Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΑΕΚ ένα βήμα πριν από τον γκρεμό του αποκλεισμού και της εφορίας

Δεν βρίσκεται μόνο ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις μεταγραφές η ΑΕΚ, η οποία θα καταθέσει αύριο έφεση για την αδειοδότηση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά κινδυνεύει και με διάρρηξη της υπαγωγής της στο άρθρο 44, σύμφωνα με όσα δηλώνει στην εφημερίδα «Goal» ο προϊστάμενος της ΦΑΕ Αθηνών.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του: «Η οικονομική ασυνέπεια της ΑΕΚ δεν έχει προηγούμενο. Είχαμε όλη την καλή διάθεση να είμαστε επιεικείς με την ΠΑΕ ωστόσο δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Οι οφειλές είναι τεράστιες, η ασυνέπεια στις πληρωμές ακόμα μεγαλύτερη και όπως οφείλουμε, βάσει νόμων, έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διάρρηξης του άρθρου 44.

Το εξώδικο στην ΠΑΕ έχει σταλεί, το υπουργείο έχει ενημερωθεί και αν μέχρι τα τέλη Ιουνίου η ΑΕΚ δεν καταβάλει τη δόση 1,235 εκατ. ευρώ, θα επανέλθει στην ομάδα το χρέος των 134 εκατ. ευρώ που είχε πριν από την εξασφάλιση της ευνοϊκής ρύθμισης.

Τόσο ο κ. Δημητρέλος όσο και ο κ. Νικολαΐδης έχουν ενημερωθεί γι αυτό. Έχουμε συζητήσει τόσες φορές, αλλά δεν υπάρχει συνέχεια λόγων και πράξεων. Θεωρήσαμε τα εισιτήρια για τους αγώνες των πλέι οφ για να τους βοηθήσουμε με το σκεπτικό να φέρουν λεφτά. Δεν έφεραν όμως τίποτα. Η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται»
Επίσης τόνισε για τις επιπρόσθετες οφειλές και τη δέσμευση εσόδων: «Τους δώσαμε τη δυνατότητα να πληρώσουν και δόσεις των υπολοίπων χρεών και πάλι υπήρχε καθυστέρηση. Πέρα από τις οφειλές των δόσεων του 44, στην εταιρεία έχουν προστεθεί και άλλες δόσεις από ρυθμισμένες οφειλές που ανέρχονται περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Και σε αυτές όμως παρατηρείται καθυστέρηση. Γι αυτό και το Δημόσιο, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, προχώρησε σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου. Σε μία προσπάθεια δηλαδή να πειστεί πως μπορεί να διασφαλίσει τα οφειλόμενα προς αυτό χρήματα δέσμευσε απτά και όχι προσδοκώμενα έσοδα της ΠΑΕ, όπως τα έσοδα της ΠΑΕ από τη Superleague και τον ΟΠΑΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...