Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ισόπαλη η πρώτη πρόβα της Εθνικής, που θέλει πολλή δουλειά (1-1 με Σλοβενία)

Το 1-0 με σφραγίδα Τοροσίδη
Στο 1-1 με τη Σλοβενία έμεινε η Εθνική ομάδα στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της ενόψει του Euro. O Τοροσίδης σκόραρε στο 8' και αποχώρησε εν συνεχεία τραυματίας, στο 87' ισοφάρισαν οι Σλοβένοι με φάουλ του Κούρτιτς, ανόητη αποβολή για τον Κονέ στις καθυστερήσεις.

Ο Σάντος θα πρέπει να... τραβήξει το αφτί του Παναγιώτη Κονέ για την απερίσκεπτη και αψυχολόγητη ενέργειά του στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να «εκδικηθεί» τον Σέζαρ για ένα δυνατό φάουλ και τη στιγμή που ο Σλοβένος πήγαινε να του ζητήσει συγγνώμη, αυτός να τον χτυπήσει και να αποβληθεί από το διαιτητή.

Αγωνιστικά, η Εθνική  ναι μεν η άμυνα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να έρθουν τα αποτελέσματα, πλην όμως θα χρειαστεί σίγουρα σαφώς καλύτερη εικόνα στον τομέα της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 8' ο Τοροσίδης βγήκε θαυμάσια στην πλάτη της σλοβενικής άμυνας ύστερα από την μακρινή πάσα του Μανιάτη και με ωραίο δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο 23' ο σκόρερ της Εθνικής έφυγε πρόωρα από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού, με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως του ιατρικού επιτελείου να είναι καθησυχαστικές.

Η Εθνική δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, με τους Σλοβένους να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικοί και το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη, όπως ήταν φυσικό, ο Φερνάντο Σάντος έκανε αρκετές αλλαγές, με τον Γκέκα πάντως να χάνει μια καλή ευκαιρία στο 51'. το δυνατό σουτ όμως του Λαρισαίου επιθετικού έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, οι Σλοβένοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης και τα κατάφεραν τελικά στο 87' με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς.

Ο αγώνας έκλεισε για την Εθνική με αποβολή του Κονέ, που χωρίς λόγο χτύπησε αντίπαλό του εκτός φάσης στο 92' και δίκαια αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

ΣΚΟΡΕΡ: 8' Τοροσίδης - 87' Κούρτιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζοργκενχόφερ (Αυστρία).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+2 Κονέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16' Κατσουράνης, 70' Παπασταθόπουλος - 27' Κιρμ, 45' Ματάβζ, 59' Μπρέτσκο, 67' Κούρτιτς, 84' Μπίρσα.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Τοροσίδης (23' Τζιόλης), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης (46' Μαλεζάς), Καραγκούνης, Μανιάτης (64' Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (46' Φορτούνης), Γκέκας (64' Μήτρογλου), Νίνης (72' Κονέ).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Σαμίρ Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς (21' Κέλαρ), Κούρτιτς, Ραντοσάβλεβιτς (85' Μέρτελ), Βρσιτς (46' Λιούμπλιανκιτς), Κιρμ (66' Ίλισιτς), Σίσιτς (46' Μπίρσα), Μάταβζ (79' Βελίκονια).

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποχώρησε τραυματίας από το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Σλοβενία. Η αρχική εκτίμηση για το γόνατό του αναφέρει ότι δεν έχει κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο θα κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις διότι ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι ύπουλος. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως κούτσαινε, όταν άφηνε τον αγωνιστικό χώρο.


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...