Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Θέλουμε νίκες και χρόνο»

Ξεκάθαροι και ρεαλιστές· ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ικανοποιεί για την ώρα τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο, ωστόσο οι Αντ. Νικοπολίδης, Αλ. Ριέρα και Ντουντού υποστήριξαν πως προτεραιότητα τούτη την ώρα αποτελεί το «να κερδίζουμε βαθμούς και χρόνο».
Νικοπολίδης, Ντουντού, Ριέρα, Τοροσίδης υπογράφουν αυτόγραφα για τους θαυμαστές τους στη χθεσινή εκδήλωση των «ερυθρολεύκων» «Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις μας, αλλά έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες στην ομάδα που πρέπει να προσαρμοστούν, και αυτό απαιτεί χρόνο και υπομονή», δήλωσε ο έμπειρος τερματοφύλακας χθες, στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού εταιρείας του Ολυμπιακού.
«Σημασία έχει τώρα να κερδίζουμε τα παιχνίδια και στο άμεσο μέλλον θα παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο Αντ. Νικοπολίδης, τονίζοντας πως τα ματς «στην επαρχία είναι πολύ δύσκολα και πρέπει να μοχθήσεις πολύ για να τα καταφέρεις». Επίσης, επεσήμανε πως «πρέπει οι καινούργιοι παίκτες να προσαρμοστούν γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα, γιατί βλέπουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι όπως νομίζουν...».
Ενας εκ των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ο Ισπανός Αλμπερτ Ριέρα, δήλωσε πως «στόχος μας είναι να ανέβουμε στην κορυφή και να μείνουμε εκεί», και συμπλήρωσε: «Βέβαια, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις παντού και πάντα, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε αγώνα. Οπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ισπανία υπάρχουν ομάδες που παίζουν κλειστά και θέλουν να "κλέβουν" βαθμούς από τους "μεγάλους"».
Ο Ντουντού από την πλευρά του θεωρεί πως «από τον Ολυμπιακό εξαρτώνται όλα», όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και αυτό διότι «υπάρχουν στην ομάδα νέο αίμα, πολύ ταλέντο και πάθος. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με πέρυσι, όπου ήμασταν πολύ κακοί».
Στο μεταξύ, το άσχημο ξεκίνημα του Βραζιλιάνου έχει προβληματίσει τον Βαλβέρδε, ο οποίος μάλιστα έκανε χθες παρατηρήσεις στον Ντουντού κατά τη διάρκεια της προπόνησης. «Θέλω να δίνεις πιο γρήγορα την μπάλα -πρέπει να τρέξουμε στα χαφ και να προλάβουμε τον αντίπαλο πριν οργανωθεί», υποστήριξε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια έστρεψε το βλέμμα του στον Χολέμπας, στον οποίον χρέωσε την κακή συνεργασία στην αριστερή πλευρά με τον Ριέρα. «Πρέπει να βλέπεις ποιες κινήσεις κάνει ο συμπαίκτης σου, να του δίνεις την μπάλα και να τον βοηθάς στην ανάπτυξη του παιχνιδιού», είπε ο 46χρονος προπονητής στον Γερμανό, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερός μέσος.
Ο Βαλβέρδε διέκοψε αρκετές φορές το πρόγραμμα της προπόνησης, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του «να κυκλοφορούμε σωστά την μπάλα και να γίνουμε πιο γρήγοροι στις αντιδράσεις μας. Μας λείπει η ταχύτητα. Οταν κλέβουμε την μπάλα, πρέπει να βγαίνουμε γρήγορα στην επίθεση αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο. Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά στο προσεχές διάστημα, ώστε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι μας».
Ο Ριέρα (έχει ένα χτύπημα στην αριστερή ποδοκνημική) αναμένεται σήμερα να μπει στις προπονήσεις και θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως και ο Ουρτάδο (εξακολουθεί, πάντως, να έχει κάποιες ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα). *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...