Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟ: αβέβαιο το μέλλον του Νιόπλια

Δύσκολες στιγµές για τον Παναθηναϊκό και αβέβαιο το µέλλον του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία! Για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στους Πράσινους ο κοζανίτης προπονητής γνώρισε τέτοιες αποδοκιµασίες, ενώ ο περυσινός νταµπλούχος Παναθηναϊκός συνεχίζει να µην πείθει, αν και βρισκόµαστε στα τέλη Σεπτεµβρίου. Ο Νικόλας Πατέρας θέλει να αλλάξει τη νοοτροπία και θα το κάνει µε τοµές, που δεν αποκλείεται να φτάσουν µέχρι και τον προπονητή, αν και για άλλη µία φορά τον στήριξε. Και θα συνεχίσει µέχρι εκεί που µπορεί και έχει τα περιθώρια, ώστε να µη χαθούν στόχοι.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού παρά τη βαριά ήττα από µία οµάδα που σε καµία περίπτωση δεν ήταν φόβητρο, την Κοπεγχάγη, αντέδρασαν ιδανικά. Γιουχάισαν την οµάδα στη λήξη του ηµιχρόνου και στα µέσα του δευτέρου (µετά το δοκάρι των Δανών), χωρίς όµως να δηµιουργήσουν το παραµικρό στις εξέδρες. Βλέποντας µάλιστα στο δεύτερο ηµίχρονο την οµάδα του Παναθηναϊκού να βολοδέρνει χαµένη στο γήπεδο, χωρίς προσανατολισµό και ανήµπορη να αντιδράσει, οι οργανωµένοι οπαδοί φώναζαν συνθήµατα υπέρ της οµάδας τους! Σκεφτείτε ότι χειροκρότησε ο κόσµος ακόµη και τον Ζιλµπέρτο στην αποβολή του, αλλά στο τέλος του αγώνα οι περισσότερες αποδοκιµασίες ήταν για τον Νιόπλια, τον αρχιτέκτονα του χθεσινού τερατουργήµατος και τον Αλέξανδρο Τζόρβα που µε την κακή εµφάνισή του έσπρωξε τον ΠΑΟ στον γκρεµό του αποκλεισµού.

Το παιχνίδι του πρωταθλήµατος που ακολουθεί µε τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο την Κυριακή είναι κοµβικό για την οµάδα και τον 45χρονο προπονητή. Οι χαµένοι βαθµοί στο πρωτάθληµα, οι δύο βαριές ήττες στο Τσάµπιονς Λιγκ (7 γκολ παθητικό από Μπαρτσελόνα και Κοπεγχάγη), αλλά κυρίως το γεγονός ότι η οµάδα δεν έχει βρει ρυθµό και παίζει κακό ποδόσφαιρο, έχουν τροχίσει την καρέκλα του.

Μια οµάδα έτοιµη, µε λίγες προσθήκες, παίζει χειρότερα από πέρυσι και δεν δείχνει βελτιωµένη. Τις τελευταίες καλές εµφανίσεις του ο ΠΑΟ τις έκανε στα φιλικά µε την Ιντερ και τη Μίλαν, ενώ καλά πήγε και στον αγώνα µε τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΧΩΡΙΣ ΝΕΥΡΟ
Ο Παναθηναϊκός εκτός των άλλων φαίνεται πως έχει χάσει το πάθος και δεν «δαγκώνει» τον αντίπαλο. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι είχε περισσότερους από 10 διεθνείς, ενώ και η φυσική κατάσταση δεν είναι στο επιθυµητό επίπεδο.

Θα πρέπει όµως να στηρίξουν και οι ποδοσφαιριστές τον προπονητή τους. Οι έµπειροι ποδοσφαιριστές, οι αρχηγοί, να υψώσουν το ανάστηµά τους και να σηκώσουν στην πλάτη τους την οµάδα.

Ώς τώρα δεν έχουν βοηθήσει ούτε οι µεταγραφές. Ο Μπουµσόνγκ, τον οποίο µετά τα άσχηµα µατς ο Νιόπλιας άφησε στον πάγκο χθες για πρώτη φορά ή πάλι στο µατς µε την Κοπεγχάγη ο Λουίς Γκαρσία. Ούτε οι επιλογές του όµως όπως ο Ζιλµπέρτο στο κέντρο της άµυνας. Το θετικό είναι η καλή εµφάνιση του Νταµιέν Πλεσίς στο ντεµπούτο του, έστω και για λίγα λεπτά. Μπορεί να τον βοηθήσει στη θέση του αµυντικού χαφ στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...