Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Νικητιάδης: «Αποφάσεις που προκαλούν ανησυχία»

Προβληματισμός για τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Τον έντονο προβληματισμό της Πολιτείας εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra», σχετικά με τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το πώς τις κρίνει δήλωσε:

«Μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Όταν ο ευρωπαϊκός φορέας καταδικάζει μία ομάδα και η αθλητική δικαιοσύνη έρχεται να επιβάλει ποινές που μάλλον ανώδυνες μοιάζουν, μας ανησυχεί και ο κ. Γερουλάνος δεν μπορούσε παρά να διατυπώσει το αυτονόητο. Πώς γίνεται δηλαδή να είναι τόσο σκληρές οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και τόσο μαλακές εδώ. Γι' αυτό η Πολιτεία θα κάνει από την πλευρά της αυτά που πρέπει, για να προσχωρήσει η εξυγίανση. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιφυλασσόμαστε για τον τρόπο που θα τοποθετηθούμε τις επόμενες μέρες» δήλωσε ο κ. Νικητιάδης και συμπλήρωσε:

«Κι εγώ και ο κ. Γερουλάνος είπαμε στον κ. Πιλάβιο ότι, αν δεν αυστηροποιήσετε το επίπεδο, δεν θα πάρετε φράγκο. Συζητήσαμε και με τον κ. Πλατινί. Αποδέχομαι, αντιλαμβάνομαι και αιτιολογώ απολύτως την όποια καχυποψία υπάρχει για τον τρόπο που λειτουργεί η Πολιτεία, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί. Όμως εμείς δεν έχουμε μείνει στα λόγια. Το νομοσχέδιο είναι εκεί. Ο ταραξίας θα συλλαμβάνεται. Οι σύνδεσμοι δεν θα λειτουργήσουν. Θα περάσουν από κόσκινο. Θα γίνεται έλεγχος».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε:
«Προσπαθούμε με ψυχραιμία και όχι εν βρασμώ. Σταθμίζουμε τα πράγματα, τα μετράμε. Για πρώτη φορά 40 δικογραφίες, βαθύτατος έλεγχος για να διερευνηθεί πόσο βρώμικο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο... Για πρώτη φορά αυτά που γίνονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζουν αμετάκλητη βούληση της Πολιτείας να φύγει η βρωμιά. Δεν λέω ότι θα τα καταφέρουμε. Ότι αύριο θα πηγαινουν στο γήπεδο ο παππούς και ο εγγονός. Λέω όμως ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουν οι πάντες από το κόσκινο.

Το ζήτημα είναι διαβρωτικό. Την ίδια ώρα μπορείς να παρακολουθείς εγκληματίες να διαπράττουν εγκλήματα και η Πολιτεία να μην μπορεί να τους συλλάβει. Η ιστορία με τον άνθρωπο που μπαίνει με το πούρο του στο γήπεδο μπορεί να είναι χτυπητή... Εγώ όμως λέω ότι, αν αύριο η Πολιτεία έρθει και βάλει μέτρα που θα πιστοποιούν τη βούλησή της για κάθαρση, θα χαρείτε, σας διαβεβαιώ. Δυστυχώς χτίσαμε ένα κράτος και μια Πολιτεία τέτοια, που εκ των πραγμάτων μας οδήγησε σε αδιέξοδο».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...