Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ολυμπιακός- Μπάγερν 88-83

Σ' ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 88-83 της Μπάγερν στο ΣΕΦ και πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην Ευρωλίγκα.


Οι γρήγοροι επτά πόντοι του Ντάνστον από τις ενέργειες του Σπανούλη είχαν ως αποτέλεσμα το 13-7, αλλά η "ερυθρόλευκη" άμυνα δέχθηκε πολλά ντράιβ για να κρατήσει την υπέρ της διαφορά. Η Μπάγερν μείωσε 16-15 και 21-19 στο 8' και το αντίδοτο αποδείχθηκε το... τρέξιμο. Ο αποτελεσματικός Λοτζέσκι βοήθησε πολύ σε αυτό, ο Ολυμπιακός έφτασε στο +10 (32-22, 13') και παρά το 38-34 -από αβλεψίες στην άμυνα- διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας (47-39, 20').

Αντιδρώντας στο 0-5 της γερμανικής ομάδας οι πρωταθλητές Ευρώπης γρήγορα ξέφυγαν με 54-46 και 60-48, προσπαθώντας να θέσουν στέρεες βάσεις νίκης. Δεν ήταν όμως ρόδινα τα πράγματα. Με τον Σπανούλη εκτός ρυθμού και την άμυνα ευάλωτη η Μπάγερν ροκάνισε φάση - φάση την εις βάρος της διαφορά, η οποία στο μεσοδιάστημα είχε φτάσει στο 66-51.  Οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν σερί 15-0 σε 3 λεπτά (!) και το παιχνίδι άρχισε από το μηδέν.

Όσο μάλιστα ο Ολυμπιακός βιαζόταν να... νικήσει τόσο έμενε πίσω με αποτέλεσμα το 71-76. Η Μπάγερν πάντως δεν ήταν έτοιμη να... νικήσει στο ΣΕΦ, οι πρωταθλητές Ευρώπης εκμεταλλεύτηκαν τα φτηνά λάθη της σε εύκολες πάσες και πέτυχαν ακόμη μια ανατροπή προηγούμενοι 83-76. Οι 1/5 βολές στο τελευταίο λεπτό λίγο έλειψε να κοστίσουν, αλλά ο Ντιλέινι αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης.

Η καλύτερη πεντάδα
1. Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός στο τελευταίο 5λεπτο. Με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός.

2. Ο Μπράιαντ Ντάνστον για τις φάσεις που τέλειωσε στην επίθεση (7/9δ, 5/5 βολές) και τα 8 ριμπάουντ. Το καλύτερο παιχνίδι του στον Πειραιά.

3. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 4/5 τρίποντα, το ένα εξ αυτών σφραγίδα νίκης.

4. Ο Κώστας Σλούκας για την καλή δουλειά σε επίθεση και άμυνα, σε μια κακή βραδιά μάλιστα του Σπανούλη.

5. Ο Ματ Λοτζέσκι πάλι διότι η δουλειά του σε κάθε παιχνίδι είναι αθόρυβη και ουσιαστική, παρόλο που θέλει δουλειά στην άμυνα.

Το φύλλο αγώνα
Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει ένα παιχνίδι όταν πίστεψε ότι το κέρδισε στα μέσα της τρίτης περιόδου. Σταμάτησε να επιτίθεται, προσπάθησε αποκλειστικά και μόνο από την άμυνα να κρατήσει την Μπάγερν μακριά του, αλλά σε μια βραδιά που δεν λειτούργησε καλά στα μετόπισθεν αυτό ήταν σοβαρό πρόβλημα. Όταν ηρέμησε, απεγκλωβίστηκε και σκόραρε, εξασφάλισε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Αποδείχθηκε δε περίτρανα ότι η Μπάγερν είναι μια καλή, δομημένη ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός σαφώς καλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...