Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Μια καλύτερη μέρα για τον ΠΑΟΚ» περιμένει αύριο ο Δερμιτζάκης

Με την ελπίδα πως αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης, ενόψει του αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Europa League
Όπως ανέφερεχαρακτηριστικά ο τεχνικός του "Δικεφάλου του Βορρά": «Θέλω να πιστεύω ότι από αύριο ξεκινάει μια καλύτερη μέρα. Οποιαδήποτε νίκη στην Ευρώπη σού δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα ώστε να αποκτήσουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση.
Δουλέψαμε και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι», τόνισε και πρόσθεσε: «Η Ξάνθη και τα παιχνίδια που προηγήθηκαν είναι κακή παρένθεση. Συζητήθηκαν πολλά αυτή την εβδομάδα. Μέσα από τη δουλειά προσπαθήσαμε να τονώσουμε κάποια πράγματα και θέλουμε να τονώσουμε ξανά τα στοιχεία που πρέπει να παρουσιάσουμε.
Είμαστε μεγάλη ομάδα και νομίζω ότι είμαστε καλά. Αυτό δείξανε τα παιδιά τις προηγούμενες ημέρες και θέλουμε τη νίκη για να είμαστε στο στόχο μας για πρόκριση στην επόμενη φάση».
Είπε, ακόμη, για την δύναμη της Τούμπας: «Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πάρεις εκτός έδρας είναι κέρδος. Δυστυχώς, εμείς δεν το κάναμε με την Μπριζ. Εννοώ όλοι μας. Πήραμε κάτι και περισσότερο ήμασταν στενοχωρημένοι, παρά χαρούμενοι. Ευτυχώς που υπάρχουν συνάδελφοι που λένε ποιο είναι το σωστό: οτιδήποτε πάρεις εκτός, είναι κέρδος. Ο στόχος και η πρόκριση περνά κατά μεγάλο ποσοστό από την έδρα. Αυτό που θα ζητήσουμε ως ομάδα είναι πρώτα η νίκη για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα».
Μιλώντας για την αντίπαλο της ομάδας του, επεσήμανε: «Η Ντιναμό είναι δώδεκα ματς αήττητη. Είναι δύσκολη ομάδα, αλλά δεν θέλω να κάνω ανάλυση τώρα πώς θα την αντιμετωπίσω. Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσω με τα παιδιά. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ικανότητα, που έχει παίκτες κλειδιά και είναι ομάδα που βασίζεται πάρα πολύ σε αντεπιθέσεις παρά σε οργανωμένες επιθέσεις. Νίκησε τη Βιγιαρεάλ και γίνεται αντιληπτό ότι θέλει μεγάλη προσοχή το παιχνίδι. Θεωρώ, όμως, ότι καμία ομάδα δεν πρέπει να μας τρομάζει γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε». Για την ετοιμότητα του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, που φέρεται έτοιμος για την ενδεκάδα, είπε: «Είναι μετά από καιρό στην αποστολή. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να αγωνιστεί και για πόσο χρόνο. Είναι ένας παίκτης που είναι άκρως υπολογίσιμος.
Είναι σε μια θέση, που αν είναι καλά μπορεί να κάνει τη διαφορά», ενώ για το αν θα κάνει αλλαγές για να προφυλάξει παίκτες εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη, δήλωσε: «Έχουμε σκεφθεί πολλά πράγματα πάνω στη διαχείριση των παικτών. θα μου επιτρέψετε, όμως, στην παρούσα φάση για ευνόητους λόγους να μην το αναλύσω».
Πολύς λόγος έγινε για την αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ και τις επισκέψεις στις προπονήσεις των δύο προηγούμενων ημερών. «Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, το έχει δείξει και το παρελθόν ότι ο κόσμος αντιδρά. Η αντίδρασή του ήταν κόσμια. Ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας. Ήρθαν να μάθουν την κατάσταση, όπως κι έγινε. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι προβληματισμένος. Δεν το θέλαμε σε καμιά περίπτωση. Θέλω να στείλω το μήνυμα, όμως, ότι όλη αυτή η κατάσταση μας προβλημάτισε και μας έκανε να σκεφτούμε πολλά πράγματα. Είναι καλό ότι έχουμε μπροστά μας το ευρωπαϊκό παιχνίδι και τον Άρη. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε με διάθεση, πάθος και αποφασιστικότητα. Τα πάντα ξεκινούν από εκεί. Ο κόσμος έχει ποιότητα να αναγνωρίζει προσπάθειες και να είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας».
Για τη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Καραγιάννη, που ήταν επιφορτισμένος με το σκάουτινγκ των αντιπάλων, είπε: «Τον ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία. Θεωρώ ότι δούλευε πάνω σε ένα πρόγραμμα που έκανε ανάλυση, είχαμε συζητήσει πάνω σε αυτό. Ήθελα περισσότερα και δεν μπορούσε να μου τα δώσει. Έτσι λύσαμε τη συνεργασία, χωρίς να σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν δούλευε και δεν είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Ήθελα, όμως, κάτι καλύτερο. Δεν ήταν προσωπικό το πρόβλημα». Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» στην τελευταία προπόνηση της ομάδας έδειξε τη διάθεση να χρησιμοποιήσει τον «Μούσλι» στην κορυφή της επίθεσης και να αφήσει στον πάγκο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ έδειξε να προτιμά τον Τσιρίλο αντί του Μαλεζά για το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Βάσει όσων φάνηκαν, η πιθανότερη ενδεκάδα είναι: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ και Μουσλίμοβιτς.
Οι Κροάτες
Πέραν της ανησυχίας που εξέφρασε για τη δύναμη που παίρνει ο ΠΑΟΚ απ' την Τούμπα ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, προπονητής της Ντινάμο, ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις του πρώην στράικερ του Παναθηναϊκού, Άντε Ρουκάβινα, που είπε πως: "Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου εμπειρία επειδή έχω παίξει στο παρελθόν σε αυτό το γήπεδο. Γνωρίζω τι μας περιμένει, είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας.
Έχω πει στους συμπαίκτες μου ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα και ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από αυτό που δώσαμε με την Βιγιαρεάλ. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ενώ είπε για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη πως: «Με τον Σαλπιγγίδη έχω παίξει μαζί δύο αγωνιστικές σεζόν. Είναι εξαιρετικός και σαν άνθρωπος και σαν παίκτης. Είναι πολύ επικίνδυνος επιθετικός. Έχω ένα φόβο για εκείνον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...