Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

VIDEO - Πιάστηκαν στα χέρια Διαμαντίδης - Μπατής στο επεισοδιακό φιλικό ΠΑΟ - Πανιωνίου

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (στο μέσον) συγκρατείται από τον συμπαίκτη του Στέφαν Λάσμε και έναν παράγοντα του ΠΑΟ, μετά το επεισόδιο που είχε με τον Μάριο Μπατή του Πανιωνίου.
Επεισοδιακό ήταν το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, για την τρίτη ημέρα του τουρνουά «Πέτρο Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Μάριος Μπατής χρεώθηκε από τους διαιτητές με φάουλ σε βάρος του Δημήτρη Διαμαντίδη με τους δύο παίκτες να ανταλλάσσουν λόγια σε έντονο ύφος. 

Με τη λήξη του 20λεπτου και προτού κατευθυνθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια Διαμαντίδης και Μπατής πιάστηκαν στα χέρια και χάρη στη δραστική παρέμβαση του Στεφάν Λασμέ το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι διαιτητές απέβαλλαν τους δύο παίκτες, που δεν κινδυνεύουν με περαιτέρω ποινή. Δελτία για να κρατηθούν δεν υπήρχαν, αλλά από τη στιγμή που δεν αναφέρθηκε το παραμικρό στο φύλλο αγώνα είναι δεδομένο πως και να υπήρχαν δελτία οι διαιτητές δεν θα έπαιρναν την απόφαση να τα κρατήσουν.

Καταλόγισαν πάντως από μια τεχνική ποινή τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον βοηθό προπονητή του Πανιωνίου, Θανάση Παπαχατζή που είχαν φραστικό επεισόδιο στη συνέχεια εκείνου των Διαμαντίδη-Μπατή.

Στα αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός με ένα ακόμη γκαρντ στη σύνθεση του, τον ασταμάτητο Κέρι (6/6δ), νίκησε με 70-55 τον Πανιώνιο. «Ο Κέρι είναι ένα παιδί που είναι πιστός στην ομάδα. Αν χρειαστεί να σκοράρει, μπορεί να το κάνει, αλλά προσπάθησε και στην άμυνα, ενώ μπορεί να καλύψει και το δημιουργικό παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι είναι πιστός στην ομάδα. Έφυγε ο Δημήτρης, κατάλαβε ότι έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες και λειτούργησε θετικά» σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος περιμένει περισσότερα από την ομάδα του: «Το σκορ δεν μας ενδιαφέρει. Τα ματς αυτά είναι για να δούμε κάποια πράγματα. Είναι προπονητικού χαρακτήρα. Βελτιώσαμε κομμάτια της άμυνας μας, αλλά ακόμα θέλουμε δουλειά. Θέλουμε αρκετή δουλειά. Μείναμε ευχαριστημένοι σε κάποια πράγματα που έχουμε βελτιώσει και κοιτάξαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, γιατί είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και μεθαύριο (8/10) έχουμε άλλο ένα για το Κύπελλο . Νομίζω ότι πήγαν όλα καλά».

Κι όντως ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με άριστες συνεργασίες των Κέρι-Μπατίστ πήγε πολύ καλά κόντρα στον Πανιώνιο (22-8 επιμέρους σκορ). Στο τρίτο 10λεπτο η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (48-30, 54-35), με τον Πεδουλάκη να κάνει ως το τέλος του αγώνα πολλές δοκιμές, χρησιμοποιώντας σχήματα που δύσκολα θα τα δούμε ξανά.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 35-24, 56-37, 70-55.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιάνκοβιτς 8 (1), Σανγκ 1, Μπράμος, Κέρι 14 (2), Μπατίστ 8, Φώτσης 2, Αποστολίδης 4, Λάσμε 2, Ματσιούλις 4, Διαμαντίδης 7 (2), Γκιστ 7, Παππάς 13 (1), Σκορδίλης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΜακΚόλουμ 7 (1), Σταμάτης 3, Μοτσένιγος 2, Ντούβνιακ 4, Μισέλ 6, Μίλμπουρν, Αθανασούλας 5 (1), Μπατής 1, Σίμτσακ 6, Καββαδάς, Σαλούστρος 7 (2), Λάνγκφορντ 14 (1), Σπυρόπουλος.

Χωρίς νίκη το Ρέθυμνο

Την τρίτη ήττα του σε ισάριθμα ματς του τουρνουά που διοργάνωσε γνώρισε το Ρέθυμνο Aegean. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ ηττήθηκε με 80-78 από τη Λουκόιλ Ακαντέμικα του Δημήτρη Βεργίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...