Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλες αλλαγές στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ

Οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας (εδώ από τον θρίαμβο στο
Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου το 2005)
θα έχουν πλέον ευκαιρία για περισσότερη ξεκούραση.

Οριστικά κάθε τέσσερα χρόνια (αντί για δύο που ίσχυε ως τώρα) θα διεξάγεται πλέον το Ευρωμπάσκετ. Στο Μπουένος Αϊρες και στη συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου της ΦΙΜΠΑ, εγκρίθηκε το νέο καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017 και μέχρι το 2030 και περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές.


Το βασικότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει πλέον μεγάλη διοργάνωση κάθε καλοκαίρι, αλλά κάθε δύο χρόνια. Αφού μετά το Ευρωμπάσκετ του 2017, το επόμενο θα γίνει το 2021, ενώ ακόμα και το επόμενο Μουντομπάσκετ, αντί για το 2018, θα διεξαχθεί το 2019 ακριβώς για να υπάρχει αυτό το κενό του ενός χρόνου μεταξύ της προηγούμενης διοργάνωσης. 


Ουσιαστικά ανα τετραετία θα διεξάγονται πλέον όλα τα πρωταθλήματα Ηπείρων,ενώ από το 2018 θα καθιερωθούν τα προκριματικά εν μέσω της σεζόν, κάτι που θα απαιτεί διακοπή εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων σε συλλογικό επίπεδο.

Ηδη μάλιστα ορίστηκαν και ημερομηνίες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και των πρωταθλημάτων Ηπείρων του 2021, ενώ τον Ιούνιο του 2020 θα υπάρξουν τέσσερα τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν τον Αύγουστο του ίδιου έτους στο Τόκιο.

Μάλιστα έχει αποφασιστεί και το ακριβές πρόγραμμα αυτών των «παραθύρων», που θα αρχίζει Δευτέρες με τις συγκεντρώσεις των ομάδων, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη θα υπάρχουν προπονήσεις και μετακίνηση όπου απαιτείται, Παρασκευές αγώνες, Σαββατοκύριακο πάλι προπονήσεις και μετακινήσεις, Δευτέρες αγώνες και Τρίτες οι επιστροφές των παικτών στους συλλόγους τους.

Ολο αυτό είναι βέβαιο που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο ήδη επιβεβαρυμένο πρόγραμμα των ομάδων με την αύξηση των αγώνων της Ευρωλίγκας.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι εγκρίθηκε ομόφωνα το νέο καταστασικό του παγκόσμιου μπάσκετ, ενώ η εισήγηση της επιτροπής στην οποία προήδρευσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, προβλέπει πλέον ότι η FIBA world λαμβάνει μέσω του κεντρικού γραφείου της όλες τις αποφάσεις και οι κατά Ηπείρους ομοσπονδίες, τις εκτελούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...