Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πόλο: Στα δύσκολα η Βουλιαγμένη, «περνάει» ο σοβαρός Πανιώνιος


Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Βουλιαγμένη στη Β’ προκριματική φάση της Ευρωλίγκας στο πόλο. Την τύχη στα χέρια του φαίνεται να κρατάει ο Πανιώνιος, από την άλλη, αφού η κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο του είναι εφικτή.

Η Βουλιαγμένη θα αγωνιστεί στον Α’ Όμιλο της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη με αντίπαλους την «οικοδέσποινα» Μπαρτσελόνα, τη -δευτεραθλήτρια Ιταλίας και φιναλίστ του περσινού LEN Trophy- Σαβόνα και την Μπούντβα από το Μαυροβούνιο. Η κλήρωση κάθε άλλο παρά ευνοϊκή χαρακτηρίζεται για τον ΝΟΒ ο οποίος ωστόσο θα παλέψει τα παιχνίδια και… ό,τι ήθελε προκύψει: «Σίγουρα η κλήρωση είναι δύσκολη, αλλά θα είναι τρία ωραία παιχνίδια και για την ομάδα θα είναι μία εποικοδομητική εμπειρία. Αυτό που προσπαθούμε εμείς, είναι να χτίσουμε πνεύμα και χαρακτήρα νικητή στην ομάδα. Αυτό δημιουργείται μέσα από τέτοιους αγώνες, ακόμα και μέσα από ήττες» σημείωσε ο τεχνικός της Βουλιαγμένης, Τεό Λοράντος.

Πιο βατή, αντίθετα, χαρακτηρίζεται η κλήρωση για τον Πανιώνιο ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει για τον Δ’ Όμιλο που θα διεξαχθεί στη Ριέκα της Κροατίας την τοπική Πριμόριε, την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2009 και περσινή φιναλίστ Πρίμορατς Κότορ από το μαυροβούνιο και τη Χόρνετς Κόζιτσε από τη Σλοβακία.

Ο Πανιώνιος μπορεί να «χτυπήσει» τη δεύτερη θέση του ομίλου δεδομένου ότι περσινή φιναλίστ Πρίμορατς είναι το απόλυτο φαβορί: «Η Πρίμορατς Κότορ είναι φυσιολογικά το φαβορί για την πρώτη θέση, η Κόζιτσε είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ και όλα δείχνουν ότι εμείς με την Πριμόριε Ριέκα, που θα παίζει στην έδρα της, θα παλέψουμε για τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης» τόνισε ο Κώστας Μουρίκης, προπονητής της ομάδας.

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι στους «16», ενώ οι ομάδες που θα αποκλείονται θα συνεχίζουν ση Β’ προκριματική φάση του LEN Trophy.

Στους ομίλους της Ευρωλίγκας έχουν ήδη προκριθεί οκτώ ομάδες, οι πρωταθλητές των οκτώ ισχυρότερων χωρών: Ολυμπιακός, Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Γιούγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Βάσας (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) και Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...