Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

"7 στα 7" με Μπέγκιτς ο Ολυμπιακός

Την 7η νίκη του σε ισάριθμα ματς στην Α1 και 16η συνολικά στη σεζόν πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 93-71 του μαχητικού Απόλλωνα στο ΣΕΦ.


Ο κόουτς Μπαρτζώκας, σ΄ακόμα ένα παιχνίδι, έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Μπέγκιτς, θέλοντας να τον βάλει στο "κλίμα" της ομάδας. Καλός επιθετικά ο Σλοβένος με 16 πόντους, ωστόσο είχε αρκετά θέματα αμυντικά με τον κατά πολύ πιο ελαφρύ Ντάνιελ.


Με το "16 στα 16" στα επίσημα ματς (επτά στην Α1, έξι στη Euroleague, 1 στο Κύπελλο και 2 για το Διηπειρωτικό) η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοφάρισε τη δική της καλύτερη επίδοση που κρατούσε από το 1997.

Οι ερυθρόλευκοι, αν και μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, δεν είχαν εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας, είχαν εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας με 22/36 δίποντα (61%) και 10/15 τρίποντα (67%)!

Μπέγκιτς και Λοτζέσκι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση, έχοντας από 16 πόντους, ενώ 13 είχε ο Σλούκας και 10 Πρίντεζης.

Επτά πόντους και 10 ασίστ είχε ο Σπανούλης, που σε αρκετές των περιπτώσεων συνεργάστηκε με τον Μπέγκιτς, πάνω στον οποίο -όσο ήταν στο παρκέ- "βγήκαν" τα περισσότερα συστήματα του Ολυμπιακού.

Για τον Απόλλωνα, που με την παρουσία του κέρδισε τις εντυπώσεις, κορυφαίος ήταν ο Ντάνιελ με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ. 15 είχε ο Μπολντς, 13 ο Τέιλρο και 10 ο Λιανός.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και έπαιξαν χωρίς δύο από τα βασικά τους στελέχη, τους Αργυρόπουλο και Πέτροβιτς, ήταν -τηρουμένων των αναλογιών- εξαιρετικός για τρία δεκάλεπτα.

Στο πρώτο κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στον πόντο (16-15), ενώ στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, παρά την "τρύπα" στην άμυνα (δέχτηκε 28 πόντους), ήταν ανταγωνιστικός στο άλλο μισό του παρκέ και πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο -6 (44-48).

Ο Ολυμπιακός από τα μισά της 3ης περιόδο κι έπειτα κι ενώ ο Απόλλων μείωσε μέχρι και τους 5π., πάτησε γκάζι, ανεβάζοντας τη διαφορά από το φράγμα των 10π.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ποιότητα και η εμπειρία του Ολυμπιακού δεν... επέτρεψε στον Απόλλωνα να ακολουθήσει, για να έρθει μοιραία το τελικό 93-71.


sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...