Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κολοσσός - ΑΓΟΡ 82-80


Μετά από δύο παρατάσεις και μέχρις εσχάτων μάχη ο Κολοσσός "επιβίωσε" στο ντέρμπι με τον ΑΓΟΡ και πήρε τη νίκη (82-80) στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.
 
Τόσο ο Κολοσσός όσο και ο ΑΓΟΡ, παρά τα λάθη τους, σούταραν με καλά ποσοστά στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ ν' ανέβει ψηλά. Υπό αυτές τις συνθήκες έδειξε να ευνοείται περισσότερο η ομάδα του Ρεθύμνου, η οποία δεν πτοήθηκε από το 27-18 των γηπεδούχων και με όπλο τα τρίποντα των Μπράουν και Λάτοβιτς πήρε τον έλεγχο, ανέτρεψε το 34-27 και προηγήθηκε 40-37 στο 20' και 50-43 (πέντε σερί πόντοι του Τσόχλα) στο 25'.

Ο Κολοσσός αντέδρασε, εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία του Λέιρον Ντέντι στη ρακέτα, πήρε σκορ από κοντά και έφερε την κατάσταση σε ισορροπία (52-53 στο 30'). Μια ισορροπία, την οποία επιχείρησαν να ανατρέψουν οι Μπράουν και Πετγουέι στέλνοντας τον ΑΓΟΡ στο +8 (57-65), χωρίς όμως να επηρεάσουν την τελική έκβαση. Οι "θαλασσί" απάντησαν για δεύτερη φορά, έτρεξαν το δικό τους σερί και με τον Τσαλδάρη να ολοκληρώνει την αντεπίθεση, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Πάλι με τον έμπειρο γκαρντ, ο Κολοσσός προηγήθηκε 71-68 στο έξτρα πεντάλεπτο, αλλά το τρίποντο του Πετγουέι έκανε το 73-73 και ο ΑΓΟΡ διεκδίκησε τη νίκη στη δεύτερη παράταση. Ο Κόμματος έκανε το 76-73 για την κρητική ομάδα, ακολούθησε όμως το 9-0 των Ρόδιων με Ντέντι και Τσαλδάρη να σφραγίζουν τη νίκη, παρά τις άστοχες βολές του Καλαμπόκη στο 82-80 που έδωσαν την ευκαιρία στον Κάρτερ για μια τελευταία (χαμένη) επίθεση.   

Αστέρι

Η προσφορά του Δημήτρη Τσαλδάρη δεν αποτυπώνεται μονάχα στους 22 πόντους που πέτυχε. Σημείωσε τις βολές που έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και αυτός που με το τρίποντό του στη δεύτερη παράταση καθόρισε τη μοίρα της αναμέτρησης.

Απογοήτευση

Σ' ένα παιχνίδι αντοχών ο Στέργιος Κουφός περίμενε περισσότερη βοήθεια από τους Μπίλι Ουάιτ και Μαρκ Κάρτερ. Μαζί είχαν 9 πόντους!

Σχόλιο

Οι δύο ομάδες έριξαν κι άλλο τα μπάτζετ τους, άλλαξαν τον κορμό τους, αλλά διατήρησαν την περυσινή πετυχημένη συνταγή. Ο Κολοσσός, καλύτερος σε μικρές λεπτομέρειες, πανηγύρισε τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, την ίδια ώρα που ο ΑΓΟΡ πλήρωσε τα 13 λιγότερα ριμπάουντ και την επιμονή του στα τρίποντα. Ένα παραπάνω βέβαια να είχε σημειώσει, θα είχε φύγει με το διπλό από τη Ρόδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 37-40, 52-53, 65-65 (κ.α), 73-73, 82-80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...