Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νίκησε αλλά δεν εντυπωσίασε η Εθνική μας

Η εθνική ομάδα νίκησε 1-0 την Αρμενία στη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη επί αυστριακού εδάφους, με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 23ο λεπτό, στην τελευταία αγωνιστική δοκιμασία της εν όψει της συμμετοχής στο Euro 2012.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ανώτερο αλλά οι διεθνείς εμφανίστηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, με «αποκορύφωμα» τα πέναλτι που έχασαν οι Σαμαράς (71΄) και Κατσουράνης (86΄), οι οποίοι νικήθηκαν από τον Μπερεζόφσκι.

Η εθνική ομάδα, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Αυστρία και επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα (θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Πολωνία), εμφανίστηκε «διπρόσωπη» και, σίγουρα, προβλημάτισε με την εν γένει εμφάνισή της.

Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Αρμένιους, έτρεξαν πολύ, κάλυψαν χώρους και πίεσαν ψηλά τον αντίπαλο. Πριν το γκολ του νεαρού ποδοσφαιριστή της Σάλκε, που σημειώθηκε με κεφαλιά σε φάουλ του Καραγκούνη, η Ελλάδα απειλούσε διαρκώς στα στημένα, χάνοντας ευκαιρίες με τις κεφαλιές των Αβραάμ Παπαδόπουλου (6΄) και Σαλπιγγίδη (9΄), που πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, η ελληνική ομάδα έκανε συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας χώρο στους Αρμένιους που απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω της αδυναμίας των μέσων του Σάντος στην ανασταλτική λειτουργία. Ακόμη κι έτσι, όμως, τις μεγάλες ευκαιρίες είχε η Ελλάδα, αλλά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές βρήκαν απέναντί τους τον έμπειρο 37χρονο τερματοφύλακα Μπερεζόφσκι, της Ντιναμό Μόσχας.

Εκτός των δύο πέναλτι, ο Αρμένιος γκολκίπερ εξουδετέρωσε και το πλασέ του Σαλπιγγίδη στο 77΄, όταν ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία. Να σημειωθεί πάντως ότι ο Αυστριακός διαιτητής ήταν μάλλον αυστηρός στον καταλογισμό της «εσχάτης των ποινών» και στις δύο περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές, η εθνική δεν έπεισε για την ετοιμότητά της εν όψει της πρεμιέρας του Euro 2012, τις 8 Ιουνίου. Ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να δουλέψει εντατικά στο εναπομείναν διάστημα, αφού η Πολωνία δεν είναι σε καμία περίπτωση Αρμενία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...