Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων τζούντο: Κορυφαίος του κόσμου ο Ντανατσίδης

Με πέντε διαδοχικές νίκες, στην κατηγορία των -81 κιλών, ο 20χρονος Αλέξης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Λιουμπλιάνα


Αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό, που του στέρησε τη διάκριση στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο, στο Σαράγεβο, ο Αλέξης Ντανατσίδης κατατρόπωσε και τους πέντε αντιπάλους του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων της Λιουμπλιάνας, την Παρασκευή (25/10), και στέφθηκε χρυσός νικητής στην κατηγορία των -81 κιλών. «Χρωστάω πολλά στον Ηλία Ηλιάδη, που με διδάσκει και με συμβουλεύει στις προπονήσεις που κάνω μαζί του», δήλωσε ο 20χρονος τζουντόκα, ποζάροντας με τον προπονητή του, Νίκο Ηλιάδη.

Ο Ντανατσίδης έφτασε κιόλας τα 5 μετάλλια στην καριέρα του, καθώς έχει κερδίσει δύο χρυσά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2008, 2012), συν χάλκινο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2009. Στη Λιουμπλιάνα, νίκησε τον Νοτιοκορεάτη, Γιουγιόνγκ Λιμ, τον Αργεντινό, Ιβάν Ντουάρτε, και τον Αζέρο, Μαμανταλί Μεχντίγιεφ, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε του Γερμανού, Ρόμπιν Γκούτσε. Στο δε τελικό, επικράτησε με ippon του Ιάπωνα, Κενία Κοχάρα.
"Νιώθω τέλεια. 'Ολα ήρθαν μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και θυσίες. Οι προπονητές μας ήταν πάντα δίπλα, και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Παρά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις της χώρας, και τη χαμηλή επιχορήγηση στην ομοσπονδία, είχαμε ανθρώπους να μας στηρίξουν. Χρωστάω πολλά στον προπονητή μας, Νίκο Ηλιάδη, που έβαλε μάλιστα και χρήματα από την τσέπη του για να μπορέσουμε όλοι μας να κάνουμε προετοιμασία στο εξωτερικό. Πολλά οφείλω και στον Ηλία Ηλιάδη, τον μεγάλο αυτό αθλητή. Κάνω προπονήσεις δίπλα του, κι αυτός με συμβουλεύει και με διδάσκει μέσα απ΄την τεράστια εμπειρία του", δήλωσε ο Ντανατσίδης μετά την απονομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...