Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ισοφάρισε τη σειρά των τελικών ο ΠΑΟ – στο ΣΕΦ «βγαίνει» ο πρωταθλητής

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2 και ο πρωταθλητής Ελλάδας της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα κριθεί το Σάββατο στο ΣΕΦ (19:00).

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 84-74 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο τελικό, μετά από ολική επαναφορά τους στην τελευταία περίοδο.

Το παιχνίδι άρχισε σχεδόν από εκεί που τελείωσε αυτό του ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός τιμωρούσε και την παραμικρή αδυναμία της αντίπαλης άμυνας και κατάφερε να προηγηθεί με 11-4 κόντρα σ' έναν Παναθηναϊκό που αγκομαχούσε. Οι "πράσινοι" δοκίμασαν νέα πράγματα στην άμυνά τους, επιχείρησαν να κλέψουν μπάλες και τα κατάφεραν, αλλά κάθε φορά που έβγαιναν στο ανοιχτό γήπεδο προσέφεραν την μπάλα στον Ολυμπιακό.

Σ' αυτό το διάστημα τους πρωταθλητές κράτησε ο Καϊμακόγλου, αλλά χωρίς αυτόν και με τον Λο να καθοδηγεί άψογα τον Ολυμπιακό η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς βρήκε σκορ και δημιούργησε διαφορά 11 πόντων (17-28). Τις λύσεις που αναζητούσε πάση θυσία ο Ομπράντοβιτς τις βρήκε στη θετική παρουσία του Σμιθ και στην οξυδέρκεια του Γιασικεβίτσιους. Ο Παναθηναϊκός όμως ακόμη κυνηγούσε στο σκορ (34-35).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Γιασικεβίτσιους έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (39-38), ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά βασιζόμενος στη σωστή λειτουργία της άμυνας του πήγε και πάλι τη διαφορά στους 8 (47-55). Σ' εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος τη φθορά των Ντόρσεϊ και Χάινς ακούμπησε την μπάλα ο Μπατίστ και ο Αμερικανός τον κουβάλησε μέχρι το 55-55.

Από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" πήγαν τον αγώνα εκεί που ήθελαν. Παρά τις όποιες επιπολαιότητες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός δεν απειλούταν στην άμυνα (ο Σπανούλης δεν βοήθησε) και κατάφερε να χτίσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα νίκης (69-61 στο 35'). Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γιασικεβίτσιους βοήθησε τον Ολυμπιακό να μειώσει σε 69-67.

Η μεγάλη μάχη μόλις ξεκινούσε. Με βολές του Μπατίστ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε εκ νέου με 7 (74-67), αλλά ο... εφτάψυχος Ολυμπιακός επέστρεψε με τρίποντο του Σπανούλη και γκολ-φάουλ του Χάινς (74-73). Το αποφασιστικό χτύπημα για τους γηπεδούχους το έδωσαν ο Σμιθ μ' ένα απίθανο καλάθι μετά από ριμπάουντ και ένα δίποντο του Γιασικεβίτσιους για το 78-73. Ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...