Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σε αναζήτηση ξένου προπονητή η ΑΕΚ


Στο στάδιο ανεύρεσης αλλοδαπού προπονητή βρίσκεται η διοίκηση της ΑΕΚ μετά την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης από το πρωί είχε επαφές με τους στενούς του συνεργάτες και αποφασίστηκε ότι η ιδανική λύση για την «Ένωση» είναι η ανάθεση της ομάδας σε ξένο κόουτς. Έτσι αποκλείστηκαν περιπτώσεις όπως του Νίκου Κωστένογλου και του Βαγγέλη Βλάχου.

Σε πρώτη φάση μεταξύ άλλων εξετάζονται οι περιπτώσεις του Ρουμάνου Λάζλο Μπόλονι, του Ισπανού Μανόλο Χιμένεθ, καθώς και του Κροάτη Σλάβεν Μπίλιτς. Με εξαίρεση τον τελευταίο ο οποίος είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Κροατίας, οι άλλοι δυο αυτήν την περίοδο είναι χωρίς ομάδα. Ο 57χρονος Μπόλονι αποχώρησε πρόσφατα από την Αλ Βάχντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενώ ο 46χρονος Χιμένεθ αποτελεί παρελθόν από τη Σεβίλη από τον περασμένο Μάρτιο.

Πάντως όλα θα ανατραπούν αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία της Λέστερ ο Πάουλο Σόουζα! Ο 40χρονος Πορτογάλος που πριν από 10 χρόνια έπαιξε στον Παναθηναϊκό, είναι ψηλά στη λίστα Αδαμίδη, αλλά θα πρέπει να πάρει πρώτα διαζύγιο από την ουραγό στην Τσάμπιονσιπ, ομάδα της Λέστερ για να στραφεί η ΑΕΚ στην περίπτωση του. Προτάθηκαν επίσης ο 40χρονος Αργεντινός Ντιέγκο Σιμεόνε, ο 49χρονος Γάλλος Μισέλ Εστεβάν και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Απορρίφθηκε επίσης η περίπτωση ...Ρεχάγκελ.

Προσωρινά την τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» αναλαμβάνουν οι Χριστόφορος Κόλα και Άρναρ Γκρέταρσον, οι οποίοι και θα καθίσουν στον πάγκο στο ματς με την Ζενίτ την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Θεωρείται βέβαιο ότι θα κοουτσάρουν την ΑΕΚ και στο κυριακάτικο ματς με την Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Στο μεταξύ αποφασίστηκε να αποχωρήσουν από την ομάδα οι Δημήτρης Μπουρουτζίκας και Λύσανδρος Γεωργαμλής, οι οποίοι αποτέλεσαν προσωπική επιλογή του Μπάγεβιτς, ενώ θα παραμείνει στη θέση του ο Βασίλης Δημητριάδης, καθώς και η Αγγελική Αρκάδη ως υπεύθυνη του γραφείου Τύπου.

Ο Μπάγεβιτς μετέβη στους Θρακομακεδόνες στη 1 το μεσημέρι προκειμένου να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα, να αποχαιρετίσει τους παίκτες και παράλληλα να ενημερώσει τους Κόλα και Γκρέταρσον για την κατάσταση της ομάδας, ενώ αποχώρησε μιάμισι ώρα αργότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις. Κατά την αποχώρησή του τον ακολούθησαν και οι Μπουρουτζίκας, Γεωργαμλής. Παράλληλα είπε στους παίκτες: «Ήταν η μόνη λύση, αυτή η απόφασή μου. Έπρεπε να γίνει. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία».

Εξάλλου είχε και μια σύντομη συνομιλία με τον Αδαμίδη λέγοντας του: «Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ίσως έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα», με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να συμπληρώνει: «Η ευθύνη είναι συνολική. Ό,τι έγινε έγινε. Είχαμε μία καλή συνεργασία και αυτό δεν αλλάζει».

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ στη συνέχεια μίλησε σε σκληρή γλώσσα στους παίκτες τονίζοντας: «Τα ψέματα τελείωσαν. Μην ξεφτιλίζετε άλλο τη φανέλα. Τα όρια μεταξύ της αποθέωσης και του ξύλου είναι πολύ κοντά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...