωλά, ο οποίος για βάναυσο τάκλιν την γλίτωσε τελικά μόνο με κίτρινη κάρτα, ενώ οι πρώτες γκρίνιες σιγά σιγά άρχιζαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Το πολυπόθητο 1-0 δεν ήρθε ούτε στο 78', όταν ο Μπέλεκ βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε, αφού ο Τομασβίλι κατάφερε να ανακόψει την πορεία της μπάλας και να την στείλει κόρνερ. Στο 85' η κεφαλιά του Μανωλά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χοσέ Κάρλος, κατέληξε στην αγκαλιά του Λορία, αλλά η λύτρωση για την “Ένωση” ήρθε δύο λεπτά μετά.

Ο Γεωργέας με ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα κατάφερε να βρει τον Χοσέ Κάρλος που με κεφαλιά έγραψε το 1-0, για να ξεσηκώσει τους οπαδούς της “Ένωσης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...