Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πέρασε στην ιστορία το παιχνίδι Μαν. Σίτι – Τσέλσι


Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τα ποδοσφαιρικά σωματεία που είχαν μάθει να ξοδεύουν έναν πακτωλό χρημάτων σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Όλους;

Σαφώς και όχι όλους… Η οικονομική κρίση δεν αγγίζει τους «νεόπλουτους» της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι πέρασαν στην ιστορία με τον μεταξύ τους αγώνα το Σάββατο. Μην προσπαθήσετε να μαντέψετε το γιατί όμως καθώς οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί και θα… παιδευτείτε!

Στο αγώνα, λοιπόν, που έληξε με 1-0 νίκη των «πολιτών» μετά από γκολ του Τέβεζ, οι δύο αγγλικές ομάδες πέρασαν στην ιστορία για τον… ακριβότερο αγώνα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς -ούτε λίγο ούτε πολύ- οι παίκτες που βρίσκονταν στο χορτάρι του Eastlands (του γηπέδου της ομάδας του Μάντσεστερ) ξεπερνούσαν το μισό δισ. ευρώ!

Ειδικότερα, η αξία των 22 παικτών που παρατάχθηκαν στο γήπεδο άγγιζε τα 355 εκ. ευρώ, ενώ περίπου 156 εκ. ευρώ ήταν η αξία των παικτών που κάθονταν στους πάγκους των δύο ομάδων!

Αν και πρόσφατα ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διεμήνυσε προς… κάθε ενδιαφερόμενο στη λονδρέζικη ομάδα πως χρειάζεται να γίνει ορθολογικότερη διαχείριση και οικονομία στην ομάδα, οι δύο σύλλογοι έχουν δαπανήσει πάνω από 1,7 δισ. ευρώ σε μεταγραφές παικτών τα τελευταία χρόνια!

Μέχρι και ο Ζοσέ Μουρίνιο, πρώην προπονητής της Τσέλσι, δήλωσε ειδικά για τη Μαν. Σίτι πως «η Ρεάλ δε μπορεί να την ανταγωνιστεί στο μεταγραφικό μέτωπο».

Ενδεικτικά η αξία κάποιων εκ των παικτών-χρυσάφι που παρατάχθηκαν στο παιχνίδι του Σαββάτου:

Σίλβα, 30,3 εκ. ευρώ - Μαν. Σίτι
Τέβεζ, 29,5 εκ. ευρώ - Μαν. Σίτι
Α. Κόουλ, 29,1 εκ. ευρώ - Τσέλσι
Εσιέν, 28 εκ. ευρώ - Τσέλσι
Ντρογκμπά, 27,9 εκ. ευρώ - Τσέλσι
Γιάγια Τουρέ, 27,9 εκ. ευρώ - Μαν. Σίτι
Ντε Γιονγκ, 20 εκ. ευρώ - Μαν. Σίτι
Ραμίρες, 20 εκ. ευρώ - Τσέλσι
Κόλο Τουρέ, 18,7 εκ. ευρώ - Μαν. Σίτι
Ανελκά, 17,5 εκ. ευρώ - Τσέλσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...